Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

"Κόψτε το λαιμό σας"

ΕΝΤΟΛΗ του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ.


Νέα επίθεση κατά της παιδείας εξαπέλυσε το υπουργείο απαιδείας και ανθελληνικής υστερίας.


Με έγγραφο του Διευθυντή Φυσικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας που χαρακτηρίζεται ως «επείγον», ενημερώνονται οι Διευθυντές των σχολείων ότι «το Υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων θα λειτουργήσει για το τρέχον σχολικό έτος τα Τμήματα εκείνα για τα οποία δεν απαιτείται δαπάνη μεταφοράς των μαθητών».


ΑΥΤΌ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΟΙ ΑΝΕΥΘΥΝΟΙ ΤΟΥ ΠΙΟ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΥ ΘΕΣΜΟΥ, ΑΥΤΟΥ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ.


Έτσι με ευθύνη των διευθυντών γυμνασίων και λυκείων πρέπει οι γονείς να καταθέσουν υπεύθυνη δήλωση ότι ενημερώθηκαν για τη μη ύπαρξη δρομολογίων μεταφοράς και ότι επιθυμούν ή όχι τη συνέχιση της φοίτησης του εγγεγραμμένου μαθητή στο αντίστοιχο άθλημα. Οι Διευθυντές των Σχολείων, αφού συγκεντρώσουν τις υπεύθυνες Δηλώσεις των γονέων πρέπει να τις αποστείλουν μέχρι 19-11 στα κατά τόπους Γραφεία Φυσικής Αγωγής.

Δηλαδή ή οι μαθητές θα μετακινούνται μόνοι τους όταν έχουν τις αθλητικές δραστηριότητες και πρέπει να πηγαίνουν σε αθλητικά κέντρα και κολυμβητήριο ή θα διαγραφούν από τα συγκεκριμένα τμήματα.



Αυτό είναι το όραμα της υπουργού. Για να επιβάλλει την Αγγλική σαν δεύτερη γλώσσα και τα τούρκικα στην παιδεία, λεφτά βρίσκει. Για την ολοκληρωμένη εκπαίδευση των παιδιών –που ο αθλητισμός είναι αναπόσπαστο τμήμα της ελληνικής αγωγής, δεν υπάρχουν χρήματα για τις μετακινήσεις τους.


Να κόψετε εσείς το λαιμό σας να βρεθούν τα χρήματα. Και για να σας βοηθήσουμε να σας δώσουμε μία ιδέα. 


Παραιτηθείτε από τους μισθούς σας υπουργοί και υφυπουργοί – δεν είστε δα και φτωχοί μεροκαματιάρηδες – και απολύστε τους κηφήνες διοικητικούς υπαλλήλους που μαζέψατε στο υπουργείο.


Με τα χρήματα που θα εξοικονομήσετε μέχρι και αεροπλάνα θα μπορέσετε να μισθώσετε για να μετακινήσετε τους μαθητές στις αθλητικές τους δραστηριότητες.


Επί τη ευκαιρία, πόσα στοίχησαν οι ανακαινίσεις των γραφείων του υπουργείου και πόσο η… ανατολικού τύπου προβολή του «σούπερ» πρωθυπουργού που έτρεξε – δεν έτρεξε Μαραθώνιο;

Δεν υπάρχουν σχόλια: