Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΙΣΛΑΜ - ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ ΔΡΟΜΟΙ

ΠΑΚΙΣΤΑΝ , ΧΡΙΣΤΙΑΝΗ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ ΣΕ ΑΠΑΓΧΟΝΙΣΜΟ ΛΟΓΟ ΒΛΑΣΦΗΜΙΑΣ . ΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΤΟΥ ΑΛΛΑΧ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ.



Τρίτη, 16 Νοεμβρίου 2010

http://2.bp.blogspot.com/_QfVWU-2pVL4/TNr3tusNLuI/AAAAAAAAP9I/yvreT7ePPPI/s400/Aftermath+of+Iran+hanging.jpg
( Τώρα Ότι Οι Χριστιανοί Δεν Έχουν Ισα Δικαιώματα Με Τους Ισλαμιστές Και Στον Ελληνικό Κόσμο)

Υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, καταδίκασαν την απόφαση από δικαστήριο στο Πακιστάν , για την ετυμηγορία του , εναντίον μιας χριστιανικής γυναίκας να κρεμαστεί , αφού την έκρινε ένοχη για βλασφημία
Η Asia Bibi, 45 ετών, συνελήφθη πέρυσι μετά από κατηγορία για δυσφήμηση του προφήτη Μωάμεθ, ιδρυτή του Ισλάμ.
Η Asia μητέρα πέντε παιδιών αρνήθηκε τις κατηγορίες, αλλά καταδικάστηκε σε θάνατο από το δικαστήριο τη Δευτέρα, προκαλώντας οργή μεταξύ των χριστιανικών ομάδων και των υπερασπιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. ( ΕΝΝΟΕΙΤΕ ΟΤΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕΝΟΥΝ ΚΡΥΦΕΣ ΣΤΟ ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ , ΙΣΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΟΥΝ ΟΙ ΛΑΘΡΟΕΛΛΗΝΕΣ ΛΑΘΡΟΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΜΑΣ )
Λένε ότι οι αυστηροί νόμοι περί βλασφημίας στο Πακιστάν χρησιμοποιούνται για να κάνουν διακρίσεις κατά των θρησκευτικών μειονοτήτων και πρέπει να καταργηθούν.
Οι υποστηρικτές της θανατοποινίτισσας λένε ότι η κυρία Bibi θα καταθέσει προσφυγή κατά της ποινής που εκδόθηκε από ένα τοπικό δικαστήριο στην πόλη της Sheikhupura, κοντά στην διοικητική πρωτεύουσα Λαχώρη. ( το Καράτσι είναι η εμπορική πρωτεύουσα )
Ο Ashiq Masih, ο σύζυγός της, είπε ότι η οικογένεια βρίσκεται σε κατάσταση σοκ , και πιστεύει ότι ο δικαστής δέχθηκε πιέσεις για να κρίνει την σύζυγο του ένοχη .
«Δεν μπορώ να το πιστέψω."
Πρόσθεσε ότι ο ίδιος δεν είχε ακόμα την καρδιά να πει την κακιά είδηση στα μικρότερα παιδιά του.
"Δεν έχω πει την απόφαση του δικαστηρίου στις δύο νεότερες κόρες μου ", είπε.
"Μου ζήτησαν να πολλές φορές νέα για τη μητέρα τους, αλλά δεν μπορώ να πάρω το θάρρος να τους πω ότι ο δικαστής καταδίκασε τη μητέρα τους σε θάνατο για ένα έγκλημα που ποτέ δεν έχει διαπράξει."
Το δικαστήριο άκουσε ότι είχε εργαστεί ως εργάτρια αγροκτήματος μαζί με άλλες γυναίκες, όταν της ζητήθηκε να φέρει το πόσιμο νερό.
Μερικές από τις άλλες γυναίκες - όλες μουσουλμάνες - αρνήθηκαν να πιουν το νερό, πυροδοτώντας μια σειρά από σχόλια .
Είπαν διάφορες προκαταλήψεις , όπως , το νερό μου που μαζεύτηκε από μια χριστιανική, ήταν "ακάθαρτο", όπως ανέφερε ως αποδεικτικά στοιχεία η κ. Bibi στην απολογία της.

Το περιστατικό αργότερα είχε ξεχαστεί , μέχρι πριν λίγες ημέρες, όταν η κ. Bibi κατήγγειλε ότι πήγε την λυντσάρει ένας όχλος .
Η αστυνομία της ζήτησε και την πήρε σε ένα αστυνομικό τμήμα για την ασφάλειά της.
Ο Shahzad Kamran, στο υπουργείο καταμερισμού Ζωής του Πακιστάν, δήλωσε: «Η αστυνομία ήταν κάτω από την πίεση αυτού του όχλου των μουσουλμάνων, συμπεριλαμβανομένων και κληρικών, που ζητούσαν την Ασία ώστε να την θανατώσουν επειδή είχε μιλήσει άσχημα για τον προφήτη Μωάμεθ
"Έτσι, η αστυνομία έσωσε τη ζωή της, αλλά στη συνέχεια καταχωρήθηκε εναντίον της, η κατηγορία της βλασφημίας ."
Πρόσθεσε ότι είχε κρατηθεί φυλακισμένη σε απομόνωση για περισσότερο από ένα χρόνο , πριν να καταδικαστεί σε θάνατο τη Δευτέρα.
"Η δίκη ήταν σαφέστατη», είπε.
"Ήταν αθώα και ποτέ δεν είπε αυτά τα λόγια."
Ωστόσο, οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων πιστεύουν ότι ο νόμος περί βλασφημίας χρησιμοποιείται πια συχνά για να εισάγει διακρίσεις εις βάρος θρησκευτικών μειονοτήτων, όπως είναι και τα εκτιμώμενα τρία εκατομμύρια Χριστιανοί , σε μια χώρα των 126 εκατομμυρίων ανθρώπων.
Τον Ιούλιο, δύο χριστιανοί που ήταν επιφορτισμένοι με την κατηγορία της βλασφημίας πυροβολήθηκαν και σκοτώθηκαν έξω από ένα δικαστήριο στο Faisalabad.
Μια έκθεση της επιτροπής των ΗΠΑ για τη Διεθνή Θρησκευτική Ελευθερία πέρυσι κατέληξε: «Αν και έχουν υπάρξει περιστασιακά αθωωτικές αποφάσεις για κατηγορούμενους για βλασφημία, σε όλες σχεδόν τις περιπτώσεις εκείνοι που αθωώθηκαν έχουν αναγκαστεί να κρύβονται, , από το φόβο επιθέσεων από θρησκευτικά κίνητρα των εξτρεμιστών . "

Αλί Χασάν Νταγιάν, του Human Rights Watch, είπε ο νόμων περί βλασφημίας πρέπει να καταργηθεί.
"Ουσιαστικά ο νόμος περί βλασφημίας χρησιμοποιείται ως εργαλείο δίωξης και δεν έχει τίποτα να κάνει με τη θρησκεία."
"Κάνει τις θρησκευτικές μειονότητες ιδιαίτερα ευάλωτες επειδή είναι συχνά χρησιμοποιείται εναντίον τους."
;
Το Πακιστάν έχει μια σύνθετη σχέση με τη θρησκεία.
Αν και ιδρύθηκε ως μια κοσμική πατρίδα για τους μουσουλμάνους της Ινδίας, στις δεκαετίες του 1970 και του 1980, σύμφωνα με πολιτικούς ηγέτες όπως ο Ζία ουλ-Χακ και Ζουλφικάρ Αλί Μπούτο, ακολούθησε ένα πρόγραμμα του εξισλαμισμού.

Αυτό οδήγησε σε απαγορεύσεις για το αλκοόλ και την εισαγωγή άλλων μέτρων , για να κερδίσει την υποστήριξη από τα σκληρό-πυρηνικά θρησκευτικά κόμματα.

Οι χριστιανοί, έχουν αντιμετωπίσει απειλές, παρενοχλήσεις και εκφοβισμούς από ισλαμιστές εξτρεμιστές.
Συχνά,οσοι από το Ισλάμ έχουν ασπαστεί τον Χριστιανισμό , αντιμετωπίζουν την ποινή του θανάτου ..
Όλοι οι Χριστιανοί, μαζί με όλους τους μη-μουσουλμάνους, υπόκεινται επίσης σε συνταγματικές διακρίσεις .

αντεγράφη από εδώ 

Για ανάλογες... αβρότητες των ισλαμιστών κοιτάξτε και εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: