Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024

Nότια Κρήτης δεσμεύτηκε σημείο για έρευνες με νέα Navtex. Πρώτη ελληνική γεώτρηση.. crash test στις ελληνοτουρκικές.ΗΠΑ-Ισραήλ ρίχνουν την Ελλάδα στην αρένα του ενεργειακού… Πιο κοντά παρά ποτέ στα γεγονότα..

 

Nότια Κρήτης δεσμεύτηκε σημείο για έρευνες με νέα Navtex. Πρώτη ελληνική γεώτρηση.. crash test στις ελληνοτουρκικές..Πιο κοντά παρά ποτέ στα γεγονότα.. Oι δρόμοι αγωγών διαδρομές πολέμου τα κοιτάσματα αερίου -πετρελαίου μαύρες τρύπες πολέμου.. ΗΠΑ-Ισραήλ ρίχνουν την Ελλάδα (+Κύπρο) στην αρένα του ενεργειακού..

Στα σκαριά βρίσκεται και το Ενεργειακό Κέντρο για την Ανατολική Μεσόγειο υπό την αιγίδα των ΗΠΑ με τη συμμετοχή Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ προκειμένου να συντονιστούν όλες οι ενεργειακές δραστηριότητες στην περιοχή που επιβεβαιώνει και τη μακροχρόνια στρατηγική των ΗΠΑ στην περιοχή. Και όλα αυτά όχι προς ίδιον όφελος αλλά για παράκαμψη κι αντίπραξη στο ρώσικο ενεργειακό γίγαντα..

Σημείο νότια της Κρήτης δεσμεύτηκε για έρευνες με νέα Navtex. Ένα βήμα πιο κοντά είναι η Ελλάδα στην πρώτη γεώτρηση εντός του 2025 σε ελληνικά νερά μετά τα πρώτα ενθαρρυντικά αποτελέσματα των δυσδιάστατων σεισμικών ερευνών. Mια περιοχή που θεωρείται διαφιλονικούμενη από κυβέρνηση Τρίπολης Λιβύης που είναι δάκτυλος Τουρκίας..

Νότια της Κρήτης η πρώτη γεώτρηση σε ελληνικά χωρικά ύδατα

Γιατί η εξέλιξη αυτή θεωρείται crash test στις ελληνοτουρκικές σχέσειςΟ ρόλος της Λιβύης

Κοντά στην πρώτη γεώτρηση σε ελληνικά νερά βρίσκεται η Ελλάδα, και μάλιστα νότια της Κρήτης, μετά τα ενθαρρυντικά αποτελέσματα των δισδιάστατων σεισμικών ερευνών.

Η περιοχή δεσμεύτηκε με νέα NAVTEX για γεωτρήσεις από την Exxon Mobil για τον εντοπισμό συγκεκριμένων σημείων.
Ο χρόνος για την πρώτη γεώτρηση σε ελληνικά ύδατα μετράει αντίστροφα

Ειδικότερα, το σημείο εντός των θαλάσσιων οικοπέδων που βρίσκεται νότια και νοτιοδυτικά της Κρήτης -που διαχειρίζεται η κοινοπραξία της Exxon Mobil και του Έλληνα διαχειριστή Hellenic Energy– δεσμεύτηκε σήμερα (22/2) με νέα NAVTEX προκειμένου μέσα στον επόμενο μήνα να γίνουν τρισδιάστατες σεισμικές έρευνες για να εντοπιστούν δυνητικοί γεωτρητικοί στόχοι.

Αυτό σημαίνει, σύμφωνα με το OPEN, ότι ο χρόνος για την πρώτη γεώτρηση σε ελληνικά ύδατα μετράει αντίστροφα και δεν αποκλείεται να υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις μέσα στον Μάρτιο.
«Crash test» για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις μέσω Λιβύης.

Οι εξελίξεις αυτές αποτελούν crash test για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις μέσω Λιβύης. Ήδη από την υπογραφή της Σύμβασης με την κοινοπραξία από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στις 28 Ιουνίου 2019, η Λιβύη είχε αντιδράσει με διάβημα προς την Αθήνα ενώ και το 2022 όταν ξεκίνησαν οι έρευνες το λιβυκό ΥΠΕΞ με ανακοίνωσή του υποστήριζε ότι η Ελλάδα προσπαθεί να δημιουργήσει τετελεσμένα σε διαφιλονικούμενη περιοχή.

Εμπλοκή της Ελλάδας στο Μεσανατολικό! Ελληνική εταιρία η Energean επιχειρεί εξόρυξη αερίου για το Ισραήλ στο κοίτασμα Karish που διεκδικεί κι ο Λίβανος! Σε θέσεις μάχης γύρω από την ελληνική πλατφόρμα Χεζμπολά και Τσαχάλ!!

dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: