Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024

Σημαντική μελέτη για εμβόλιο COVID αποκαλύπτει συνέπειες σε 13 ιατρικά πεδία: θρομβώσεις, Guillain-Barre, καρδιακές, αιματολογικές, νευρολογικές παθήσεις κ.α !!

 

Σημαντική μελέτη για εμβόλιο COVID αποκαλύπτει συνέπειες σε 13 ιατρικά πεδία: θρομβώσεις, Guillain-Barre, καρδιακές, αιματολογικές, νευρολογικές παθήσεις κ.α !!

Σημαντική μελέτη εμβολίου για τον COVID αποκαλύπτει τη σύνδεση με ελαφρές αυξήσεις σε διαταραχές της καρδιάς, του εγκεφάλου και του αίματος..
Σύμφωνα με τη μεγαλύτερη παγκόσμια μελέτη που διεξήχθη για το θέμα, έχουν βρεθεί συσχετισμοί μεταξύ των εμβολίων για τον COVID-19 και μικρές αυξήσεις στις καρδιακές, αιματολογικές και τις νευρολογικές διαταραχές.

Εμπειρογνώμονες από το Παγκόσμιο Δίκτυο Δεδομένων Εμβολίων (GVDN) στη Νέα Ζηλανδία διεξήγαγαν μια ανάλυση 99 εκατομμυρίων ατόμων που έλαβαν εμβολιασμούς για τον COVID σε οκτώ χώρες. Παρατήρησαν πιθανές αυξήσεις σε 13 διαφορετικές ιατρικές καταστάσεις μετά τη χορήγηση εμβολίων για τον COVID.

Δεδομένα από 99 εκατομμύρια εμβολιασμένα άτομα αναλύθηκαν από ερευνητές από το Παγκόσμιο Δίκτυο Δεδομένων Εμβολίων
Όπως αναφέρεται σε δελτίο τύπου από το GVDN, η μελέτη, που δημοσιεύτηκε την περασμένη εβδομάδα στο περιοδικό Vaccine, έδειξε μια ελαφρά αύξηση στις νευρολογικές, αιματολογικές και καρδιακές παθήσεις που σχετίζονται με το εμβόλιο.

Τα ευρήματά τους επιβεβαίωσαν ότι τα εμβόλια που αναπτύχθηκαν από την Pfizer, τη Moderna και την AstraZeneca σχετίζονται με σημαντικά αυξημένο κίνδυνο πέντε ιατρικών καταστάσεων, μία εκ των οποίων είναι μια πάθηση που καταστρέφει τα νεύρα που μπορεί να βλάψει τόσο την κινητικότητα όσο και τη γνωστική λειτουργία.

Τα άτομα που έλαβαν συγκεκριμένους τύπους εμβολίων mRNA ανακαλύφθηκε ότι είχαν υψηλότερο κίνδυνο μυοκαρδίτιδας, που χαρακτηρίζεται από φλεγμονή του καρδιακού μυός.

Ορισμένα εμβόλια ιικού φορέα συσχετίστηκαν με αυξημένο κίνδυνο εγκεφαλικών θρόμβων αίματος, μαζί με αυξημένη ευαισθησία στο σύνδρομο Guillain-Barre, μια νευρολογική διαταραχή που περιλαμβάνει επίθεση του ανοσοποιητικού συστήματος στα νεύρα.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου, πρόσθετοι πιθανοί κίνδυνοι περιελάμβαναν φλεγμονή ενός τμήματος του νωτιαίου μυελού μετά από εμβόλια ιικού φορέα, καθώς και φλεγμονή και οίδημα στον εγκέφαλο και το νωτιαίο μυελό μετά από εμβόλια ιικού φορέα και mRNA.

Οι ειδικοί υπογραμμίζουν τη σημασία των μεγάλων μελετών για την ασφάλεια των εμβολίων
«Το μέγεθος του πληθυσμού σε αυτή τη μελέτη αύξησε τη δυνατότητα εντοπισμού σπάνιων πιθανών σημάτων ασφάλειας εμβολίων», δήλωσε στην ανακοίνωση η επικεφαλής συγγραφέας Kristýna Faksová του Τμήματος Επιδημιολογικής Έρευνας του Statens Serum Institut, Κοπεγχάγη, Δανία. «Οι μεμονωμένες τοποθεσίες ή περιοχές είναι απίθανο να έχουν αρκετά μεγάλο πληθυσμό ώστε να ανιχνεύουν πολύ σπάνια σήματα».

Ο Δρ Jacob Glanville, Διευθύνων Σύμβουλος της Centivax, μιας εταιρείας βιοτεχνολογίας με έδρα το Σαν Φρανσίσκο, απάντησε επίσης στα ευρήματα της μελέτης. «Αυτή η μελέτη επιβεβαιώνει σε μια πολύ μεγαλύτερη oμάδα αυτό που είχε προηγουμένως αναγνωριστεί στις αρχικές μελέτες κατά τη διάρκεια της πανδημίας – μυοκαρδίτιδα και περικαρδίτιδα ως σπάνια παρενέργεια των εμβολίων mRNA και θρόμβων ως σπάνια παρενέργεια των εμβολίων με ιικό φορέα», είπε στο Fox News Digital.

«Οι πιθανότητες όλων αυτών των ανεπιθύμητων συμβάντων εξακολουθούν να είναι πολύ, πολύ υψηλότερες όταν μολυνθούν με SARS-CoV-2 (COVID-19), επομένως ο εμβολιασμός εξακολουθεί να είναι μακράν η ασφαλέστερη επιλογή».

Η μελέτη ήταν μέρος μιας ευρύτερης ερευνητικής πρωτοβουλίας, γνωστής ως Global Covid Vaccine Safety (GCoVS) Project, ανέφερε το Fox News. Σύμφωνα με το CDC, πάνω από το 80% του πληθυσμού των ΗΠΑ έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου για τον COVID.

dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: