Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Διαχωρισμός των Κομμάτων από το Κράτος!

@Πρωτοσέλιδο
Διαχωρισμός των Κομμάτων από το Κράτος!
Τα συνθήματα που δεν τηρήθηκαν, η χώρα που βασανίζεται και η νέα εποχή που έρχεται!!!
Γιώργος Αδαλής 
aegeantimes.gr
αρχική καταχώρηση στις 24/10/2012, 12:54
τελ. ενημέρωση 24/10/2012


Στην Ελλάδα, η πολιτική παιδεία που είχε ο Ελληνας, ήταν μονολιθική και δογματική!

«Καραμανλής ή τανκς», «Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα», «Μνημόνιο ή έξοδος από την Ευρώπη»!

Ποιος δεν τα θυμάται!

Τελικά, τα κόμματα με τέτοιου είδους διλήμματα, παρεισέφρησαν στην παρεγκεφαλίδα του Ελληνα και της Ελληνίδας και κατάφεραν να γαντζωθούν στην εξουσία και να συγκυβερνούν προσποιούμενα τους … αντιπάλους!

Διότι ΚΑΙ Καραμανλή είχαμε, αλλά ΚΑΙ τανκς είχαμε, αν σκεφτείτε ότι διαθέτουμε ως χώρα, το σύνολο των τεθωρακισμένων που διαθέτει ολάκερη η Ευρώπη πλην της Γερμανίας της Αγγλίας και της Γαλλίας! Παράλληλα, το σύνολο των τεθωρακισμένων Ελλάδας – Τουρκίας, ξεπερνά κατά πολύ το σύνολο των τανκς των τριών χωρών αυτών, που είναι οι μοναδικές παραγωγές χώρες στην Ευρώπη!

Συνεπώς , τι θα πει «Καραμανλής ή τάνκς» ; Αφού είχαμε και τα δύο τελικά!!!!

Πάμε στο «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα»! 

Όταν το έλεγε το ΠΑΣΟΚ μέχρι το 1981, φάνταζε ως το απόλυτο όνειρο των Ελλήνων! Γιατί η αλήθεια είναι ότι η δεξιά, έριχνε ξύλο στην αριστερά, ειδικά στα μπουντρούμια της Ασφάλειας, αλλά και στους δρόμους ενίοτε!

Το σύνθημα αυτό τόλμησε και το ξαναείπε ο Γιωργάκης ο Παπανδρέου, το 2010! Με μια διαφορά! Ότι το «σοσιαλιστικό αριστερό» ΠΑΣΟΚ, δεν έδερνε μόνο τους δεξιούς αλλά το σύνολο της Ελληνικής Κοινωνίας, ακόμη και τους ΠΑΣΟΚΟΥΣ! Το ξύλο που έπεσε στους δρόμους επί σοσιαλιστή Γιωργάκη Παπανδρέου, μόνο φυλές της Αφρικής το έχουν φάει! Η βαρβαρότητα σε όλο της το μεγαλείο! Με μια διαφορά! Ότι μπορεί μεν η βαρβαρότητα να είχε εξαπλωθεί απ άκρη σ άκρη σε όλη την Ελλάδα, αλλά ο Σοσιαλισμός είχε χαθεί στη διαδρομή κάπου ανάμεσα, στα σαλόνια του ΔΝΤ και της Σοσιαλιστικής Διεθνούς που προέδρευε ο ΓΑΠ!

Το «Μνημόνιο ή έξοδος από την Ευρώπη», ήταν ένα δίλημμα που δεν μπορούσε ποτέ να μπει, μιας και η ΕΕ, δν έχει τέτοιο μηχανισμό! Οι μοναδικοί που έχουν τέτοιο μηχανισμό, είναι δυο ευρωπαίοι Τραπεζίτες, οι Ροθτσιλντ και Ακερμαν (πρώην διοικητής της Μπούντεσμπανκ) και ο Τζον Πόλσεν στις ΗΠΑ! Τα κόμματα δηλαδή (κυρίως το ΠΑΣΟΚ) μας έφεραν ένα μνημόνιο που ΚΑΙ δεν το θέλαμε ΚΑΙ αποδείχτηκε ότι ήταν λάθος από την αρχή ως το τέλος του, για να μας εκβιάζουν με αυτό, ότι θα μας πετάξουν έξω από την Ε.Ε.!! Χωρίς μάλιστα να λένε ΠΩΣ θα γίνει κάτι τέτοιο, αφού δεν υπάρχει σχετική διάταξη στην χάρτα της Ε.Ε.!

Κι όμως, αυτά τα πλαστά διλήμματα, ο έλληνας τα «χώνεψε» όλα! Τα χώνεψε και ψήφιζε και ξαναψήφιζε αυτούς που ήταν είτε στη μια είτε στην άλλη πλευρά των ψευτο-διλημμάτων!

Από την άλλη όμως, δεν μπορείς να παραγνωρίσεις ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, στο θέμα λόγου χάρη της άρσης των πλειστηριασμών έχει δίκιο! Όχι απλά δίκιο αλλά η οριστική παύση πλειστηριασμών για πρώτη κατοικία πρέπει να γίνει σήμερα! Όχι αύριο!

Δεν μπορείς να παραγνωρίζεις ότι το ΠΑΣΟΚ υιοθέτησε τελικά τη θέση αυτή καθώς και άλλες που μέχρι χτες δεν τις υιοθετούσε!

Η ΝΔ, προσπάθησε επί Καραμανλή (2004-2009) να ανακάμψει τις διαλυμένες σχέσεις μας με τις αναδυόμενες αγορές, όπως η Κίνα και η Ρωσία που διέλυσε το ΠΑΣΟΚ του Γιωργάκη, όταν ήταν ΥΠΕΞ, αλλά και αργότερα ως Πρωθυπουργός! Δεν μπορείς να παραγνωρίζεις ότι η ΝΔ του Α.Σαμαρά, επανίδρυσε το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης (άσχετο αν δεν έχουν οριστεί ακόμη αντικείμενα εργασίας)!

Το ΚΚΕ, όταν λέει ότι ζούμε σε έναν Εργασιακό Μεσαίωνα, έχει δίκιο!

Οι Αν.Ελληνες, που λένε ότι πρέπει να μπουν φυλακή οι κλέφτες έχει δίκιο! Ποιος θα μπορούσε να διαφωνήσει άλλωστε!

Η ΔΗΜΑΡ που λέει, ότι δεν θα ψηφίσει τις αλλαγές στα εργασιακά έχει δίκιο, άσχετα αν το πράξει ή όχι! Στην παρούσα φάση όμως, έχει δίκιο!

Ακόμη και η Χρυσή Αυγή, όταν λέει ότι πρέπει να φύγουν από την Ελλάδα οι λαθρομετανάστες, δίκιο έχει! Δεν μπορούμε να της γυρίζουμε την πλάτη σε κάτι που λέει με το οποίο συμφωνούν όλοι οι Ελληνες, μόνο και μόνο γιατί το λέει η Χρυσή Αυγή!!!

Σας τα αναφέρω αυτά, ως παραδείγματα, γιατί σε τούτο εδώ το ενημερωτικό πόρταλ, όταν ένα κόμμα ή ένας πολιτικός, υποβάλλει μια σωστή πρόταση, εμείς δεν ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, να την αναδείξουμε και να την επικροτήσουμε, απ όπου κι αν προέρχεται, όποιος κι αν την υποβάλλει!

Αυτό θα έπρεπε να είναι αυτονόητο στη χώρα μας!

Αλλά δεν είναι!

Αν για παράδειγμα πει κάτι ο Αλέξης Τσίπρας, τότε, ο τύπος που στηρίζει Α.Σαμαρά, πέφτει να τον φάει, γιατί μόνο και μόνο το είπε αυτός! Ασχετα αν συμφωνεί η ΝΔ με την ουσία της προτάσεως, ο Τσίπρας δέχεται οργανωμένη επίθεση από τα ΜΜΕ που στηρίζουν Σαμαρά – Βενιζέλο! Και το ανάστροφο φυσικά! Αν πει κάτι σωστό ο Σαμαράς, τότε πολλές φορές, συμβαίνει το ίδιο πράγμα αλλά με την ανάστροφη ροπή!

Αν πει η Χρυσή Αυγή για παράδειγμα, ότι πρέπει να αδειάσει το κέντρο της Αθήνας από τους λαθρομετανάστες, τότε όλοι μαζί πέφτουν να την φάνε! Μα γιατί; Αυτό δεν ζητάει ο Αθηναίος; Τι σημασία έχει που το είπε η Χρυσή Αυγή;

Αν το ίδιο πράγμα, το πει ο υπουργός κ.Δένδιας για παράδειγμα, τότε είναι … πολιτικά ορθό! Αν το πεί ο Αδωνις σε κάποιο πάνελ, και πάλι είναι σωστό!! Αρκεί να μην το πει κανένας άλλος!!!

Το πολιτικό σύστημα, είχε σοβαρό πρόβλημα να … συνομιλήσει με το ΛΑΟΣ, όταν προσχώρησε σε αυτό ο Μάκης Βορίδης, γιατί όπως έλεγαν στους αναγνώστες τους, ο Βορίδης όταν ήταν … μικρός, κυνηγούσε με τα τσεκούρια τους πολιτικούς του αντιπάλους και συνεπώς, έχει φασίζουσα συμπεριφορά!!! Αρα και το ΛΑΟΣ, ήταν ένα «ακροδεξιό και φασιστικό» κόμμα με τέτοιους ανθρώπους στις τάξεις του! Σήμερα που ο Βορίδης μετακινήθηκε από το ΛΑΟΣ στη ΝΔ, το ίδιο το πολιτικό μας σύστημα, όχι απλά δεν απαξιεί να συνομιλήσει με τον Βορίδη, αλλά κατέστησε τον βουλευτή, ως έναν από τους κορυφαίους «τηλεοπτικούς μαϊντανούς», ξεχνώντας φυσικά όσα έλεγε γι αυτόν όλα τα προηγούμενα χρόνια! Και αν ήταν η μοναδική περίπτωση αυτή ο Μάκης, δεν θα το κάναμε θέμα!!!


Το χειρότερο είναι, ότι υπουργοί όπως ο Γιάννος Παπαντωνίου του Σημίτη, ή ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου του Παπανδρέου, καλύπτονται από τα ίδια «καθεστωτικά ΜΜΕ», με ένα πέπλο προστασίας … δια της απουσίας τους!!!

Ακόμα κι όταν μας κράζουν διεθνώς σε ολάκερο τον πλανήτη γιατί … καταφέραμε να χάσουμε μια λίστα με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, που μας είχε δώσει η Λαγκάρντ, οι υπαίτιοι δεν εμφανίζονται πουθενά! Μόλις περάσει ένα κρίσιμο χρονικό διάστημα, και ξεχαστεί το θέμα, τότε το «σύστημα» τους επανεμφανίζει προκειμένου να μας πείσει, ότι αυτοί οι άνθρωποι που είχε εξαφανίσει, μπορούν να μας … σώσουν!!!

Τι θέλω να πω ε;

Αντι για να μιλάμε σήμερα, για άτομα που διετέλεσαν υπουργοί οικονομίας, διοχέτευσαν τα κονδύλια εκεί ακριβώς που ήθελαν και ω του θαύματος, λίγο αργότερα μεταπήδησαν στο υπουργείο … Αμυνας, τους κρύβουμε πίσω από την κουρτίνα, λες και δεν υπήρξαν ποτέ σε τούτη εδώ τη χώρα!

Τι κι αν κουρέλιασαν την οικονομία;

Τι κι αν διέλυσαν τα πάντα;

Τι κι αν οδήγησαν ένα τεράστιο ποσοστό του ΑΕΠ σε εξοπλισμούς που δεν τους χρειαζόμασταν;

Με το τέλος της θητείας τους, όλα παραγράφονται κι όλα … ξεχνιούνται!

Εμείς εδώ στους AegeanTimes, ούτε παραγράφουμε, ούτε και ξεχνάμε!

Το ότι ο ΓΑΠ δεν είναι σήμερα Πρωθυπουργός, δεν σημαίνει ότι τώρα έχει εξαγνιστεί στην «κολυμβήθρα του Σιλωάμ»! Ακόμη κι αν αυτή η Κολυμβήθρα έχει την χορηγία της Γιάννας Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη, που τον θέλει «καθηγητή» στο … Χάρβαρντ!

Αν λοιπόν ψάξετε στην αρθρογραφία μας, θα βρείτε αρνητικές κρίσεις για όλα τα κόμματα! Για όλους τους πολιτικούς!

Αυτό δεν σημαίνει ότι αν κάποιος από αυτούς πράξει κάτι θετικό ή ενεργήσει προς όφελος της χώρας, εμείς, δεν θα το προβάλλουμε!

Τελικά, για όλους εμάς , αυτό που προέχει, δεν είναι ο … άμεσος διαχωρισμός της Εκκλησίας από το κράτος, όπως «φαγώνεται» η ΔΗΜΑΡ και ο ΣΥΡΙΖΑ!!!

ΟΧΙ

Για μας, αυτό που προέχει είναι ένα και μοναδικό!

Ο άμεσος διαχωρισμός των Κομμάτων από το Κράτος!

Εμείς πιστεύουμε ακράδαντα, ότι θα πρέπει να αποσυνδεθούν από τον κρατικό κορβανά, όλες οι επιχορηγήσεις των κομμάτων!

Γιατί αν σήμερα, διαχωρίσουμε την εκκλησία από το κράτος και πάρουμε την περιουσία της, ποιοι θα την διαχειριστούν άραγε; Αυτοί που διαχειρίσθηκαν τα πάντα μέχρι σήμερα και μας έφτασαν ίσαμε εδώ! 

Αρα; 

Τι τύχη θα έχει νομίζετε και η περιουσία της εκκλησίας; Στους AegeanTimes, πιστεύουμε ότι ο διαχωρισμός της εκκλησίας με το κράτος είναι σωστός! Όπως σωστό είναι να δώσει την περιουσία της η εκκλησία στο Κράτος! Αλλά όχι τώρα! Όχι σε αυτό το κράτος, που δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένας οχετός κομματαρχών, ληστών κι απατεώνων που δε λένε να φύγουν από το σβέρκο μας!

Δεν είπαμε ποτέ ότι είμαστε κατά των κομμάτων! Αυτό άλλωστε , όποιος το υποστηρίζει, σημαίνει ότι είναι υπέρ μιας μοναρχίας, ή υπέρ της Αναρχίας και τέλος πάντων κατά της Δημοκρατίας!

Εμείς πιστεύουμε ακράδαντα, ότι θα πρέπει να αποσυνδεθούν από τον κρατικό κορβανά, όλες οι επιχορηγήσεις των κομμάτων!

Αυτό σε πρώτη φάση!

Σε δεύτερη φάση, να καταργηθούν όλες οι διατάξεις και οι νόμοι που αναφέρονται στα κόμματα! Τι εννοούμε!

Να μην υπάρχει ούτε ένας νόμος που να αναφέρει την λέξη κόμμα!

Τα κόμματα να αποτελούν πολιτικούς φορείς, αντίστοιχους με τα Αστικά Σωματεία, που δεν έχουν δικαίωμα να διορίζουν και να απολύουν!

Ο εκλογικός νόμος να αποσυνδέσει παντελώς την έννοια «κόμμα» με την διαδικασία του «εκλέγεστε»!

Η δημόσια διοίκηση να ανατεθεί σε κρατικούς φορείς, και η Δικαιοσύνη να είναι αιρετή κι όχι διορισμένη από τα κομματικά γραφεία και τους Γκεμπελίσκους τους!

Και πάνω απ όλα, όχι να καταργηθεί απλά η ατιμωρησία των πολιτικών , των υπουργών και των κομματαρχών, ΑΛΛΑ, να επιβληθεί κιόλας!

Με νόμους που θα είναι δυο φορές σκληρότεροι αν το αδίκημα της απιστίας αφορά έναν εκλεγμένο πολιτικό και όχι έναν πολίτη!


Εμείς όλοι εδώ στους AegeanTimes, αυτές τις ιδέες πρεσβεύουμε!

Μην ψάχνετε άδικα λοιπόν να μας τοποθετήσετε στην πολιτική φαρέτρα, άλλωστε δεξιά κι άλλοτε αριστερά, ανάλογα με αυτά που γράφουμε!

Και ναι μπορεί να κάνουμε λάθη σε κρίσεις ή επικρίσεις!

Γι αυτό είμαστε εδώ, ανοιχτοί σε σχόλια και αντιθέσεις στα ίδια μας τα άρθρα!

Μόνο οι πεθαμένοι δεν κάνουν λάθη!

Και οι AegeanTimes είναι ζωντανοί, εδώ και 14 χρόνια, σε πείσμα, όλων αυτών των υπάνθρωπων που διαβιούν στ υπόγεια των κομμάτων!

Είμαστε εδώ ολοζώντανοι, για να συνεχίσουμε τα … λάθη μας, αλλά κυρίως, για να συνεχίσουμε με πάθος , να παλεύουμε το θηρίο της κομματοκρατίας στην χώρα που αγαπάμε και λατρεύουμε!

Και στο τέλος, να είστε σίγουροι, ότι όλοι εμείς, που πιστεύουμε στο θάνατο τη κομματοκρατίας θα νικήσουμε!!!

Θα το δείτε αυτό!!!
http://www.aegeantimes.gr/article.asp?id=57085&type=1&kata=0

Δεν υπάρχουν σχόλια: