Δευτέρα 22 Απριλίου 2024

Τι είναι αυτή η συσκευή που βάζει η αστυνομία στα αυτοκίνητα -Ποιος ο ρόλος της

 

gps tracker αστυνομία νέας υόρκης© Παρέχεται από: Carandmotor

Ένα νέο όπλο έχουν οι αστυνομικές αρχές στη διάθεσή του προκειμένου να μη χάνουν τα ίχνη κλεμμένων αυτοκινήτων.

Οι κλοπές αυτοκινήτων συνεχίζουν να σκορπούν ανησυχία στους ιδιοκτήτες και προβληματισμό στις αστυνομικές αρχές, οι οποίες αναζητούν πυρετωδώς τρόπους προκειμένου να περιορίσουν το εν λόγω φαινόμενο.

Οι αστυνομικές αρχές, βέβαια, δεν εστιάζουν αποκλειστικά στην αποτροπή των κλοπών, αλλά και στο πώς θα «συλλάβουν» τα μέλη των συμμοριών, δίχως να χρειαστεί να προβούν σε καταδιώξεις, οι οποίες, όπως έχει αποδειχθεί, μπορεί να έχουν τραγική κατάληξη ακόμα και για τους αθώους περαστικούς.

Την ανάγκη καταδίωξης καταργεί ένα σχετικά νέο «όπλο» της Αστυνομικής υπηρεσίας της πόλης της Νέας Υόρκης (NYPD) που αφορά σε μια συσκευή παρακολούθησης, το μέγεθος της οποίας είναι όσο ένα κουτί αναψυκτικού. 

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για μια συσκευή παρακολούθησης που εκτοξέυεται είτε μέσω ενός τροποποιημένου τουφεκίου AR-15, είτε μέσω μηχανισμού στο μπροστινό μέρος ενός περιπολικού.

Μόλις αυτό το GPS Tracker σφηνώσει στο πίσω μέρος ενός οχήματος-στόχου, οι αστυνομικές αρχές έχουν τη δυνατότητα να γνωρίζουν σε πραγματικό χρόνο πού βρίσκεται το όχημα, και ως εκ τούτου δεν απαιτείται η εκκίνηση μιας ριψοκίνδυνης καταδίωξης που δεν αποκλείεται να προκαλέσει χάος στο οδικό δίκτυο και ίσως τον τραυματισμό περαστικών.

Σημειώνεται, βέβαια, ότι τα συγκεκριμένα «βλήματα» δεν είναι το μοναδικό «όπλο» στο οπλοστάσιο της NYPD. Όπως έχουν αναφέρει αξιωματούχοι της, ιδιαίτερα αποτελεσματικά κρίνονται και τα «τεχνητά μποτιλιαρισμάτα», ώστε οι κλέφτες να αναγκαστούν να μειώσουν ταχύτητα και στο τέλος να πέσουν στις δαγκάνες της αστυνομίας.

Το μποτιλιάρισμα δημιουργείται με το κλείσιμο τμημάτων ενός αυτοκινητοδρόμου και γεφυρών, ώστε όλα τα αυτοκίνητα, συμπεριλαμβανομένου του κλεμμένου να επιβραδύνουν, και να μην υπάρξει η παραμικρή δίοδο διαφυγής.

Τέλος, η Αστυνομική Διεύθυνση της Νέας Υόρκης (NYPD) έχει κάνει επανειλημμένως έκκληση στους πολίτες να εξοπλιστούν με AirTags, αυτή τη δημοφιλή συσκευή εντοπισμού αντικειμένων της Apple.

Εφόσον έχει τοποθετηθεί κάποιο AirTag σε αυτοκίνητο, το οποίο στη συνέχεια κλαπεί, ο κάτοχος του ΙΧ θα μπορεί να έχει συνεχώς εικόνα για το πού βρίσκεται αυτό, λαμβάνοντας ενημέρωση στο κινητό του τηλέφωνο.

Στο παρελθόν, μάλιστα, η NYPD σε συνεργασία με μη κερδοσκοπικό οργανισμό είχε δωρίσει 500 AirTags σε πολίτες, ώστε να προωθήσει περαιτέρω τη χρήση τους.

msn

Δεν υπάρχουν σχόλια: