Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Ο πατριάρχης Θεόφιλος κλείνει το ιστορικό σχολείο ”Άγιος Δημήτριος” του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου στην Ιερουσαλήμ με 322 μαθητές κυρίως Παλαιστινιακής καταγωγής! Οι μαθητές σπαράζουν: «Άγιε Δημήτριε, ψυχή μου που θα πάμε αν φύγεις;» !! ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΒΙΝΤΕΟ

 

Ο πατριάρχης Θεόφιλος κλείνει το ιστορικό σχολείο ”Άγιος Δημήτριος” του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου στην Ιερουσαλήμ με 322 μαθητές κυρίως Παλαιστινιακής καταγωγής! Ξεσηκωμός και οι μαθητές σπαράζουν: «Μαρ Μίτρι (Άγιε Δημήτριε, ψυχή μου. … που θα πάμε αν φύγεις;» Η Κοινότητα τον κατηγορεί για διαπλοκή με Ισραήλ!!!!! Την ώρα που το Ισραήλ αναζητεί απεγνωσμένα ερείσματα και γενοκτονεί το Παλαιστινιακό λαό ο Θεόφιλος πετά στο δρόμο 322 μαθητές κλείνει την πόρτα σε παιδιά της Παλαιστίνης μαθητές ελληνορθόδοξου σχολείου.. Συμβάλει ενεργά στην περιθωριοποίηση του παλαιστινιακού λαού και από την άλλη αποχαρακτηρίζοντας ιστορικά ιδρύματα προετοιμάζει την εναπόθεση τους σε Ισραηλινούς που διψούν για έδαφος του Πατριαρχείου.

Κινητοποιήσεις μαθητών .. κάνει έξωση σε 322 κατατρεγμένους μαθητές ο Θεόφιλος ο εκλεκτός των υπηρεσιών του παρακράτους και του ξένου παράγοντα ..

όταν κλείνεις ένα σχολείο ανοίγεις μια φυλακή 

μετά τον Ειρηναίο εκτοπίζει και μαθητές τους ξεσπιτώνει …

Τι θα έλεγε ο Άγιος Πατρο Κοσμάς ο Άγιος του Γένους και των γραμμάτων για τον Θεόφιλο και το αμπάρωμα σχολείο εκατοντάδων μαθητών;

Ο πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος κλείνει το ιστορικό σχολείο ”Άγιος Δημήτριος” που ανήκει στο Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο με 322 μαθητές μαθήτριες κυρίως Παλαιστινιακής καταγωγής προφασιζόμενος οικονομική δυσπραγία.. Στα κάγκελα μαθητές γονείς και Ορθόδοξη κοινότητα διαδηλώνουν ενώ βοά ο αραβόφωνος τύπος καταλογίζοντας του ότι πουλά εκδούλευση στον ισραηλινό παράγοντα.. Ενώ οι μαθητές σπαράζουν: «Μαρ Μίτρι (Άγιε Δημήτριε, ψυχή μου. … που θα πάμε αν φύγεις;»

Το θέμα έφτασε ως το aljazeera που έχει εκτενές ρεπορτάζ και αναρωτιέται: Θα εξαφανιστεί το όνομα «Άγιος Δημήτριος» από τη λίστα των αρχαίων σχολείων της Ιερουσαλήμ; Οι εμπλεκόμενοι καταμαρτυρούν στο νυν πατριάρχη ενδοτισμό στον ισραηλινό παράγοντα ότι έχει ξεπουλήσει γη και ύδωρ στο Ισραήλ….

Το Πατριαρχείο υποστήριξε ότι η απόφαση για κλείσιμο ήταν «απόρροια του υψηλού λειτουργικού κόστους και της μεγάλης οικονομικής πίεσης που υφίσταται το σχολείο» και πρόσθεσε ότι ένα σχολείο για «μαθησιακές δυσκολίες» θα καταλάμβανε το κτίριο από το 2025-2026. ακαδημαϊκό έτος.

Αυτοί οι «ισχυρισμοί», όπως τους περιγράφουν οι Ιεροσολυμίτες, δεν τους εξαπάτησαν, ειδικά από τη στιγμή που ο Ορθόδοξος Πατριάρχης Θεόφιλος Γ’, το όνομα του οποίου έχει συνδεθεί με μια σειρά από συμφωνίες πώλησης εκκλησιαστικών κληροδοτημάτων ή εκμίσθωσης τους στην ισραηλινή κατοχή μετά την ομόφωνη (σσ πρακτόρικη) εκλογή του ως πατριάρχη. στις 9 Αυγούστου 2005 και την ενθρόνιση του στην Ιερουσαλήμ στις 22 Νοεμβρίου του ίδιου έτους.

Ιερουσαλήμ – Παλιά Πόλη – Σχολείο Μαρ Μίτρι, το οποίο απειλείται με κλείσιμο
322 μαθητές και μαθήτριες είναι εγγεγραμμένοι στο Mar Mitri School, οι οποίοι οργάνωσαν μια πορεία στην οποία αρνούνται να κλείσουν το σχολείο τους (Al Jazeera)


Αρνούνται να το κλείσουν
Οι γονείς του Σχολείου «Mar Mitri», το εκπαιδευτικό του προσωπικό και οι μαθητές του εξέδωσαν ανακοίνωση, το απόγευμα της Τρίτης, με την οποία ζητούν να θεωρηθεί άκυρη η απόφαση για το κλείσιμο του σχολείου γιατί «βλάπτει αυτό το αρχαίο ίδρυμα, απειλεί την Αραβο- Χριστιανο -Ισλαμική παρουσία στην Ιερουσαλήμ και έχει επικίνδυνες διαστάσεις».

Μπροστά από το σχολείο τους, οι μαθητές, που υπολογίζονται σε 322 μαθητές και μαθήτριες, αγόρια και κορίτσια, που μελετούσαν το παλαιστινιακό πρόγραμμα σπουδών, συγκεντρώθηκαν και παρέλασαν προς το Πατριαρχείο, φωνάζοντας συνθήματα, το πιο σημαντικό από τα οποία ήταν: «Μαρ Μίτρι, ψυχή μου. … που θα πάμε αν φύγεις;»

Η Ghada Ghoneim, επικεφαλής της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στο Mar Mitri School, είπε, στη συνέντευξή της στο Al Jazeera Net, ότι η στρατηγική θέση του σχολείου το θέτει σε ορισμένους κινδύνους και ίσως υπάρχουν σχέδια που δεν είναι προφανή σε εμάς, «και όταν ενημερωθήκαμε για το ενδεχόμενο να κλείσουμε το σχολείο, τα νέα μας έπεσαν σαν κεραυνός εν αιθρία και αυτό είναι μια πραγματική καταστροφή».

Πρόσθεσε στη συνέντευξή της στο Al Jazeera Net, «Μάθαμε ότι ο λόγος για το κλείσιμο του σχολείου είναι το οικονομικό έλλειμμα και κάνουμε έκκληση στα αρμόδια ιδρύματα στην πόλη της Ιερουσαλήμ να καλύψουν αυτό το έλλειμμα αντί να κλείσουν το σχολείο. Ζητάμε η κοινότητα της Ιερουσαλήμ να την προστατεύσει και να εξασφαλίσει τη συνέχεια του έργου της γιατί είναι σανίδα σωτηρίας στην Παλιά Πόλη».

Εκκαθάριση των κληροδοτημάτων του Πατριαρχείου
Ώρες μετά την αναστολή των εργασιών, εκδόθηκε εγκύκλιος που ανέφερε ότι «υπεύθυνοι που ενδιαφέρονται για το δημόσιο συμφέρον προσέγγισαν τον Πατριάρχη Θεόφιλο και του ζήτησαν να επιτρέψει την παρέμβαση για να βρεθεί λύση σε αυτή την κρίση, σχηματίζοντας επιτροπή για να μελετήσει όλες τις δικαιολογίες και τους λόγους που ώθησαν την Πατριαρχείο να λάβει την απόφασή του», με την προϋπόθεση ότι θα υποβληθούν εισηγήσεις στο Πατριαρχείο εντός δύο εβδομάδων για τη λήψη των απαραίτητων μέτρων.

Το μέλος του Ορθόδοξου Κεντρικού Συμβουλίου, Adi Bagjali, είπε, στην αρχή της ομιλίας του στο Al Jazeera Net, ότι ο Πατριάρχης διόρισε ένα άτομο που ζει στην Ιορδανία στη θέση του Προέδρου και Εισηγητή της Επιτροπής των Ορθοδόξων Σχολείων στην Παλαιστίνη και αυτό το πρόσωπο εργάζεται, με απόλυτες εξουσίες από τον Πατριάρχη, «για να στεγνώσουν τα σχολεία που συνδέονται με το Πατριαρχείο, ιδιαίτερα στην Ιερουσαλήμ».

«Μέλημα του Πατριάρχη και των γύρω του είναι να μην ξοδεύουν από το ταμείο του Πατριαρχείου αφενός και να διερευνούν μηχανισμούς λεηλασίας των κεφαλαίων του αφετέρου, γιατί δεν έχουν καμία σχέση με την αραβικοχριστιανική ή μουσουλμανική παρουσία », πρόσθεσε ο Bjali.

Αν και όλοι διαβεβαιώνουν για τον διευθυντή του σχολείου «Mar Mitri», Samir Zananiri -σύμφωνα με τον Bajali- για τον υψηλό επαγγελματισμό του, που οδήγησε στην αύξηση του αριθμού των μαθητών στο σχολείο από 170 σε περισσότερους από 300, ο επικεφαλής Επιτροπής των Ορθοδόξων Σχολείων τον ρώτησε μια μέρα: «Δεν θα παραιτηθείς;», για να τον παρενοχλήσουν τον αναπληρωτή του και αρκετούς αρμόδιους καθηγητές στο σχολείο.

«Η μετατροπή του σχολείου σε ένα άλλο που ειδικεύεται στις μαθησιακές δυσκολίες σημαίνει ότι το κτίριο θα νοικιαστεί σε μια εταιρεία ή στο δήμο χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η μοίρα των μαθητών και των δασκάλων και η κληρονομιά αυτού του αρχαίου σχολείου», πρόσθεσε ο Bajali.

Πολλά σχολεία στο εσωτερικό της Παλαιστίνης, στη Δυτική Όχθη και στην Ιερουσαλήμ συνδέονται με αυτό το πατριαρχείο και ο σημερινός πατριάρχης, μέσω του επικεφαλής της επιτροπής, ακολουθεί την ίδια μέθοδο με όλα τα σχολεία σε μια προσπάθεια να τα κλείσει.

Ο Μπατζάλι δεν θεωρεί ότι αυτό απέχει πολύ από μια συνεχιζόμενη διαδικασία εργασίας για την «εκκαθάριση όλων των κληροδοτημάτων και περιουσιών που ανήκουν στο Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο στην Παλαιστίνη με την ευλογία της Ιορδανίας και της Παλαιστινιακής Αρχής».
Οι εργαζόμενοι του σχολείου Mar Mitri εξεπλάγησαν από την απόφαση να το κλείσουν και απαιτούν από τα ιδρύματα της Ιερουσαλήμ να καλύψουν το έλλειμμα εάν είναι πραγματική δικαιολογία για το κλείσιμό του (Al Jazeera)
Τεράστιες ιδιότητες
Μέλος του Ορθόδοξου Κεντρικού Συμβουλίου περιέγραψε το μέγεθος των περιουσιακών στοιχείων του Πατριαρχείου ως τεράστιο, λέγοντας ότι τα κληροδοτήματα που ανήκαν σε αυτήν την εκκλησία υπολογίστηκαν πριν από το 1948 στο 30% του συνόλου των ισλαμικών, εβραϊκών και χριστιανικών κληροδοτημάτων.

Πρόσθεσε ότι τα περισσότερα ακίνητα ρευστοποιήθηκαν, είτε με συμφωνίες εκτροπής υπέρ του Ισραήλ είτε με το κλείσιμο ιδρυμάτων που συνδέονται με την Ελληνική Εκκλησία αψηφώντας τον λαό, που θα μπορούσε να επωφεληθεί από αυτά, όπως σχολεία και πολιτιστικά κέντρα, με διάφορους ισχυρισμούς.

Ο Bajali επιβεβαίωσε ότι στην περιοχή που τώρα ονομάζεται «Beit Shemesh», που είναι το εκτοπισμένο χωριό «Al-Bureij» που βρίσκεται μεταξύ Ιερουσαλήμ και Λύδας, το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο κατείχε 22 χιλιάδες ντουνάμ (ένα ντουνάμ ισούται με χίλια τετραγωνικά μέτρα).

Από τη βόρεια προς τη νότια Παλαιστίνη, η πατριαρχική περιουσία εκτείνεται και κατά τη διάρκεια της βασιλείας του σημερινού πατριάρχη διέρρευσε πολύ γη και ακίνητα στην Ιερουσαλήμ, σύμφωνα με τον Bajali, ξεκινώντας από τις γειτονιές Talbieh και Rehavia, περνώντας από τη γειτονιά Sheikh Jarrah. , και ακίνητα στην περιοχή «Jourat Al-Annab», τον Οθωμανικό σιδηρόδρομο και δεκάδες λεκάνες στην «Οδό King David».

Στην Παλιά Πόλη, το Πατριαρχείο εγκατέλειψε την ανάκτηση των ξενοδοχείων Imperial και Petra και του ξενοδοχείου Al-Hamra στο Silwan, επιπλέον των συμφωνιών εκτροπής προς όφελος των ενώσεων εποικισμών στο Bab Hatta και στο Bab Al-Khalil, οι οποίες ολοκληρώθηκαν κατά τη διάρκεια τη βασιλεία του Πατριάρχη Θεόφιλου Γ’.

Ιερουσαλήμ – Παλιά Πόλη – Σχολείο Μαρ Μίτρι, το οποίο απειλείται με κλείσιμο
Το σχολείο χτίστηκε στα τέλη του 19ου αιώνα, κατά μήκοςω μιας περιοχή περίπου ενός ντουμ.

Μπροστά από το σχολείο βρίσκεται το «Κέντρο Ανάπτυξης Εκπαιδευτικών», ένα κτίριο που ο κατοχικός δήμος της Ιερουσαλήμ έχει νοικιάσει από το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο από το 1967.(Al Jazeera 24/4/24)

Ο εγκάθετος Θεόφιλος ας έχει υπόψιν του ότι μπορείς να εξαπατήσεις έναν και για μια φορά αλλά όχι όλους και για πάντα…

αλλά αυτή τη φορά δεν έχει να κάνει με τον Έγκλειστο καθηρημένο προκάτοχό του Ειρηναίο αλλά με τον Άγιο Δημήτριο..

Άγιος Δημήτριος κατά Θεόφιλου … ο Άγιος Δημήτριος κερδίζει πάντα ..!!!

Kατακραυγή και στο διαδίκτυο.. Αραβόφωνη Ορθόδοξη σελίδα:

το σερί κλεισίματος χριστιανικών σχολείων μέσα στα παλιά τείχη της Ιερουσαλήμ…
Ποιους εξυπηρετεί και ποιος είναι ο σκοπός του;
Αυτό είναι επικίνδυνο σχέδιο!!!!

Θεόφιλε όλοι πλέον ξέρουν … ουδέν κρυπτόν υπό το Άγιον Φως..

dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: