Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015

Τυχαίο; Το πρώτο νομοσχέδιο θα είναι για την απονομή ιθαγένειας στα παιδιά μεταναστών


Τυχαίο; Το πρώτο νομοσχέδιο θα είναι για την απονομή ιθαγένειας στα παιδιά μεταναστώνΓια να δούμε τι θα γίνει με τις κόκκινες γραμμές των Ανεξαρτήτων Ελλήνων; Η απονομή ιθαγένειας στα παιδιά της δεύτερης γενιάς μεταναστών θα είναι το πρώτο νομοσχέδιο που θα καταθέσει στη Βουλή η αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Τασία Χριστοδουλοπούλου.

«Είναι μια μεγάλη υποχρέωση της χώρας» υπογραμμίζει και συμπληρώνει ότι το νομοσχέδιο αυτό θα λαμβάνει υπόψη του την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τον νόμο Ραγκούση και άλλα σχετικά νομοσχέδια που έχουν κατατεθεί, με στόχο να συγκεντρώσει ευρεία κοινοβουλευτική πλειοψηφία.
Η κ. Χριστοδουλοπούλου αναφέρεται εκτενώς και στο ζήτημα των Κέντρων Κράτησης, για τα οποία -επισημαίνει- ότι θα ξεκινήσει από σήμερα η εξέταση των περιπτώσεων και η σταδιακή απελευθέρωση των κρατουμένων.
Εξάλλου, ασκώντας έντονη κριτική στις προηγούμενες κυβερνήσεις, η αναπληρώτρια υπουργός σχολιάζει: «Είναι τραγωδία ότι τόσα λεφτά από τα ευρωπαϊκά ταμεία σπαταλήθηκαν στα Κέντρα Κράτησης και δεν αφιερώθηκε ούτε ένα ευρώ για να φτιάξουμε ανοιχτές δομές φιλοξενίας για τους ασυνόδευτους ανήλικους».
Ειδικότερα για την Αμυγδαλέζα, όπου χαρακτηρίζει τις συνθήκες που επικρατούν «ντροπή και για τον πολιτισμό και την ανθρωπότητα», δηλώνει ότι θα κλείσει πολύ σύντομα.
hellasforce.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: