Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Ντονέτσκ: «Σκοτώθηκε Έλληνας πολίτης» που πολεμούσε δίπλα στους φιλορώσους αποσχιστές

REUTERS/MAXIM ZMEYEV
Οι πληροφορίες για τον θάνατό του είναι έως στιγμής λιγοστές, ωστόσο έχουν διασταυρωθεί από πολλές τοπικές πηγές, οι οποίες μιλούν για επίθεση των ουκρανικών δυνάμεων με πυρά πυροβολικού εναντίον των φιλορώσων αποσχιστών ανταρτών, μεταξύ των οποίων ήταν και ο ίδιος.

Έλληνας πολίτης, 49 ετών, ο οποίος καταγόταν από το χωριό Ραζντόλναγε του Ντονέτσκ, βρήκε τον θάνατο από πυρά κοντά στο αεροδρόμιο της πόλης Ντονέτσκ της ανατολικής Ουκρανίας, στην οποία έχει ξεσπάσει αποσχιστική φιλορωσική εξέγερση.
Οι πληροφορίες για τον θάνατό του είναι μέχρι στιγμής λιγοστές, ωστόσο έχουν διασταυρωθεί από πολλές τοπικές πηγές, οι οποίες μιλούν για επίθεση των ουκρανικών δυνάμεων με πυρά πυροβολικού εναντίον των φιλορώσων αποσχιστών ανταρτών, μεταξύ των οποίων βρισκόταν και ο ίδιος.
Ιστορικός ως προς τις σπουδές του, είχε βρεθεί στην περιοχή για να συμπαρασταθεί και να βοηθήσει την υπέργηρη μητέρα του, σχεδιάζοντας να την πάρει μαζί του στην Ελλάδα, όπου ζει η οικογένειά του, η σύζυγος και τα δύο του παιδιά, γιος και κόρη.
Όπως είχε εκμυστηρευθεί στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο πριν από μερικούς μήνες, αποφάσισε να εγκαταλείψει την ειρηνική ζωή του στην Αθήνα, να ενταχθεί στους φιλορώσους αντάρτες και να πολεμήσει κατά των δυνάμεων του Κιέβου. «Δεν θα μείνω αμέτοχος», είχε σημειώσει.
Έκτοτε το ΑΜΠΕ είχε επανειλημμένως επικοινωνήσει μαζί του.
Ο 49χρονος είχε δηλώσει ότι συγκεντρώνει στοιχεία για τις «εγκληματικές», όπως τις χαρακτήριζε, «πράξεις των ουκρανικών δυνάμεων» και ότι σκόπευε αυτό το υλικό να το χρησιμοποιήσει ως βάση για μια μελλοντική έκδοση ή ένα ντοκιμαντέρ.
Σε επικοινωνία την οποία είχε το ΑΜΠΕ με τον γενικό πρόξενο της Ελλάδας στη Μαριούπολη, Κ. Τσάκωνα, η εκεί ελληνική διπλωματική Αρχή δεν έχει προς το παρόν οποιαδήποτε πληροφορία για τον θάνατο του 49χρονου.
http://www.naftemporiki.gr/story/882594/ntonetsk-skotothike-ellinas-politis-pou-polemouse-dipla-stous-filorosous-aposxistes

Δεν υπάρχουν σχόλια: