Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

ΗΠΑ: Ακόμα και ομοφυλόφιλοι ιστορικοί παραδέχονται ότι κανένας δεν «γεννιέται ομοφυλόφιλος»

Είτε πρόκειται για το "Same Love" του Macklemore (“τραγούδι που θεωρείται ύμνος των gay”) ή το "Born This Way" της Lady Gaga, η κουλτούρα του σύγχρονου δυτικού ανθρώπου έχει «πειστεί» ότι η ομοφυλοφιλία είναι κάτι το εγγενές από τη γέννηση ενός ανθρώπου.
Αλλά, όπως αποδεικνύεται, εκείνοι που βρίσκονται μέσα στοLGBT (ομοφυλοφιλικό) κίνημα δεν είναι οι ίδιοι τόσο πεπεισμένοι.



Σε ένα άρθρο του στην ‘Daily Caller’, ο εβραϊκής καταγωγήςομοφυλόφιλος συγγραφέας David Benkof παρουσιάζει έναν ικανό αριθμό ιστορικών – πολλοί εκ των οποίων ανήκουν επίσης στηνLGBT κοινότητα - οι οποίοι υποστηρίζουν ότι ο σεξουαλικός προσανατολισμός της ομοφυλοφιλίας δεν υπήρχε μέχρι περίπου πριν από 150 χρόνια.
Ενώ οι σχέσεις ατόμων του ίδιου φύλου και η ομοφυλοφιλικήσυμπεριφορά έχει συμβεί κατά καιρούς σε όλη την ανθρώπινηιστορία, LGBT επιστημονικές μελέτες δείχνουν μηδέν στοιχείαοποιουδήποτε πολιτισμού με άτομα που δηλώνουν «ομοφυλοφιλικό προσανατολισμό» σε οποιοδήποτε σημείο της ιστορίας.
Ένα βουνό επιστημονικής έρευνας συνεχίζει επίσης νααποδεικνύει ότι δεν υπάρχει κάποιο «ομοφυλοφιλικό γονίδιο»που να αντιπροσωπεύει τον σεξουαλικό προσανατολισμόκάποιου ατόμου από τη γέννησή του.

Η βάση των ισχυρισμών αυτών είναι ότι ο σεξουαλικός προσανατολισμός, ως μέρος της ταυτότητας ενός ατόμου, είναι εντελώς μια σύγχρονη εφεύρεση. Ακόμη και στον αρχαίοελληνικό πολιτισμό, όπου είναι γνωστό ότι υπήρχε ηομοφυλοφιλική συμπεριφορά, η συλλογιστική λέει ότι δεν υπάρχει τίποτα που να δείχνει ότι ακόμη και μια μειοψηφία ατόμων αναγνωρίσθηκαν ως «ομοφυλόφιλοι» ή “gay” με οποιονδήποτε τρόπο. Αντίθετα, η ομοφυλοφιλία θεωρείτο συμπλήρωμα σεκανονικές ετεροφυλόφιλες σχέσεις του ατόμου .
Διάβασε σχετικά: ‘Bigots’ Αρχαίοι Έλληνες…
Το σκεπτικό αυτών των ιστορικών αποκαλύπτει επίσης ότι δεν υπήρχε κανένας «ετεροφυλόφιλος προσανατολισμός» στους πολιτισμούς του παρελθόντος. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπήρχεκανείς να ελκύεται από το αντίθετο φύλο (!), αλλά ότι η ιδέα της ετεροφυλοφιλίας ως ένα αναγνωριστικό δεν μπορούσε να υπάρξει σε έναν κόσμο που ούτε η ομοφυλοφιλία (ως ταυτότητα) υπήρχε. (Τα ψάρια δεν ξέρουν ότι είναι βρεγμένα).
Λέει συγκεκριμένα ο Benkof : «Δεν υπήρχαν ούτε οι “straight”. Μόνο η κοινωνία μας πιστεύει ότι οι άνθρωποι είναι προσανατολισμένοι σε μία μόνο κατεύθυνση, όπως εξηγεί στο βιβλίο του “Η εφεύρεση της ετεροφυλοφιλίας” (“The Invention of Heterosexuality”) ο πρωτοπόρος της ‘gay ιστορίας’JonathanNed Katz (φωτο), που έχει διδάξει στο Yale, και είναι ο εμπνευστής και διευθυντής του ‘OutHistory.org’, ενός site αφιερωμένο στην “ιστορία των λεσβιών, γκέι, αμφισεξουαλικών, τρανσεξουαλικών, queer, (LGBTQ) και ετεροφυλόφιλων”».
Και: «Για παράδειγμα, ο ιστορικός Δρ Martin Duberman, ιδρυτής του ‘Center for Lesbian and Gay Studies’, δήλωσε: “καμία καλή επιστημονική εργασία δεν αποδεικνύει ότι οι άνθρωποι γεννιούνταιgay ή straight”. Και ο πολιτιστικός ανθρωπολόγος Δρ Esther Newton (University of Michigan) ονόμασε μια μελέτη που συνέδεε τον γενετήσιο προσανατολισμό με τα βιολογικά χαρακτηριστικά “γελοία”: “Κάθε ανθρωπολόγος ο οποίος εξέτασε διαπολιτισμικά (ξέρει) ότι είναι αδύνατο να είναι αυτό αλήθεια, γιατί η σεξουαλικότητα είναι δομημένη σε τόσο διαφορετικούς τρόπους σε τόσους διαφορετικούς πολιτισμούς».
Με άλλα λόγια, ο "σεξουαλικός προσανατολισμός" δεν είναι ένα βασικό αναγνωριστικό όπως η φυλή ή το φύλο, όπως θέλουν να μας περάσουν. Είναι πλήρως ένα κοινωνικό κατασκεύασμα. Και όμως σήμερα όποιος δεν δέχεται ότι δεν γεννιέται κάποιος “gay” κατηγορείται ότι έχει«μίσος» και στιγματίζεται ως «ομοφοβικός».
Πάντως ο Benkof υποστηρίζει στο τέλος, ότι ο σκοπός του LGBTκινήματος μπορεί να επιβιώσει παρά αυτές τις διαπιστώσεις…
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή
http://lithosfotos.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: