Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

ΛΗΣΤΕΙΑ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΜΕΤΑΞΟΥΡΓΕΙΟΥ


Συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι ληστείες σε βάρος των πολιτών μέσα στα μέσα μαζικής μεταφοράς.
Σήμερα, γύρω στις 3.30 μ. μ. τρείς αλλοδαποί άρπαξαν μέσα από την τσέπη ενός επιβάτη του μετρό το πορτοφόλι του. Μόλις βγήκαν στην στάση Μεταξουργείο, έγιναν αντιληπτοί και άρχισε ανθρωποκυνηγητό από τους πολίτες. Εικάζεται ότι τον ένα τον συνέλαβαν οι πολίτες.

Δεν συμφωνούμε με την προτροπή μιάς κυρίας η οποία ήταν παρούσα, «κρεμαστούν στο Σύνταγμα». Συμφωνούμε όμως απόλυτα να ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ Η ΤΙΜΩΡΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥΣ. ΚΟΨΤΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΑ ΧΕΡΙΑ.
 ----------------------------------------------

Επειδή παλαιότερα είχε συμβεί κάτι ανάλογο όπου στην υπόθεση είχε εμπλακεί και υπάλληλος ιδιωτικής εταιρίας φύλαξης του ΜΕΤΡΟ αναδημοσιεύουμε την δημοσίευση

Συνέλαβαν 72 «πορτοφολάδες» στον ΗΣΑΠ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Πέμπτη 27 Μαΐου 2010
Τελευταία ενημέρωση: 27/05/2010 14:11
Web-Only

Πολυμελής σπείρα 72 «πορτοφολάδων», με συνεργό έναν υπάλληλο security ο οποίος παρείχε την πληροφορία για παρουσία αστυνομικού στο δίκτυο του ΗΣΑΠ, εξάρθρωσε σήμερα η αστυνομία.
Η σπείρα αποτελούμενη από 72 άνδρες και γυναίκες από τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία, ηλικίας από 18 έως 50 ετών, δρούσε επί τουλάχιστον πέντε μήνες.
Μετά από έρευνα, που περιλάμβανε φωτογράφηση και μαγνητοσκόπηση των υπόπτων, 60 αστυνομικοί της ασφάλειας Αθηνών και των Τμημάτων Ασφάλειας Αγ. Παντελεήμονα, Εξαρχείων και Κολωνού πραγματοποίησαν συντονισμένη επιχείρηση και συνέλαβαν τα μέλη της σπείρας, 69 άνδρες και γυναίκες από τη Ρουμανία και τρεις από τη Βουλγαρία.
Παράλληλα, συνελήφθη ο 26χρονος υπάλληλος εταιρείας ιδιωτικής ασφάλειας που εργαζόταν στη φύλαξη του σταθμού του ΗΣΑΠ στην πλ. Βικτωρίας, όπου η σπείρα των πορτοφολάδων είχε την έδρα της.
Ο 26χρονος παρείχε, με το αζημίωτο, πληροφορίες για την παρουσία αστυνομικών στο δίκτυο του ηλεκτρικού.
Η σπείρα δρούσε σε ώρες αιχμής, κυρίως στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο. Ομάδα οκτώ έως 10 ατόμων έμπαιναν σε κάποιο από τα βαγόνια και με ταχυδακτυλουργικές κινήσεις αφαιρούσαν τα πορτοφόλια των επιβατών.
Αφού έπαιρναν τα χρήματα, πέταγαν τα πορτοφόλια σε κάδους στην πλ. Βικτωρίας. Χαρακτηριστικό είναι ότι σε έναν μόνο κάδο στην πλατεία Βικτωρίας, η αστυνομία εντόπισε περίπου 45 πορτοφόλια.
Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι καθημερινά η σπείρα έκλεβε κατά μέσο όρο 10 πορτοφόλια και ότι δρούσε επί τουλάχιστον πέντε μήνες. Δεν αποκλείουν, δε, να υπάρχουν κι άλλα ασύλληπτα μέλη της σπείρας.
Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν 3.000 ευρώ, πτυσσόμενα στιλέτα, μαχαίρια και ξυραφάκια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: