Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Οι αθλητές μας συνεχίζουν να μας κάνουν περήφανους. Ηλιάδης και Μπουκουβάλα σήκωσαν ψηλά την Ελληνική Σημαία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Τζούντο !

Χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα τζούντο της Ιαπωνίας κατέκτησε ο Ηλίας Ηλιάδης.

Έγινε, έτσι, ο πρώτος Έλληνας τζουντόκα που φεύγει με το χρυσό σε παγκόσμιο πρωτάθλημα ανδρών.

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης της Αθήνας νίκησε με Ippon στον τελικό τον Ντάικι Νισιγιάμα, στην κατηγορία των -90 κιλών, και ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου.

Ο Ηλιάδης, για να φτάσει στον τελικό, απέκλεισε με Ippon τον Αζέρο Ελκχίν Μαμαντόφ στα ημιτελικά της κατηγορίας.

Είναι το πρώτο χρυσό μετάλλιο που κατακτά σε παγκόσμιο πρωτάθλημα ο Ηλιάδης, καθώς τις άλλες δύο φορές που είχε αγωνιστεί σε τελικό (2005 και 2007) είχε αποσπάσει το ασημένιο μετάλλιο.

Ο Ηλιάδης εκτός από το χρηματικό έπαθλο (6.000 δολάρια) εξασφάλισε και 500 βαθμούς στην παγκόσμια κατάταξη η οποία μετρά ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου το 2012.

Νίκος Ηλιάδης: Αποστολή εξετελέσθη

«Γίνομαι αποδέκτης εξαιρετικών σχολίων από όλους όσοι βρίσκονται εδώ. Μου λένε ότι ο Ηλίας είναι ο πραγματικός και μοναδικός πρωταθλητής. Είμαι υπερήφανος που αυτός ο αθλητής είναι Έλληνας και ύψωσε την ελληνική σημαία πιο ψηλά από όλες, δήλωσε ο εθνικός προπονητής, Νίκος Ηλιάδης.

«Είναι μοναδική στιγμή, μετά από δύο ασημένια σε Κάιρο και Ρίο ντε Τζανέιρο αλλά και τις τόσες ατυχίες που είχαμε τον τελευταίο καιρό. Εδώ στην Ιαπωνία, απέδειξε ότι είναι ο κορυφαίος τζουντόκα της κατηγορίας και πλέον ουδείς μπορεί να το αμφισβητήσει αυτό», συμπλήρωσε ο προπονητής του πρωταθλητή.

πηγή ΤΑ ΝΕΑ

Την ώρα που η Παγκόσμια Ομοσπονδία Τζούντο αφιέρωνε διθυράμβους για τον Ηλία Ηλιάδη στην επίσημη ιστοσελίδα της, χαρακτηρίζοντάς τον νέο Ηρακλή, η Ιουλιέτα Μπουκουβάλα κέρδισε άλλο ένα μετάλλιο στο Τόκιο, χάλκινο, μεγαλώνοντας τη χαρά στους κόλπους της Εθνικής Ομάδας.

Η τζουντόκα του Νικηφόρου Ανατολής Ιωαννίνων επικράτησε της Ρουμάνας Κορίνα Καπριόριου στον αγώνα για την 3η θέση των -57 κιλών του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος, ξορκίζοντας τον... δαίμονα που την ήθελε μέχρι τώρα εκτός βάθρου στις μεγάλες διοργανώσεις.«Η πέμπτη θέση ανήκει στο παρελθόν. Είναι μια μοναδική στιγμή για μένα», υπογράμμισε περιχαρής η Ιουλιέτα.
πηγή ΕΝΕΤ

ΜΕΓΑΛΗ ΥΠΟΔΟΧΗ
Με το μυαλό και τις απώτερες σκέψεις του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, επέστρεψε χθες από το Τόκιο, όπου αναδείχθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του χρυσός παγκόσμιος πρωταθλητής ο τζουντόκα Ηλίας Ηλιάδης.
Είναι τέτοια η τρέλα του με τον θεσμό των Ολυμπιακών Αγώνων, που, μετά τη νίκη του στην Αθήνα πριν από έξι χρόνια, ζήτησε και έλαβε τον αριθμό 2004 στον αριθμό των πινακίδων του αυτοκινήτου του και επίσης στον αριθμό του κινητού του τηλεφώνου.
Χθες η υποδοχή που επιφυλάχθηκε στον Ηλιάδη και στην Ιουλιέτα Μπουκουβάλα, χάλκινη παγκόσμια πρωταθλήτρια, ήταν υπέροχη. «Τώρα νιώθω ότι πραγματικά πέτυχα κάτι σπουδαίο στο Τόκιο. Για το Λονδίνο έχουμε ακόμα χρόνο», δήλωσε ο Ελληνας πρωταθλητής.
Η Μπουκουβάλα από τα Γιάννενα μίλησε για το μικρόβιο του τζούντο και τόνισε ότι «η επιτυχία μου θα φέρει και άλλα κορίτσια στο άθλημα, όπου γίνεται θαυμάσια δουλειά από την ομοσπονδία».
Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Νίκος Ηλιάδης προσέθεσε ότι θα υπάρξει μια τροποποίηση των πλάνων προετοιμασίας του Ελληνα Ολυμπιονίκη που ουσιαστικά έχει εξασφαλίσει πλέον την πρόκρισή του για τους αγώνες του Λονδίνου.
πηγή ΕΘΝΟΣΠΟΡ
αντεγράφη από εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: