Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

δημοκρατικός ρατσισμός στις φυλακές;

Διαβάσαμε από την εφημερίδα ΣΤΟΧΟΣ ότι πέθανε από θερμοπληξία σε ηλικία 85 ετών ο Δημήτριος Ιωαννίδης, ο κρυφός δικτάτωρ. Η θερμοκρασία του σώματός του ήταν 41 βαθμοί Κελσίου. Μέσα στο κελί του υπήρχε μόνο ένας ανεμιστήρας που ήταν φυσικά αδύνατο να δροσίσει ένα γέροντα σε περίοδο καύσωνα.
Εκείνο που σίγουρα δεν γνωρίζαμε είναι ότι παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις των οικείων του, οι φυλακές αρνήθηκαν να τοποθετήσουν, με έξοδα της οικογένειάς του, κλιματιστικό.
Εκείνο που επίσης δεν γνωρίζαμε είναι ότι ακριβώς κάτω από το κελί που κρατείτο ο Δ. Ιωαννίδης βρίσκονται τα κελιά των δολοφόνων της 17 Ν. οι οποίοι έχουν όλα τα κομφόρ που έχει ένα ξενοδοχείο – και φυσικά κλιματιστικό που τοποθετήθηκε από το δημόσιο αμέσως μόλις το ζήτησαν.
Παρεμπιπτόντως ο δικτάτωρ είχε 5 χρυσά αριστεία ανδρείας που τα απόκτησε την περίοδο 1940-1949.

Δεν χρειάζεται σχολιασμός των πιό πάνω. Τα συμπεράσματα είναι καταφανή.
Αλλά, ... ό,τι και νά έκανε, αν τελικά έκανε, ένας γέροντας χρειάζεται περισσότερη προστασία από ένα κράτος που θέλει να λέγεται ευαίσθητο γύρω από τα ανθρώπινα δικαιώματα.Εκτός αν αυτά τα περίφημα ανθρώπινα δικαιώματα αναγνωρίζονται μόνο σε ορισμένες "κατηγορίες" ανθρώπων.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: