Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Να σταματήσουν οι βαπτίσεις των ακατήχητων παιδιών αθέων και αντίχριστων.



Στην Ορθόδοξη Εκκλησία, στην Εκκλησία του Ιησού Χριστού δεν επιτρέπεται η υποκρισία.
Πρέπει επιτέλους να γίνει κατανοητό ότι το να εμποδίζουν οι κληρικοί την βάπτιση παιδιών που προέρχονται από πολιτικό γάμο - ενώ έχουν βαπτίσει εκατοντάδες παιδιά άθεων και μουσουλμάνων - είναι όχι μόνο υποκρισία, αλλά πέταμα του "Αγίου τοις κυσίν".

Ο βαπτισμένος άθεος ή αλλόθρησκος, αν δεν είναι βρέφος, πρέπει πρώτα να έχει κατηχηθεί - όπως και οι γονείς του, εκτός αν είναι ενήλικας οπότε δεν χρειάζεται η κατήχηση των γονιών του.Κάτι τέτοιο δεν βλέπουμε να γίνεται, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων.

Το ότι αυτά τα παιδιά, που ανατρέφονται σε μή χριστιανική οικογένεια και που τα βάπτισαν για να πάρουν δώρα και χρυσό σταυρό από τους νονούς, στρέφονται στην συνέχεια κατά της Εκκλησίας με βλάσφημο και αισχρό τρόπο το βλέπουμε καθημερινά. Δεν φταίνε αυτά. Φταίει η "ελαφρότητα" με την οποία αντιμετωπίζεται το βασικό μυστήριο  της Εκκλησίας, η Βάπτιση.

Να αγκαλιάσουν οι επίσκοποι και οι ιερείς όλα τα παιδιά και τους γονείς τους που για κάποιον λόγο δεν έκαναν γάμο εκκλησιαστικό, να δεχτούν αυτά τα παιδιά, να βάλουν προϋπόθεση ότι ο ανάδοχος θα πρέπει να είναι ενεργό μέλος της Εκκλησίας και να επιτρέψουν στα παιδιά να "πάνε κοντά στον Χριστό". Η Εκκλησία δεν είναι ούτε ποδοσφαιρική ομάδα, ούτε κόμμα, αλλά ούτε σέχτα. Οι Κανόνες της Εκκλησίας στην Ορθοδοξία εφαρμόζονται με διάκριση.

Δεν επιτρέπεται για ένα λάθος (;) των χριστιανών γονιών να στερούνται την είσοδο στην Εκκλησία τα παιδιά, ενώ από την άλλη πετάμε το μυστήριο στα σκουπίδια των άθεων και αντίχριστων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: