Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2023

άλλο η φιλανθρωπία αγάπης κι άλλο χάπενινγκ. ξεφεύγετε, ποιμένες.

Φθιώτιδος Συμεών: «Αυτό το ένα ευρώ είναι η δύναμη της Εκκλησίας»!

Σχολιασμός με αφορμή την «φιλανθρωπική» εκδήλωση της Μητροπόλεως Φθιώτιδος στο κέντρο διασκέδασης Αρίων. [ΕΔΩ και ΕΔΩ]

Σύμφωνα με τον μητροπολίτη Φθιώτιδος Συμεών, η δύναμη της Εκκλησίας είναι το ευρώ!! Αυτό είπε στους «εκλεκτούς καλεσμένους» της Μητροπόλεως, κάνοντας τον απολογισμό του «φιλανθρωπικού» έργου των τελευταίων τριών ετών. Τι να πει κανείς! Αυτή η φράση τα λέει όλα! Ο κατ’ εξοχήν Φιλάνθρωπος όμως Κύριος ημών Ιησούς Χριστός, δεν έπαθε για να έχουμε εμείς πολλά

ευρώ! Δεν ήταν αυτός ο λόγος για τον οποίον Σαρκώθηκε, Σταυρώθηκε και Αναστήθηκε. Ο Ιησούς Χριστός ήλθε να μας προσφέρει τον ίδιο του τον Εαυτό. Αυτός είναι η σωτηρία μας. Η δύναμη της Εκκλησίας είναι ο Χριστός, δεν είναι το ευρώ.

Οι λεγόμενες «φιλανθρωπικές» εκδηλώσεις των Μητροπόλεων, που μάλλον τελικά κάθε άλλο παρά φιλάνθρωπες είναι, τείνουν να γίνουν τα …. events της χρονιάς! Το «μενού» περιλαμβάνει τα πάντα: φαγητό, ζωντανή μουσική, δωροεκπλήξεις και πολλά άλλα. Και δυστυχώς μέσα από την διατυμπάνιση τέτοιων κοσμικών «φιλανθρωπικών» εκδηλώσεων, περνούν ευρύτερα στην κοινωνία αλλόκοτα μηνύματα ως προς την Αποστολή της Εκκλησίας του Χριστού, την Οποία οι ταγοί μετατρέπουν ολοένα και περισσότερο σε φιλανθρωπικό ίδρυμα, παρακάμπτοντας τον πρωτεύοντα σκοπό που είναι η σωτηρία της ψυχής του ανθρώπου.

Οι τραπεζικοί λογαριασμοί να είναι γεμάτοι για μία «καλύτερη ποιότητα ζωής»!, κι ας είναι οι καρδιές των ανθρώπων αδειανές από αρετές! Όλες αυτές οι κοσμικές εκδηλώσεις δεν έχουνε τίποτα το πνευματικό να επιδείξουνε, παρά τιμούν το χρήμα ως μέσο σωτηρίας των ανθρώπων επί της γης.

Ακούγοντας κανείς τον Μητροπολίτη Φθιώτιδος να μιλάει, δύσκολα αντιλαμβάνεται ότι είναι ιεράρχης της Εκκλησίας, μάλλον για πωλητή σε πλειστηριασμό τον αντιλαμβάνεται. Καλοπιάνει τους πλούσιους χορηγούς της Μητροπόλεως, ευχαριστώντας τους για τις προσφορές τους και αποκαλώντας τους «φίλους του». Με αυτόν τον τρόπο ο μητροπολίτης τους αποκοιμίζει μέσα στην ευμάρεια του πλούτου τους να νοιώθουν μικροί θεοί και να πιστεύουν ότι δεν έχουν ανάγκη την Εκκλησία αλλά μάλλον η Εκκλησία έχει ανάγκη από αυτούς. Το ίδιο και ο κόσμος που βλέπει από μακριά, αντιλαμβάνεται ότι για να εισπράξει τα «μπράβο» του οικείου μητροπολίτη του, και για να πράξει «θεάρεστο έργο», θα πρέπει απλά να γίνει πλούσιος!

Επιπλέον, ο καθένας βλέπει ότι ο μητροπολίτης σέβεται περισσότερο τους κοσμικούς «φίλους» του, επιτρέποντάς τους να αναπνέουν κανονικά από την μύτη, ενώ μέσα στους Ναούς, επίτροποι και πιστοί κυκλοφορούν σαν καπιστρωμένα τετράποδαΣτον Ιερό Ναό κολλάει, στο Αρίων Palace δεν κολλάει!

Ο Χριστός λέει να μην γνωρίζει η αριστερά τί ποιεί η δεξιά όταν γίνονται ελεημοσύνες. Δεν το γνωρίζει αυτό ο Φθιώτιδος Συμεών; Κρίμα στο μεγάλο φιλανθρωπικό έργο της Μητροπόλεως. Τζάμπα ο κόπος! Αν γινότανε στα κρυφά δίχως όλες αυτές τις γελοίες τυμπανοκρουσίες δεν θα καταστρέφονταν οι ψυχές των ανθρώπων.

Παρακολουθείστε τον «απολογισμό της τριετίας» – όποιος αντέξει!

Προσέχετε τὴν ἐλεημοσύνην ὑμῶν μὴ ποιεῖν ἔμπροσθεν τῶν ἀνθρώπων πρὸς τὸ θεαθῆναι αὐτοῖς· εἰ δὲ μήγε, μισθὸν οὐκ ἔχετε παρὰ τῷ πατρὶ ὑμῶν τῷ ἐν τοῖς οὐρανοῖς.
Ὅταν οὖν ποιῇς ἐλεημοσύνην, μὴ σαλπίσῃς ἔμπροσθέν σου, ὥσπερ οἱ ὑποκριταὶ ποιοῦσιν ἐν ταῖς συναγωγαῖς καὶ ἐν ταῖς ῥύμαις, ὅπως δοξασθῶσιν ὑπὸ τῶν ἀνθρώπων· ἀμὴν λέγω ὑμῖν, ἀπέχουσι τὸν μισθὸν αὐτῶν.
σοῦ δὲ ποιοῦντος ἐλεημοσύνην μὴ γνώτω ἡ ἀριστερά σου τί ποιεῖ ἡ δεξιά σου,
ὅπως ᾖ σου ἡ ἐλεημοσύνη ἐν τῷ κρυπτῷ, καὶ ὁ πατήρ σου ὁ βλέπων ἐν τῷ κρυπτῷ ἀποδώσει σοι ἐν τῷ φανερῷ.

ΚΑΤΑ ΜΑΤΘΑΙΟΝ 6, 2-4

Προσέχετε να μην κάνετε την ελεημοσύνην σας εμπρός εις τα μάτια των ανθρώπων, δια να σας ίδουν και σας θαυμάσουν και να σας επαινέσουν· διότι έτσι δεν έχετε κανένα μισθόν από τον Πατέρα σας τον επουράνιον.
Οταν λοιπόν συ κάμνης ελεημοσύνην, μη την διαλαλής παντού διασαλπίζοντάς της, όπως κάμνουν οι υποκριταί εις τας συναγωγάς και τους πλατείς δρόμους, δια να δοξασθούν από τους ανθρώπους. Αληθινά σας λέγω ότι παίρνουν αυτοί ολόκληρον τον μισθόν των, (δηλαδή απολαμβάνουν ως αμοιβήν των τον έπαινον από τους άλλους).
Συ δε, όταν κάνης ελεημοσύνην, να την προσφέρης με τόσην μυστικότητα, ώστε το αριστερό σου χέρι να μη μάθη το καλό που κάνει το δεξί σου.
Δια να μείνη έτσι η ελεημοσύνη σου μυστική και άγνωστος· και ο Πατήρ σου, που βλέπει και τα πλέον απόκρυφα έργα, θα σου δώση την αμοιβήν ενώπιον όλου του κόσμου.


ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ

7 THOUGHTS ON “ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ ΣΥΜΕΩΝ: «ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ»!

  1. Αυτοί είναι, δυστυχώς, οι ποιμένες νέας κοπής…
    Οι υπηρέτες της εκκοσμίκευσης. Πού αποσπούν τα εύσημα από το ποικιλόμορφο κατεστημένο (πολιτικό, δημοσιογραφικό, οικονομικό κ.λ.π.).
    Αυτοί θεωρούνται και χαρακτηρίζονται από τους κοσμικώς-δαιμονικώς σκεπτομένους «εξωστρεφείς», «φωτεινά μυαλά», «άνθρωποι των ανοιχτών οριζόντων» , «συγχρονισμένοι», «ρηξικέλευθοι»…

  2. https://www.ilamia.gr/2023/02/21/65o-karnavali-makrakomis-mpes-sto-rythmo-zisto-kai-sy/
    Ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν για το «δραστήριο»μητροπολίτη Φθιώτιδος.
    Επίκειται για μια ακόμη χρονιά να λάβει χώρα το καρναβάλι της Μακρακώμης.
    Φαντάζομαι ότι το εύρος της ποιμαντικής του μέριμνας περιλαμβάνει και τη στηλίτευση του εκφυλιστικού αυτού φαινομένου….

  3. Μου θυμίζει πολύ τήν…. φιλανθρωπία που έκανε η πριγκίπισσα της Αγγλίας…με όλες τις κάμερες και δημοσιογράφους από πίσω…
    Ήθος αλλοτριο….
    Και απ’ ότι βλέπω, έχει και υπουργούς τού αφορισμενου πρωθυπουργού….
    Μην ξεχνάμε πως ήταν ο ίδιος ο κος Συμεών που κάλεσε την αστυνομία να εκδιώξει και να επιβάλλει το πρόστιμο σε μια κυρία που εισήλθε ως εικόνα Θεού σε Ιερά Μονή, ανήμερα της εορτής της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος….

  4. https://kozan.gr/archives/456770
    Δείτε και αυτό και φρίξτε! Το τίμιο και μαρτυρικό ράσο ευτελίζεται, διαπομπεύεται και θεατρίζεται από έναν εσμό ασεβών υποκειμένων στα πλαίσια του βρωμερού και ελεεινού καρνάβαλου τον οποίο επιχειρούν να αμνηστεύσουν με «βαθυνούστατες» α-νοησίες και αμπελοφιλοσοφίες ακόμη και κάποια επίσημα εκκλησιαστικά πρόσωπα.
    Αυτό είναι το καρναβάλι! Ένας βόθρος, μια χαβούζα, ένας δυσώδης υπόνομος.
    Και οι «ποιμένες» μας διστάζουν να εξαπολύσουν εναντίον του και εναντίον των καρναβαλιστών τους επιβαλλόμενους μύδρους και να λάβουν τα υπό των θείων και ιερών κανόνων διαγορευόμενα σε βάρος τους «ίνα και οι λοιποί φόβον έχωσι».
    Τρέμουν το άθλιο δημοσιογραφικό κατεστημένο, τη στοχοποίηση, το διασυρμό. Άφωνοι και άπραγοι, ολίγιστοι και σπιθαμιαίοι , θεώνται τα όσα άθλια και ελεεινά τεκταίνονται σε βάρος της Εκκλησίας και του Έθνους.
    Συναγελάζονται και χαριεντίζονται με τους αντίχριστους πολιτικούς, τους αλιβάνιστους αυτοδιοικητικούς άρχοντες, τους σκανδαλοποιούς επιχειρηματίες.
    Δεν διαφωτίζουν, δεν ελέγχουν, δεν αποκόπτουν από την εκκλησιαστική κοινωνία τους δημοσίως και αμετανοήτως σκανδαλίζοντες .
    Ανάξιοι και προδότες της αποστολής τους!

Δεν υπάρχουν σχόλια: