Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018

Κλήρος και λαός είναι η Ορθόδοξη Εκκλησία


΄Î‘ποτέλεσμα εικόνας για εκκλησια και εθνικοι αγωνες
Οι κληρικοί, ή όπως τους λέμε συνήθως, οι παπάδες είναι οι πιστοί ορθόδοξοι χριστιανοί που ο πιστός λαός, δηλαδή οι ορθόδοξοι Έλληνες, δηλαδή αυτοί που έφτιαξαν αυτό το κράτος με το αίμα τους, τους ανέθεσαν να τελούν την θεία Ευχαριστία και να Κοινωνούν τον πιστό λαό. Είναι αυτοί που πρώτοι σήκωσαν το βάρος της Επανάστασης του 21 και ενέπνευσαν τον λαό το 1940 να αντισταθεί στους εισβολείς και που έπεισαν τον λαό να μην εκδικηθεί τους εχθρούς του αλλά να τους αφήσει να απολαμβάνουν και αυτοί την Ελευθερία για την οποία πολέμησαν.
Το πρόβλημα να συγχέεται ο ορθόδοξος κληρικός με τους παπικούς του 17-18 αιώνα, κάποιοι θα πρέπει να το προσέξουν, διότι αυτά που γράφουν και υποστηρίζουν είναι αντίγραφα των αντικληρικών αντιλήψεων της "αναγέννησης" στην Γαλλία και δεν αφορούν την Ελλάδα ούτε τους Έλληνες. Όσοι τα αναμασούν και προσπαθούν να τα ανακαλύψουν στην Ελλάδα είναι απλά εκτός τόπου και χρόνου.
Και να μην ξεχνάμε, ότι αυτό το φραγκολεβαντίνικο κράτος είναι που συνεχώς ζητά από τους …παπάδες, δηλαδή από τον λαό, ενώ δεν προσφέρει τίποτα, ούτε οικίες, ούτε εργασία, ούτε ειρήνη, ούτε προστασία, ούτε καν την ασφάλεια των συνόρων. (I.B.)

Δεν υπάρχουν σχόλια: