Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024

Γάζα: Τι μπορούμε να κάνουμε; ”Να θυμάστε είμαστε πολλοί και είναι λίγοι. Μας χρειάζονται πιο πολύ από ότι εμείς εκείνους.” (Αρουντάτι Ρόι)

 

Γάζα: Τι μπορούμε να κάνουμε; ”Να θυμάστε είμαστε πολλοί και είναι λίγοι. Μας χρειάζονται πιο πολύ από ότι εμείς εκείνους.” (Αρουντάτι Ρόι)

Τι μπορούμε να κάνουμε; Mπορούμε ν΄ακονίσουμε τη μνήμη μας… Να κάνουμε τον πόλεμο στη Γάζα (Ιράκ) να μετατρέψουμε τον πόλεμο στη Γάζα (Ιράκ) σε μια γυάλα όπου θα φαίνονται οι υπερβολές του Ισραήλ (ΗΠΑ). Μπορούμε να εκθέσουμε το Νετανιάχου (Μπους) τον Μπάιντεν (Μπλερ) και τους συμμάχους τους και να δείξουμε πως είναι δειλοί δολοφόνοι βρεφών και μικρόψυχοι που βομβαρδίζουν με βομβαρδιστικά..

Όταν ο Νετανιάχου λέει ”είσαστε με ή μαζί μας ή με τους τρομοκράτες” μπορούμε να του δώσουμε να καταλάβει ότι δεν χρειάζεται να διαλέξουμε ανάμεσα σ΄έναν κακόβουλο Μίκυ Μάους και σε κάποιους τρελούς μουλάδες.

Στρατηγική μας δεν πρέπει να είναι η αναμέτρηση με την αυτοκρατορία αλλά η πολιορκία της. Να της στερήσουμε το οξυγόνο. Να την ντροπιάσουμε να τη σαρκάσουμε. Με την τέχνη μας, τη μουσική μας τη λογοτεχνία μας το πείσμα μας τη χαρά μας …. να λέμε τις δικές μας ιστορίες που είναι εντελώς διαφορετικές από εκείνες που μας έχουν κάνει πλύση εγκεφάλου για να τις πιστέψουμε.. Η επανάσταση των εταιριών θα καταρρεύσει αν αρνηθούμε να αγοράζουμε αυτά που έχει να μας πουλήσει δηλ. τις ιδέες της δηλ. την δική της εκδοχή για την ιστορία τους πολέμους της τα όπλα της.

Να θυμάστε είμαστε πολλοί και είναι λίγοι. Μας χρειάζονται πιο πολύ από ότι εμείς εκείνους”.

Απόσπασμα από το βιβλίο της Αρουντάτι Ρόι ”η Άλγεβρα της αιώνιας δικαιοσύνης’‘ εκδ ΨΥΧΟΓΙΟΣ 2002 από όπου και οι ακόλουθες πληροφορίες. Οι μόνες αλλαγές είναι στα ονόματα πολιτικών και κρατών..

Οι ομοιότητες των πολέμων

...όταν ο Μπους βομβάρδιζε το Αφγανιστάν έλεγε: είμαστε ένα φιλειρηνικό έθνος” και ο Μπλερ ο σύμμαχός του δήλωσε: είμαστε ένας φιλειρηνικός λαός..

Οι ισραηλινοί αξιωματούχοι ενώ εξαφάνισαν από προσώπου γης τη Γάζα λένε εν χορώ: ”είμαστε ο πιο ηθικός στρατός του κόσμου.” Ενώ σκότωσαν 40.000 το 70% γυναικόπαιδα και 10.000 αγνοούμενοι κάτω από ερείπια. Όταν το Ισραήλ έχει σκοτώσει και τραυματίσει περίπου το 8% του συνολικού πληθυσμού της Γάζας. Το 77% των σπιτιών έχουν βομβαρδιστεί και το 85% των κατοίκων της Γάζας έχουν εκτοπιστεί, ενώ 3.500 έχουν απαχθεί και εξαφανιστεί.

Ενώ ισοπέδωναν οι ΗΠΑ το Αφγανιστάν με βόμβες επί δικαίων και αδίκων από την άλλη όπως κάνουν και σήμερα στη Γάζα έριχναν ως ανθρωπιστική εκατοντάδες χιλιάδες μερίδες έκτακτης ανάγκης! ….

” Τέτοιες πράξεις όχι μόνο δεν καταπολεμούν την τρομοκρατία αλλά συνδαυλίζουν το μίσος που τη δημιουργεί. Που θα οδηγήσει αυτό;”

ΥΓ Όλες οι ειδήσεις είναι μία, όλοι οι πόλεμοι είναι ένας αφού μια είναι η κορυφή που κινεί τα νήματα μια είναι η κορυφή όπου συγκλίνουν όλες οι πλευρές… όλα συγκλίνουν σε μια κορυφή σ΄ένα Ένα όλα εκκινούν από από αυτό το κορυφαίο Ένα… αυτή είναι η πυραμίδα..της παγκόσμιας εξουσίας..

Η Αρουντάτι Ρόι είναι Ινδή και είναι η συγγραφέας του βιβλίου ” Ο Θεός των μικρών πραγμάτων” για το οποίο κι έλαβε το βραβείο BOOKER 1997

dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: