Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ

 

Τετάρτη 19  Ιουνίου 2024

Την Κυριακή 16 Ιουνίου 2024 συμμετείχαμε στην εκδήλωση μνήμης στο μνημείο που έχει στηθεί  στο Πισοδέρι Φλώρινας, για να θυμίζει την αντίσταση των Ελλήνων κατά της «Συμφωνίας των Πρεσπών». 

(Το μνημείο έχει στηθεί από το 2020 ακριβώς στο σημείο όπου οι αστυνομικές δυνάμεις, την Κυριακή 17 Ιουνίου 2018,   με εξαιρετικά βίαιο τρόπο, εμπόδισαν Έλληνες πολίτες να φθάσουν στο χωριό Ψαράδες Πρεσπών και να ακυρώσουν την υπογραφή της λεγόμενης «Συμφωνίας των Πρεσπών»).

Την Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024 προετοιμάσαμε  συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Ωδείο Αθηνών, όπου τα ιδρύματα Α. Τσίπρα και Ζ. Ζάεφ  διοργάνωσαν διεθνές συνέδριο για να υπερασπιστούν την ανιστόρητη και επιζήμια   «Συμφωνία των Πρεσπών» και να βραβεύσουν τον Μ. Νίμιτς, που στις διαπραγματεύσεις πάντα στήριξε τους Σκοπιανούς, με καλεσμένους   εκπροσώπους  του ενδοτισμού και της ξενοκρατίας στην Ελλάδα. Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη, που έχει μετατραπεί στην μεγαλύτερη υποστηρίκτρια της «Συμφωνίας των Πρεσπών», τρομοκρατημένη από την συνεχώς αυξανόμενη δυσαρέσκεια των Ελλήνων κατά της «Συμφωνίας των Πρεσπών», απαγόρευσε την τελευταία στιγμή την συγκέντρωση.  Μετά από διαβουλεύσεις, ώρες πριν την εκδήλωση, έδωσε άδεια συγκέντρωσης στο ηλιοκαμένο πλακόστρωτο μπροστά από την Βουλή όπου και τελικά την πραγματοποιήσαμε παρά την εμφανή προσπάθεια υπονόμευσή της.

Η απαγόρευση της συγκέντρωσης και ο αποκλεισμός, για δύο ημέρες, όλης της περιοχής του συνεδρίου Τσίπρα –Ζάεφ, αποδεικνύει ότι διοργανωτές και κυβέρνηση Μητσοτάκη γνωρίζουν ότι η «Συμφωνία των Πρεσπών» είναι εις βάρος της Ελλάδος και προσπαθούν με «φασιστική» νοοτροπία να εμποδίσουν οποιαδήποτε εκδήλωση εναντίον της.

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ «ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ»

ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΙΟ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ

Ο  Πρόεδρος

Κοσμίδης Γεώργιος


Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του ΙΗΑ εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς – μέλη του ΙΗΑ. Η ιστοσελίδα του ΙΗΑ δεν λογοκρίνει, ούτε επεμβαίνει σε άρθρα – κείμενα των μελών του ΙΗΑ


International Hellenic Association

Δεν υπάρχουν σχόλια: