Σάββατο 29 Ιουλίου 2023

Κάηκε ζωντανός ζωντανά on camera 45χρονος βοσκός στον Άγιο Γεώργιο Φερών Μαγνησίας στην προσπάθεια του να σώσει το κοπάδι του! ΚΤΗΝΩΔΙΑ. ”ὁ ποιμὴν ὁ καλὸς τὴν ψυχὴν αὐτοῦ τίθησιν ὑπὲρ τῶν προβάτων·”! ΒΙΝΤΕΟ

 

Κάηκε ζωντανός ζωντανά on camera 45χρονος βοσκός στον Άγιο Γεώργιο Φερών Μαγνησίας στην προσπάθεια του να σώσει το κοπάδι του! Κτηνωδία… Καιόμενος άνθρωπος…σε απευθείας μετάδοση. Δεν βρέθηκε κανείς από την κρατική μηχανή , από την κοινωνία των πολιτών…. ”Κυνονία εγωπροβάτων”…

Από την άλλη ο θυσιασθείς βοσκός της Μαγνησίας αποτελεί ένα έξοχο ποιμαντικό πρότυπο για τους ιερείς του αιώνα τούτου του κίβδηλου αφού ακολούθησε κι έκανε πράξη αυτός ο ταπεινός ποιμένας άλογων προβάτων το ευαγγελικό: ”Ἐγώ εἰμι ὁ ποιμὴν ὁ καλός. ὁ ποιμὴν ὁ καλὸς τὴν ψυχὴν αὐτοῦ τίθησιν ὑπὲρ τῶν προβάτων·” Mε το θυσιαστικό που επέδειξε πήρε το ράσο από πολλούς ………. μισθωτούς ποιμένες που θεωρούν τη φωτιά ἐρχόμενη καὶ ἀφίουσιν τὰ πρόβατα καὶ φεύγουν·

Σε βίντεο που καταγράφει τις τελευταίες αγωνιώδεις προσπάθειες του ο βοσκός, λίγο πριν πεθάνει, ζητούσε απεγνωσμένα βοήθεια για τα ζώα του. Αλλά στην κοινωνία του θεάματος μόνο η κάμερα ήταν εκεί για να μεταδώσει τη ψυχρή εικόνα της πυρκαγιάς και να κάνει είδηση το συμβάν.. Την τελετουργική ανθρωποθυσία στο βωμό της εικόνας.. Εποχή της εικόνας αλλά όχι του κατ’ εικόνα.

Θυσιάστηκε για το ποιμνιοστάσιο και τα ζώα του που ήταν εγκλωβισμένα ο 45χρονος βοσκός, ο οποίος βρήκε τραγικό θάνατο στη φωτιά που ξέσπασε στον Άγιο Γεώργιο Φερών Μαγνησίας. Πλάνα τον δείχνουν να φωνάζει για βοήθεια.

“Ίσως να είναι τα πράγματα δύσκολα και για τον ίδιο, ίσως πρέπει κάποιος να τον απομακρύνει. Θα καεί ο ίδιος, θα γίνουμε μάρτυρες ενός κακού σήμερα. Δεν λέει να αφήσει τα ζώα του και να φύγει”.

Δεν θα μπορούσε να είναι πιο προφητική και συνάμα ανατριχιαστική η δήλωση της δημοσιογράφου της ΕΡΤ, κάμερα της οποίας κατέγραψε τις τελευταίες στιγμές του 45χρονου βοσκού, ο οποίος βρήκε τραγικό θάνατο την Τετάρτη (26/07) από τη φωτιά που ξέσπασε στο Βελεστίνο και στοίχισε επίσης τη ζωή μίας ηλικιωμένης γυναίκας στην περιοχή Χοροστάσι πλησίον του Πλατάνου Αλμυρού.

Την ώρα που η δημοσιογράφος Φρόσω Παύλου κάλυπτε το ρεπορτάζ για τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή Άγιος Γεώργιος Φερών Μαγνησίας, ο 45χρονος βοσκός φαινόταν στα πλάνα να αναζητά βοήθεια για να σώσει τα ζώα του τα οποία ήταν εγκλωβισμένα στο ποιμνιοστάσιο που διατηρούσε ο ίδιος στην περιοχή.

Τώρα κινδυνεύει να καεί ένα κοπάδι προβάτων, είναι εγκλωβισμένα, βλέπετε τον βοσκό που προσπαθεί, φωνάζει εδώ και πάρα πολύ ώρα στους πυροσβέστες να τον βοηθήσουν, αλλά αντιλαμβάνεστε όταν οι ανθρώπινες ζωές απειλούνται, η προτεραιότητα είναι εκεί“, ακούγεται να λέει η δημοσιογράφος επισημαίνοντας πως ο βοσκός δεν είχε καμία προφύλαξη και ότι κάποιος πρέπει να τον απομακρύνει. Καλά που ήταν; αυτός δεν ήταν άνθρωπος τι ήταν;

Αργότερα η δημοσιογράφος Φρόσω Παύλου επιβεβαίωσε ότι ο άνθρωπος που φαινόταν στην κάμερα, ήταν ο βοσκός που έχασε τη ζωή του. “Μόλις τώρα συνειδητοποίησα και ταυτοποίησα τον άνθρωπο που φωνάζαμε να φύγει γιατί θα καιγόταν”, ανέφερε στο βραδινό δελτίο της ΕΡΤ.

ταν έγινε γνωστή η είδηση του θανάτου του, η δημσιογράφος Φρόσω Παύλου, είπε:

«Κατ΄αρχήν να πω τα θερμά μου συλλυπητήρια για τον κτηνοτρόφο που κάηκε. Τον κτηνοτρόφο που του φωνάζαμε να φύγει από τα πρόβατα γιατί θα τον έπιανε η φωτιά. Η κάμερα της ΕΡΤ τον έχει απαθανατίσει την ώρα που προσπαθούσε να σώσει τα πρόβατά του και τον αδελφό του να τον τραβάει. Μόλις τώρα συνειδητοποίησα και ταυτοποίησα τον άνθρωπο που φωνάζαμε να φύγει γιατί θα καιγόταν»

Υπενθυμίζεται πως ο άτυχος βοσκός όταν είδε τη φωτιά προσπάθησε να σώσει τα πρόβατα του οδηγώντας τα ψηλότερα στο βουνό, αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερε. Ο ίδιος αγνοούνταν από το απόγευμα της Τετάρτης και μερικές ώρες αργότερα εντοπίστηκε νεκρός.

Για συνολικά 5 νεκρούς στα διάφορα πύρινα μέτωπα γίνεται λόγος από τα ελληνικά μέσα συμπεριλαμβανομένων των ιπτάμενων. Τα πύρινα μέτωπα στη Μαγνησία είναι έξι και εντοπίζονται σε: Νέο Πλάτανο, Βελεστίνο, Κρόκιο, Μικροθήβες, Σέσκλο και Νέο Μοναστήρι Δομοκού.Οι κάτοικοι στις περιοχές Δίμηνι, Παλιούρι και Βιομηχανική Περιοχή Βόλου ειδοποιήθηκαν μέσω του 112 να εκκενώσουν τις περιοχές τους και να κατευθυνθούν προς Βόλο, καθώς η φωτιά βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Μεγάλη φωτιά και στη Λαμία. Νωρίτερα οι αρχές προχώρησαν στην εκκένωση τριών οικισμών, της Νέας Μαγνησίας, της Μεγάλης Βρύσης και της Αγίας Παρασκευής, μετά από εκείνη στο βόρειο τμήμα της Λαμίας

Ρασοφόρο θα τον βρουν στον ουρανό…. κάποιοι συνάδελφοί του ”ποιμένες” στυγνοί διεκπεραιωτές που συμβάλουν στον εκκλησιαστικό μαρασμό…….όσοι από αυτούς συνεπείς και ευσυνείδητοι μπαίνουν στη φωτιά αψηφώντας τον κίνδυνο τους … μαυρίζουν!

Κατά τα άλλα σιγά μην άφηναν το ιστορικό Βελεστίνο.… μόνο τα Καλάβρυτα δεν ξανάκαψαν…

dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: