Κυριακή 30 Ιουλίου 2023

Ερωτήσεις στη Βουλή για τις νέες ταυτότητες από τη ΝΙΚΗ.

 

Ερωτήσεις στη Βουλή για τις νέες ταυτότητες από τη ΝΙΚΗ.

σ.σ. Ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κωνσταντίνος Κατσαφάδος από την πολλή «σοβαρότητα» δεν απάντησε στην ουσία των ερωτημάτων που του τέθηκαν. Σύγκρινε τον άνθρωπο με το κινητό τηλέφωνο! Δεν απάντησε στο αν Ευρωπαϊκή Ένωση υποχρεώνει η νέα ταυτότητα να είναι συνάμα και ταξιδιωτικό έγγραφο. Ο κ. Αποστολάκης εξηγεί ότι η ΕΕ δεν μας υποχρεώνει να είναι ηλεκτρονική η ταυτότητα και ότι ο κανονισμός της ΕΕ είναι πιο απαιτητικός με τα ταξιδιωτικά έγγραφα, όχι με τα έγγραφα ταυτοποίησης. Γιατί λοιπόν μετέτρεψαν την ταυτότητα και σε ταξιδιωτικό έγγραφο επιφορτίζοντάς την με περισσότερες πιστοποιήσεις;

Ο Υφυπουργός κάνει πως δεν δεν γνωρίζει αν στο μέλλον η κάρτα θα συνδεθεί με την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, ενώ υπάρχει η προσθήκη στην ΚΥΑ 8200 τον Φεβρ. του 2019, στην τέταρτη παράγραφο του άρθρου 3: «...επιπλέον, στο ως άνω ηλεκτρονικό μέσο αποθηκεύονται … ενώ θα δύνανται να αποθηκευτούν τα στοιχεία που απαιτούνται για τις υπηρεσίες ηλεκτρονικής διακυβέρνησης εάν αποφασισθεί να συμπεριληφθούν στο εν λόγω μέσο.»

Εν ολίγοις, ο Υφυπουργός μας λέει ότι βρίσκεται εκεί ως ένας υπεύθυνος ανευθυνοϋπεύθυνος, πρόθυμος όχι μόνο να εκτελέσει με υπερβάλλοντα ζήλο τους Κανονισμούς της ΕΕ, αλλά και να τους ξεπεράσει όταν αυτοί κινούνται πάνω στο πνεύμα καταπάτησης της ανθρώπινης ελευθερίας. Ο σώζων εαυτόν σωθήτω.

-https://www.youtube.com/watch?v=YmrNa1UUBH0

Δεν υπάρχουν σχόλια: