Τετάρτη 19 Απριλίου 2023

Συντήρηση κειμηλίων της Ορθοδοξίας στην Ιορδανία!Όχι μόνο η συντήρηση Ορθόδοξων κειμηλίων είναι σημαντική αλλά η ίδια η διατήρηση της Ορθοδοξίας σε εποχή Παγκοσμιοποίησης είναι ύψιστη τέχνη!

 

Τέχνη τεχνών και επιστήμη επιστημών η πνευματικότητα για τους καθηγητές της ερήμου. Συντήρηση έργων τέχνης αληθινών κειμηλίων στην Ορθόδοξη κοινότητα της Ιορδανίας. Συγκεκριμένα η συντηρήτρια επιμελείται επιτάφιο με ελληνική επιγραφή.

όχι μόνο η συντήρηση έργων τέχνης και κειμηλίων είναι σημαντική αλλά η ίδια η διατήρηση της Ορθοδοξίας σε εποχή Παγκοσμιοποίησης και πολιτισμικών μονοπωλίων είναι ύψιστη τέχνη..

«Τέχνη τις εἶναι τεχνῶν, καὶ ἐπιστήμη ἐπιστημῶν, ἄνθρωπον ἄγειν, τὸ πολυτροπώτατον ζῷον καὶ ποικιλώτατον», λέει ὁ ἅγιος Γρηγόριος ὁ Θεολόγος. Η πνευματική καθοδήγηση είναι επίσης η απόλυτη τέχνη και η αδιαμφισβήτητη επιστήμη..

Ο πνευματικός είναι τόσο ξεχωριστός, τόσο μοναδικός όσο τ΄αστέρι της Βηθλεέμ σε ολόκληρο το στερέωμα που οδηγεί τους σοφούς στο ταπεινό σπήλαιο της Βηθλεέμ.. Ο πνευματικός είναι η τέχνη των αγγέλλων οι μουσικές που σε συνεπαίρνουν οι μουσικοί δρόμοι τ΄ουρανού που οδηγούν τους αδαείς ποιμένες στο βασιλέα του κόσμου…Γι αυτό και τόσο μα τόσο σπάνιοι……

dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: