Τρίτη 28 Μαρτίου 2023

Αιρετικές προσθήκες στην Εκκλησία ονειρεύονται άθεοι και προτεσταντίζοντες κληρικοί

 

Νέα επίθεση κατά της Εκκλησίας – Α. Διαμαντοπούλου: «Δεν έχει λογική μία γυναίκα να μην μπορεί να είναι ιερέας»! (Σχόλιο)

Η Άννα Διαμαντοπούλου, πρόεδρος του δικτύου για την μεταρρύθμιση Ελλάδα – Ευρώπη. έδωσε συνέντευξη στο «Καλύτερα αργά». Δείτε τί είπε.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Έχετε κάνει μία τολμηρή δήλωση. Έχετε πει ότι το εκκλησιαστικό βίωμα στον 21ο αιώνα πρέπει να διαμορφώνεται και από άντρες και από γυναίκες. Και ακούστηκε πάρα πολύ ριζοσπαστικό αυτό που είπατε. Θα έπρεπε να έχουμε γυναίκες ιερείς στην Ορθόδοξη Εκκλησία; Πώς το φαντάζεστε;

ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Ακούγεται πολύ ριζοσπαστικό πάλι για εμάς, έτσι; Γιατί η αγγλικανική εκκλησία είχε επισκόπους εδώ και χρόνια. Αυτό το σκέφτομαι πολλά χρόνια και το έχω συζητήσει πολλές φορές και με ανθρώπους θεολογικά καταρτισμένους. Ξέρω ότι δεν είναι καθόλου εύκολο. Πρέπει να πούμε ότι στα πρώτα χρόνια της Ορθοδοξίας υπήρχαν οι διακόνισσες. Υπήρχε ο θεσμός των διακονισσών, ο οποίος όμως δεν λειτούργησε ποτέ, ούτε τον λειτουργεί τώρα η Εκκλησία μας. Και αποφάσισα και έγραψα αυτό στο οποίο αναφέρεστε μετά από δηλώσεις μητροπολίτη. Θυμάστε.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Του Ζακύνθου.

ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Ότι δεν υπάρχει η έννοια του βιασμού, ότι όταν υπάρχει βιασμός δεν υπάρχει εγκυμοσύνη. Είναι ένας κόσμος των ανδρών μεταξύ τους, οι οποίοι θέλουν να διαφεντεύουν τα της ιδιωτικής αντίληψης των ανθρώπων, της θρησκείας, γιατί είναι ιδιωτικός χώρος του καθενός, χωρίς να υπάρχει το βίωμα της μισής κοινωνίας. Μέσα στην Εκκλησία δεν υπάρχει η μισή κοινωνία, οι γυναίκες.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Έχετε βρει ανθρώπους με τους οποίους έχετε μιλήσει οι οποίοι ήταν θετικοί σε αυτήν την σκέψη, που έχουν σχέση με την Εκκλησία. Θέλω να ελπίζω ότι δεν είναι όλοι έτσι.

ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Δεν είναι. Όχι. Βεβαίως έχω βρει. Δεν θέλω να πω το όνομα όμως. Ένας κορυφαίος μητροπολίτης και νέος, γιατί θα τον κατασπαράξουν. Αλλά θέλει χρόνο και θέλει να ξεκινήσουμε… πρώτα πρώτα να μην ανατριχιάζουμε στην ιδέα, γιατί πραγματικά δεν έχει καμμία λογική γιατί δεν μπορεί η γυναίκα να είναι ιερέας. Σας θυμίζω ότι όταν είμαστε κοριτσάκια μας έλεγε ότι δεν πρέπει να μπαίνουμε στο ιερό όταν μια γυναίκα έχει περίοδο. Δηλαδή, η πιο φυσιολογική βιολογική λειτουργία εθεωρείτο κάτι αρνητικό. Νομίζω λοιπόν ότι πρέπει να αρχίσει να συζητιέται. Ας αρχίσουμε να το συζητάμε, να δούμε τα επιχειρήματα, να δούμε πόσο αποδεκτά γίνονται. Όλα τα πράγματα που πέφτουν για πρώτη φορά δημιουργούνε χαλασμό.


ΣΧΟΛΙΟ

Καταρχάς. Το εκκλησιαστικό βίωμα ΔΕΝ διαμορφώνεται από κανέναν, είτε άντρας είναι είτε γυναίκα είναι. ΔΕΝ διαμορφώνεται. Βιώνεται.

Ρωτάει η δημοσιογράφος την Διαμαντοπούλου «πως το φαντάζεται» να έχουμε γυναίκες ιερείς στην Εκκλησία. Και η Διαμαντοπούλου απαντάει ότι «το σκέφτεται πολλά χρόνια» και ότι «το έχει συζητήσει» και με ανθρώπους «θεολογικά καταρτισμένους», παρουσιάζοντας τους αιρετικούς αγγλικανούς ως πρότυπο, έτσι για να καταλάβουμε με ποιους «θεολογικά καταρτισμένους» ανθρώπους «συζητάει» το θέμα.

Ας είναι καλά ο πατριάρχης του «Γένους», ο Βαρθολομαίος «μας», που προώθησε όσο κανείς άλλος την κουλτούρα των «συζητήσεων» και των «διαλόγων» με τους αιρετικούς για να μην μείνει τάχαμου πίσω η Ορθοδοξία από τον «σύγχρονο κόσμο»! Για να μπορεί η μανδάμ που δεν έχει και καμμία σχέση με την Εκκλησία, να «φαντάζεται», να «συζητάει» και να «σκέφτεται» πως θα διορθώσει τους ΘΕΟΦΟΡΟΥΣ ΠΑΤΕΡΕΣ, και πως θα αλλάξει αυτά που η Παράδοση απέρριψε.

Ας είναι καλά ο Βαρθολομαίος μας, το καμάρι μας, και όλος ο βλάσφημος παναιρετικός συρφετός που σέρνεται από πίσω του, οι οποίοι δέχθηκαν ΤΗΝ ΨΕΥΔΟΣΥΝΟΔΟ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ που ονόμασε τις αιρέσεις «εκκλησίες», για να μπορεί η μανδάμ από το ΠΑΣΟΚ, που αναρριχήθηκε σε θέσεις εξουσίας σε χρόνο ρεκόρ (ποιός ξέρει πως και γιατί), να μας λέει με ύφος σπουδαγμένο : «Ακούγεται πολύ ριζοσπαστικό πάλι για εμάς, έτσι; Γιατί η αγγλικανική εκκλησία είχε επισκόπους εδώ και χρόνια.» Σώπα! Και τι μας ενδιαφέρει κυρά μου τί κάνουνε οι αιρετικοί;

Ας είναι καλά ο Βαρθολομαίος μας και ο «χάρτινος επιτελάρχης», όπως ονομάζει ένας αδελφός τον Ιερώνυμο Β’, οι οποίοι, παρά τα όσα έχουν γίνει, χαιρετίζουν «αγωνιστικές» ημερίδες, «αγωνιστικών οργανώσεων» δήθεν για την «διδασκαλία της Ορθόδοξης Χριστιανικής Παράδοσης» ή τον «απειλητικό μετανθρωπισμό»! Έτσι, γιατί δεν υπάρχει άλλος τρόπος να αλέσει ο μύλος όλες τις βρωμιές που έρχονται. ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΙ «ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ» ΝΑ ΣΚΙΖΟΥΝ ΤΑ ΚΑΛΣΟΝ ΤΟΥΣ που και που, ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΥ ΣΚΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ, για να παραμένουνε οι ψευδαισθήσεις ακόμη στην θέση τους και τα πρόβατα μέσα στα μαντριά τους.

Και για να μπορεί η νεοταξίτισσα να μας κουνάει το δάκτυλο για «τον θεσμό των διακονισσών» που κάποτε υπήρχε και τώρα δεν υπάρχει. Και επικαλείται τις διακόνισσες που η Παράδοση απέρριψε για να ξεκινήσει την κουβέντα για ιέρειες που η Εκκλησία ποτέ δεν είχε, αλλά μύλος είναι αυτός, τώρα που πήρε μπρος θα τ’ αλέσει όλα.

Και επικαλείται τις εμετικές ανοησίες του τιτουλάριου Δωδώνης για τους βιασμούς των γυναικών, που δεν έχουν καμμία σχέση με το πνεύμα της Εκκλησίας, για να κουνήσει το δάκτυλο στην Εκκλησία, να διορθώσει την Εκκλησία! Και της έδωσε αυτό το δικαίωμα η ωραία κοιμωμένη διοικούσα Εκκλησία, που δεν ήλεγξε επισήμως τις προβοκατόρικες δηλώσεις του παραληρημένου συκοφάντη της Εκκλησίας. Που δεν τον τιμώρησε. Που δεν άδραξε την ευκαιρία να μιλήσει για το πόσο τιμάει η Εκκλησία την γυναίκα στο πρόσωπο της Παναγίας μας. Να χαιρετίζει σικέ «αγωνιστικές ημερίδες» και να στήνει κρυφά συνοδικά δικαστήρια εναντίον ορθοφρονούντων ιερέων ξέρει η ιεραρχία, να τιμωρεί αυτούς που συκοφαντούνε την Εκκλησία δεν ξέρει. Μάλιστα, θα έλεγε κανείς ότι αφήνει επίτηδες τις φωνές τους να ακούγονται και να πληθαίνουν, για να προχωράει αργότερα σε βαθύτερες τομές στο δόγμα και στο ήθος της Εκκλησίας, όπως κάνει με τις εκτρώσεις και με την ομοφυλοφιλία.

Της έλεγε (δεν λέει ποιος) να μην μπαίνει στο ιερό όταν έχει περίοδο. Δηλαδή τις άλλες φορές έμπαινε! Και το γυρίζει στο φεμινιστικό η Διαμαντοπούλου για να εισχωρήσει αντικανονικά στα ενδότερα της Εκκλησίας. Όμως η Εκκλησία δεν μιλάει φεμινιστικά. Μιλάει την γλώσσα του Χριστού, των Αγίων Αποστόλων, των Αγίων Πατέρων και των Αγίων Συνόδων. Φτάνει στο σημείο η βλάσφημη να πει ότι οι γυναίκες δεν έχουν βίωμα μέσα στην Εκκλησία. Τόσο άσχετη είναι. Δεν έχει καμμία σχέση με την Εκκλησία, αλλά θέλει να έχει λόγο για αυτά που συμβαίνουν μέσα στην Εκκλησία. Σα να θέλω εγώ να αλλάξει το καταστατικό ενός κόμματος φερειπείν δίχως να είμαι, όχι στο διοικητικό συμβούλιο, ούτε καν μέλος. Ποιός της έδωσε το δικαίωμα;

Μας αναφέρει δε ότι έχει μιλήσει για το θέμα με έναν «νέο κορυφαίο μητροπολίτη». Πάλι καλά που δεν σπάσαμε τα κεφάλια μας στον τοίχο να βρούμε ποιος είναι!!! Μα να ‘ναι ο μορφονιός που έδωσε ασυλία στην αρσενοκοιτία;

Να ‘ναι ο μορφονιός που σύμφωνα με τον Μητροπολίτη Πατρών έχει να πει πολλά στην Εκκλησία;

Το πρόβλημά μας δεν είναι η ύπουλη Διαμαντοπούλου, είναι ο οικουμενισμός και τα γιουσουφάκια της τυφλής υπακοής που τον διαιωνίζουν. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ.


Απομαγνητοφώνηση / Σχολιασμός ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ

Σχόλιο Ελ.Εκ

Δεν είναι περίεργο που ΔΕΝ αναφέρει τον Πάπα, όπου δεν υπάρχουν "ιέρειες". Εκείνος, δικός τους είναι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: