Παρέμβαση του Νετανιάχου μετά το σάλο με το σχέδιο νόμου για απαγόρευση διάδοσης χριστιανισμού στο Ισραήλ. Δεσμεύεται ότι δεν θα γίνει νόμος. Το επαναφέρουν εδώ και 30 χρόνια κάθε φορά που σχηματίζεται νέα Βουλή! Ο Νετανιάχουν υποχρεώθηκε να διαβεβαιώσει ότι δεν θα γίνει ο νόμος.
Εν μέσω εκτεταμένων πιέσεων από την χριστιανική κοινότητα, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός λέει ότι το Ισραήλ δεν θα υποβάλει νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση του χριστιανικού προσηλυτισμού. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ενεπλάκη στη διαμάχη αργά την Τετάρτη, γράφοντας στο Twitter ότι «δεν θα προωθήσουμε κανένα νόμο κατά της χριστιανικής κοινότητας».Το προσωπικό του υπουργείου Εξωτερικών ετοίμασε εκθέσεις σχετικά με τις επιπτώσεις του νόμου για τον υπουργό Εξωτερικών Έλι Κοέν και τον Γενικό Διευθυντή Ρόνεν Λέβι, είπε ο διπλωμάτης, ο οποίος μίλησε υπό την προϋπόθεση της ανωνυμίας. Το πρωί της Τετάρτης, το υπουργείο Εξωτερικών άρχισε να δέχεται κλήσεις από αρχηγούς κοινοβουλευτικών ομάδων φιλίας, διπλωμάτες, ηγέτες του Χριστιανικών κινημάτων και ηγέτες εβραϊκών κοινοτήτων σε όλο τον κόσμο, δήλωσε Ισραηλινός διπλωμάτης. για τη διαβεβαίωση που μας έδωσε ο πρωθυπουργός Νετανιάχου ότι ο προτεινόμενος νόμος κατά του προσηλυτισμού δεν θα προχωρήσει. timesofisrael 23/3/23
Ήταν με ένα tweet στα εβραϊκά και τα αγγλικά που ο Μπενιαμίν Νετανιάχου κόπασε, στις 22 Μαρτίου 2023, την τριήμερη κατακραυγή των μέσων ενημέρωσης κυρίως των Προτεσταντών Χριστιανών: «Δεν θα προωθήσουμε κανένα νόμο κατά της χριστιανικής κοινότητας», διαβεβαίωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, αναφερόμενος σε νομοσχέδιο που παρουσίασαν δύο υπερορθόδοξοι βουλευτές από τον ακροδεξιό συνασπισμό του. Στόχος του: να ποινικοποιήσει «απόπειρες προσηλυτισμού Εβραίων από ουσιαστικά χριστιανικές ιεραποστολικές ομάδες». Ένα φαινόμενο το οποίο, σύμφωνα με το έγγραφο, θα είχε «πολλαπλασιαστεί», και που θα στόχευε τις «ασθενέστερες κοινωνικοοικονομικές τάξεις».
Το νομοσχέδιο, που ονομάζεται «Απαγόρευση της πρόσκλησης θρησκευτικού προσηλυτισμού», είναι ένα θαλάσσιο φίδι αναφέρει το terresainte και προσθέτει. Για 30 χρόνια, επανέρχεται στην επιφάνεια κάθε φορά που ένα νέο κοινοβούλιο μετακομίζει στην Κνεσέτ. Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου είχε απαντήσει παρόμοια το 1999. Στην εκδοχή που παρουσιάστηκε στις 9 Ιανουαρίου, από τους βουλευτές Moshe Gafni και Yaakov Asher, μέλη του υπερορθόδοξου Ενωμένου Ιουδαϊσμού του κόμματος Τορά, γράφεται ότι εάν κάποιος «ζητήσει ένα άτομο, απευθείας, ψηφιακά, ταχυδρομικά ή διαδικτυακά προκειμένου να προσηλυτίσουν τη θρησκεία τους», θα «καταδικαστεί σε φυλάκιση ενός έτους» (δύο χρόνια εάν το άτομο είναι ανήλικο).
Δύο στοιχεία, που διαφέρουν από τα προηγούμενα κείμενα, έχουν ανησυχήσει ιδιαίτερα την ευαγγελική κοινότητα. Η πρώτη είναι η λέξη «παράκληση». «Τι σημαίνει αυτός ο όρος;» ρωτά ο Erez Soref, πρόεδρος του μεσσιανικού εβραϊκού κινήματος One for Israel. Η παρακολούθηση ενός βίντεο για τον Ιησού είναι μια παρακίνηση; Το να προσκαλέσετε κάποιον να διαβάσει την Καινή Διαθήκη είναι μια παρότρυνση; Η ερμηνεία αυτής της λέξης είναι πολύ υποκειμενική», εξηγεί σε ένα podcast που μεταδόθηκε στις 20 Μαρτίου 2023. Δεύτερη διαφορά, το πολιτικό πλαίσιο μέσα στο οποίο προτείνεται αυτός ο νόμος. «Το έργο πάντα απορρίπτονταν. Αλλά αυτή τη φορά βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια ακραία κυβέρνηση που αυτή τη στιγμή πιέζει για μια μεταρρύθμιση του δικαστικού συστήματος που θα αποδυνάμωνε το Ανώτατο Δικαστήριο, έναν από τους πυλώνες του ισραηλινού δημοκρατικού καθεστώτος», συνεχίζει ο Erez Soref, επίσης διδάκτωρ ψυχολογίας.
«Ένα νομοσχέδιο θέλει να απαγορεύσει να μιλάμε για τον Ιησού στο Ισραήλ», ανησύχησε το πρώτο αμερικανικό τηλεοπτικό κανάλι (Newsmax) και άλλα μέσα ενημέρωσης (All Israel News), στις 19 Μαρτίου. Η είδηση προκάλεσε σάλο..
Το γεγονός ότι το επαναφέρουν εδώ και 30 χρόνια κάθε φορά που σχηματίζεται νέα Βουλή σημαίνει ότι έχουν στόχο κάποια στιγμή να το περάσουν!.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου