Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2020

Πράξεις και λόγια που συνθλίβουν




Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί παιδιά, πάρα πολύ προσεκτικοί όταν μιλούμε σε άλλους ανθρώπους η για άλλους ανθρώπους.

Μπορεί πράγματι να πούμε ένα λόγο που να σκοτώσει τον άλλον άνθρωπο, να του δώσει τόση πίκρα μέσα του τόση θλίψει που πραγματικά να τον σκοτώσει.

Και αυτό συμβαίνει καμιά φορά ακόμα και με τα αστεία μας, βλέπει κανείς πολλές φορές αστεία τα οποία είναι χειρότερα, λέγονται αστεία καμιά φορά που είναι βάναυσα, αστεία σκληρά, αστεία τα οποία δεν είναι αστεία και είναι τραγικό να ξέρεις ότι ο άλλος άνθρωπος μέσα στην ψυχή του έχει προβλήματα.

Προσέξτε πάρα πολύ μέσα στο γάμο, θυμάμαι έλεγε ο Γέροντας ότι κάθε άστοχη κουβέντα μέσα στο γάμο είναι μια πέτρα πάνω σε ένα τζάμι. Μην ρίχνεται πέτρες πάνω στα τζάμια παιδιά θα έρθει μια ώρα που θα σπάσει εκείνο το τζάμι και όταν σπάσει δύσκολα ξαναενώνεται μετά. Μπορεί να αντέχει η γυναικά σου αλλά μια φορά, δυο φορές, πέντε φορές, πεντακόσιες φορές, χίλιες φορές, εάν φτάσει και σπάσει πλέον μέσα της και σκοτώσεις αυτήν την αγάπη που είχε μέσα ο άλλος άνθρωπος, εάν σκοτώσεις την αγάπη που είχε για εσένα είναι πολύ δύσκολα να έρθουν τα πράγματα πίσω, πάρα πολύ δύσκολο.

Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος ☦️

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: