Του παπα- Ανδρέα Κεφαλογιάννη
Ο αιώνιος Μακεδόνας Στρατηλάτης Μέγας Αλέξανδρος, είχε πει μιλώντας κάποτε στους στρατιώτες του: «Δεν φοβάμαι έναν στρατό λιονταριών που έχει αρχηγό ένα πρόβατο. Φοβάμαι ένα Λιοντάρι που έχει πρόβατα για στρατιώτες»! Ο λόγος του αιώνιου στρατηγού και μεταλαμπαδευτή του Ελληνικού Πνεύματος καθίσταται πλέον επίκαιρος όσο ποτέ. Αυτό που φοβόταν ο Μεγαλέξανδρος συνέβη τελικά στην πατρίδα μας σχεδόν δυόμιση χιλιετηρίδες μετά. Ο Έλληνας, το λιοντάρι που κατάφερε να κατατροπώσει ταυτόχρονα δυο αυτοκρατορίες το 1940, το λιοντάρι που απέταξε από πάνω του τον βαρύ Οθωμανικό Ζυγό φαίνεται ότι τελμάτωσε.
Τελμάτωσε για τα καλά αδέλφια μου. Και δυστυχώς στον βούρκο αυτόν, μας οδήγησαν κάποιοι εκλεγμένοι με τρόπο δόλιο και άνανδρο. Ο Ελληνισμός σε Ελλάδα, Κύπρο και στην Οικουμένη ολάκερη, χρειάζεται επειγόντως έναν ηγέτη που θα εμψυχώσει τον Έλληνα και την Ελληνίδα! Η παραγωγή σκανδάλων έχει αντικαταστήσει την παραγωγή γόνιμων και αναπτυξιακών σχεδίων. Και να πατάξει τον Εθνομηδενισμό πριν να κυριαρχήσει ως ιδεολογία έναντι της υπέρτατης αξίας που ονομάζεται Φιλοπατρία.
Δεν είναι μόνο οι πράξεις ντόπιων και ξένων κορακιών αλλά κυρίως πληρώνουμε τις παραλείψεις τους που αφάνισαν όσα με κόπο και αίμα κατακτήσαμε εμείς οι Έλληνες. Όμως ο Ελληνικός λαός παρά τις δυσκολίες εξακολουθεί να παραμένει λιοντάρι. Ένα λιοντάρι που ΟΜΩΣ διοικείται από πρόβατα της σύγχρονης μπουρζουαζίας.
Κι ο στρατηλάτης μας κοιτά από ψηλά, άναυδος, αποσβολωμένος και δακρυσμένος. Γιατί αναμένει να εμφανιστεί ένας άξιος απόγονός του, που για μια ακόμη φορά θα κάμει τον Έλληνα αυτό που πραγματικά είναι διαχρονικά! Ο Έλληνας αδέρφια μου ήταν, είναι και θα παραμείνει ένας στρατός λιονταριών που έχουν για αρχηγό ένα ανήμερο λιοντάρι. Δεν μπορεί να υποφέρει ο Μέγας Στρατηλάτης άλλο αυτήν την κατάντια. Αδέρφια να είστε σίγουροι, ότι σύντομα, με την βοήθεια του θεού , θα εμφανιστεί στην Ελλάδα το λιοντάρι που θα μας οδηγήσει έξω από το τέλμα. Είναι θέμα χρόνου γιατί είναι θέλημα θεού!