Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Πρόταση άμεσης λύσης χρηματικής ρευστότητας.


Χωρίς να θέλω να υποτιμήσω τους έγκριτους καθηγητές που ασχολούνται με τα οικονομικά τής χώρας, η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική από όσα γράφουν τα οικονομιά βιβλία με τις θεωρίες - φαντασιώσεις και "οράματα". άλλο τα χαρτιά και τα βιβλία και άλλο η ζωή.

Για να λυθούν οι αιτίες της οικονομικής ζωής, κόβεις αμέσως τις αεριτζήδηκες συντάξεις τών γειτονικών λαών που χωρίς να έχουν πληρώσει στην Ελλάδα φόρους, για 3 μήνες "εργασία" παίρνουν σύνταξη από εδώ κι όχι από την χώρα τους που είναι πολύ πιό χαμηλή από τις δικές μας.

Άλλο πρόβλημα είναι η διαρροή ζεστού χρήματος προς κάθε χώρα μέσω την ανεξέλεγκτης εξαγωγής από τους αλλοδαπούς. Δύο λύσεις απλές και διαλέξτε. Η μία, υποχρεωτική η κατάθεση τών μισθών αλλοδαπών σε τράπεζα ελληνική ώστε να γίνεται έλεγχος. Φορολόγηση ενός ικανοποιητικού ποσού για κάθε ευρώ που εξάγεται. Αυστηρότατος έλεγχος για όσους αναχωρούν από την Ελλάδα και κατάσχεση κάθε ευρώ που δεν δηλώθηκε. 


Υπάρχει όμως και μιά πιό δραστική λύση - που εγώ εφόσον νοιάζομαι για τον λαό μου θα εφάρμοζα - μα που κανείς δεν θέλει να εφαρμοσθεί γιατί όλο και σε κάποια λαμογιά είναι μπλεγμένος: Δύο νομίσματα. Ένα εντός τής Ελλάδος, που θα το ονομάσετε δραχμή, ευρωδραχμή, ή όπως άλλως θέλετε και που ΔΕΝ θα έχει καμία αξία στο εξωτερικό, το οποίο θα υπερτιμηθεί εντός της Ελλάδος έναντι του ευρώ, για να αποφευχθεί το σαντούκιασμα τών ευρώ. Κατάργηση κάθε νόμου που απαγορεύει την ανάπτυξη τής ντόπιας βιοτεχνίας και βιομηχανίας ώστε να αυξηθεί η παραγωγικότητα και το επίπεδο ζωής σε όλες τις οικονομικές τάξεις. Παράλληλα, χρήση του ευρώ σαν μέσω οικονομικής σύνδεσης με τις άλλες χώρες με την τρέχουσα αξία όχι όμως σαν χρήμα αλλά σαν άυλη χρηματική αξία. Για κάθε εμπορική συναλλαγή εξαγωγών και εισαγωγών θα έχει άμεση γνώση το κράτος και εφαρμόζει άμεσα την φορολόγηση. Έτσι εξαφανίζεται κάθε δυνατότητα υφαρπαγής του ευρώ και παύει αυτόματα η διαρροή ρευστού προς πάσα κατεύθυνση.
Ιδού το πρόβλημα, ιδού και η λύση.



Δεν υπάρχουν σχόλια: