Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Άνθιμος Θεσσαλονίκης: «Οι ξένοι έδιωξαν τον Χριστό… Ήρθε το Ισλάμ και έστησε τζαμιά μέσα στο κέντρο των πόλεων!»

anthimos
O Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, γνωστός για τον πύρινο λόγο και τις αντισυμβατικές του απόψεις, αναφέρθηκε για ακόμη μια φορά στα εθνικά μας θέματα, τον υπαρκτό ισλαμικό κίνδυνο, καθώς και τις απαράδεκτες γειτονικές απειλές σε βάρος της χώρας μας.
Αφορμή στάθηκε το χθεσινό μνημόσυνο των ηρώων της Μικρασιατικής καταστροφής, μετά την τελετή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στον Ναό της του Θεού Σοφίας.
Ο Σεβασμιώτατος, πλαισιωμένος από τον Πρωτοσύγκελλο της Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτη Στέφανο Τόλιο και ιερείς του ναού, με δάκρυα στα μάτια μίλησε για τη διάλυση της Μικράς Ασίας από τους Τούρκους.
«Δεν πιστεύουμε ποτέ στα λόγια τους, σε καμία βούληση σε κανέναν λόγο διπλωματίας των γειτονικών χωρών που ανήκουν σε αυτό το θρήσκευμα. Όλοι αυτοί στο βάθος της ψυχής τους διδάσκονται ότι αν κάποιος αντίπαλος ή εχθρός δεν προσχωρεί στο θρήσκευμα τους πρέπει να τον φονεύσουν» είπε χαρακτηριστικά.
Λάβρος ο Θεσσαλονίκης Άνθιμος για την ισλαμική απειλή στη χώρα μας, πρόσθεσε: «Οι ξένοι έδιωξαν τον Χριστό από την ζωή τους και κυριάρχησε η αθεΐα μέσα τους και στο κενό που υπήρξε ήρθε το Ισλάμ και έστησε τζαμιά μέσα στο κέντρο των πόλεων».
Όπως σημειώνει το pentapostagma.gr, ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στο Κυπριακό, λέγοντας: «Μακάρι να ζήσουν τα παιδιά μας καλύτερες μέρες, σεβασμού της ελευθερίας, σεβασμού των συνόρων και των δικαιωμάτων των λαών και ποτέ ξανά περίπτωση σαν την Κύπρο».
Αμέσως μετά έγινε η κατάθεση στεφάνων στο άγαλμα του εθνάρχη Χρυσοστόμου Σμύρνης από την πολιτειακή και πολιτική αρχή.
http://www.pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: