Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

«Έσπασαν καρδιές» μέχρι ο Σαμαράς με πέναλτι στο 93' να μας στείλει στα ουράνια - Δίκαιη πρόκριση για τους παίκτες του Σάντος, που είχαν τρία δοκάρια - Το πρώτο γκολ για την Ελλάδα ο Σάμαρης στο 42' - Είχε ισοφαρίσει προσωρινά στο 74' ο Μπονί - Την Κυριακή στις 23:00 με Κόστα Ρίκα για την πρόκριση στους «8»

Στους «16» του κόσμου βρίσκεται από σήμερα η Εθνική Ελλάδας μετά την επική νίκη με 2-1 στις καθυστερήσεις επί της Ακτής Ελεφαντοστού.

Ακούστε το Έλληνες: Η Εθνική στους «16» του Μουντιάλ!
Επόμενος αντίπαλος για την Εθνική η έκπληξη του τετάρτου ομίλου Κόστα Ρίκα.

Πρόκειται για μια πέρα για πέρα δίκαιη πρόκριση καθώς η Ελλάδα είχε τρια δοκάρια στο 90λεπτο, ανταποκρίθηκε στις δύο αναγκαστικές αλλαγές του πρώτου ημιχρόνου (Κονέ και Καρνέζης) και δεν λύγισε από την προσωρινή ισοφάριση του Μπονί.

Ήρωας της τελευταίας στιγμής ο Γιώργος Σαμαράς, ο οποίος στις καθυστερήσεις έστειλε στον έβδομο ουρανό την Ελλάδα.

Έτσι ήρθε η πρόκριση

H πρώτη καλή στιγμή για τα ελληνικά χρώματα ήρθε στο 14΄ με πρωταγωνιστή τον Δημήτρη Σαλπίγγιδη αλλά τον διεθνή επιθετικό πρόλαβε ο Μπάρι.

Δύο λεπτά νωρίτερα ο Σάντος χρειάστηκε να αναπροσαρμόσει τα πλάνα του μετά τον τραυματισμό του Κονέ, ο οποίος αντικαταστάθηκε από τον Σάμαρη.



Τα προβλήματα, όμως, για την εθνική δεν σταμάτησαν εδώ αφού υποχρεώθηκε σε δεύτερη αναγκαστική αλλαγή με θύμα αυτή τη φορά τον Καρνέζη, ο οποίος στο 24΄ έδωσε τη θέση του στον Παναγιώτη Γλύκο.



Παρόλα αυτά οι διεθνείς προσαρμόστηκαν στις αλλαγές και προειδοποίησαν στο 34΄ με τον Χολέμπας ο οποίος σε υποδειγματική αντεπίθεση έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι για να ακολουθήσει το γκολ του Σάμαρη στο 42΄.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με ένα σουτ του Τιοτέ για τους Ιβοριανούς στο 49΄ στο οποίο απάντησε ο Χριστοδουλόπουλος με σουτ από το ύψος της περιοχής στο 54΄ με την μπάλα να φεύγει δίπλα από το δοκάρι του Μπάρι.



Και η επόμενη μεγάλη στιγμή ήταν πάλι για την εθνική μας με πρωταγωνιστή τον Γιώργο Καραγκούνη ο οποίος με μια βολίδα από περίπου 40 μέτρα έστειλε τη μπάλα να τραντάξει το δοκάρι του Μπάρι στο 68΄.

Κόντρα στη ροή του ματς, όμως, ο Μπονί στο 74΄ ισοφάρισε το γκολ του Σάμαρη με σουτ από τη μικρή περιοχή.

Μετά την ισοφάριση ο Φερνάντο Σάντος προχώρησε στην τελευταία του κίνηση ριχνοντας στο παιχνίδι τον Φάνη Γκέκα αντί του Γιώργου Καραγκούνη αλλά η κακοτυχία συνέχισε να κυνηγά την εθνική η οποία στο 80΄ είχε και τρίτο δοκάρι αυτή τη φορά με σέντρα-σουτ του Τοροσίδη.

Για την εθνική και η επόμενη μεγάλη στιγμή στο 87΄ με τον Δημήτρη Σαλπίγγιδη να φτάνει από δεξιά στη μικρή περιοχή, να κάνει τη σέντρα παράλληλα με την γραμμή του τέρματος  αλλά να μην βρίσκεται ένας παίχτης να τη σπρώξει στα δίχτυα.

Και η δικαίωση ήρθε στις καθυστερήσεις καθώς στο 90΄ ο Γιώργος Σαμαράς κέρδισε πέναλτι, το οποίο ο ίδιος μετέτρεψε σε γκολ με το οποίο στέλνει την Εθνική στους «16».

Πώς έπαιξε στο πρώτο ημίχρονο η Εθνική

Στο πρώτο ημίχρονο η εθνική μας ομάδα κατάφερε να επιβάλλει τη δική της συνταγή: Πάγωσε το ρυθμό, έκλεισε τους χώρους, μπλόκαρε τα ταλαντούχα και επικίνδυνα ατού των αντιπάλων και συνάμα εκμεταλλεύτηκε την αμηχανία που είχε στο παιχνίδι της η Ακτή Ελεφαντοστού, η οποία επέλεξε να παίξει συντηρητικά, αφού τη βόλευε και μια ισοπαλία για να περάσει στην επόμενη φάση. Έχοντας πετύχει αυτό το τέμπο στο ματς η εθνικής μας περίμενε να χτυπήσει σε αντεπιθέσεις και σε λάθη των αντιπάλων, όπερ και εγένετο με τη φάση του γκολ.

Μπορεί να μην έχει το ταλέντο και την ενέργεια άλλων ομάδων, αλλά στην τακτική, όπως απέδειξε περίτρανα και το euro του 2004, η εθνική μας είναι εξπέρ. Ξέρει πώς να κινηθεί στο γήπεδο, να αμυνθεί με πάθος και αξιοποιήσει τις δικές της δυνατότητες στο έπακρο.

Στο πρώτο ημίχρονο κινήθηκε από τα δύο άκρα με τον φρέσκο Χριστοδουλόπουλο και τον δραστήριο Σαλπιγγίδη, ενώ η παρουσία του Καραγκούνη από την αρχή του αγώνα της έδωσε τη δυνατότητα να κρατά τη μπάλα περισσότερο από κάθε άλλη φορά σε αυτό το μουντιάλ.  Στην άμυνα παίζει κλειστά με τη γνωστή τετράδα (Μανωλάς, Σωκράτης, Χολέμπας και Τοροσίδης), ενώ ο Σάντος έχει κρατήσει πίσω και τον Μανιάτη. Η είσοδος του φρέσκου και διψασμένου Σάμαρη της έδωσε την ευχέρεια να πιέσει και ψηλά, τακτική από την οποία προήλθε το γκολ - κλέψιμο από τον Σάμαρη, γρήγορο "ένα - δύο" και εκτέλεση από τον ίδιο παίκτη.








 














http://www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: