Τρίτη 31 Μαΐου 2011

ΓΙΑΤΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ "ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ" ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ ΤΗΣ ΜΕΣΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΚΑΙ ΑΦΡΙΚΗΣ,ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΞΕΣΗΚΩΜΟ ΣΤΗΝ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ


.

Κάποιοι αναγνώστες μας επισήμαναν,άλλοι καλοπροαίρετα και άλλοι όχι,την "αντίφαση" που υπάρχει στο να κατακρίνουμε τους...αγανακτισμένους εν Ελλάδι (και Ισπανία),ενώ τους προηγούμενους μήνες γράφαμε θετικά σχόλια για τις εξεγέρσεις της Αιγύπτου,της Τυνησίας,της Λυβίας,ακόμα και της παλιότερης στην Αργεντινή.

Εύλογη η απορία,γι'αυτό λοιπόν και απαντάμε διευκρινίζοντας ποιες είναι οι διαφορές μεταξύ όλων αυτών των κινήσεων:

-Στην Τυνησία,την Αίγυπτο και τη Λιβύη,ο κόσμος λένε πως κατέβηκε μέσω Facebook:Δεν ξέρουμε το ποσοστό διείσδυσης του Ίντερνετ σε αυτές τις χώρες,σίγουρα όμως είναι πολύ μικρότερο του ελληνικού.Δεχόμαστε όμως,πως οι διαδηλωτές ειδοποιήθηκαν και με κινητά τηλέφωνα.

Οι όποιες "ομοιότητες" όμως,εξαντλούνται εκεί:Διότι στις προαναφερθείσες χώρες,ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ-ΧΟΥΝΤΕΣ ΜΠΛΟΚΑΡΑΝ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΤΙΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ,ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΩΡΕΣ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ.

Όχι όπως εδώ που κάποιοι ανακάλυψαν "δάκτυλο",λόγω της υπερφόρτωσης δικτύων στο Σύνταγμα!

-Εκεί,οι ακροβολισμένοι ελεύθεροι σκοπευτές ΠΥΡΟΒΟΛΟΥΣΑΝ ΣΤΟ ΨΑΧΝΟ,ενώ βγήκαν μέχρι και άρματα στους δρόμους εναντίον του πλήθους!!!

Δεν θέλουμε να φανταστούμε τι θα γινόταν σε αντίστοιχη περίπτωση στη χώρα μας,όπου κάποιοι κλαίγονται...για τα ΜΑΤ!!!

Αλήθεια,πόσοι από τους τρέντυ "αγανακτισμένους" θα...πήγαιναν Πλατεία,αν ήξερα ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μην ξαναγυρίσουν σπίτια τους;

-Οι διαδηλωτές στις βορειοαφρικανικές χώρες είχαν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΕΙ από την έλλειψη Δημοκρατίας (40-50 χρόνια τους κυβερνούσαν οι ίδιοι) και την πείνα.

ΠΕΙΝΑΓΑΝ,ΑΓΑΠΗΤΟΙ...ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ!ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΠΕΙΝΑ;;;

Να ζεις με 30 Ευρώ το μήνα-τόσο είναι ο μέσος μισθός στην Αίγυπτο,που θεωρείται και...ανεπτυγμενη!!!


Να θεωρείς τον εαυτό σου τυχερό αν έχεις να φας ΜΟΝΟ ΨΩΜΙ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ.

Το πόσιμο νερό να είναι δυσεύρετο.

Την γνωρίζετε αυτή την ΠΕΙΝΑ;Δε νομίζουμε!

Ευτυχώς,ούτε εμείς!Αν ρωτήσουμε τους παππούδες και τις γιαγιάδες μας όμως,θα μας πουν!

ΕΚΕΙΝΟΙ-ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΦΡΙΚΑΝΟΙ-ΔΕΝ ΕΒΓΑΙΝΑΝ ΝΑ "ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΟΥΝ" ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΠΕΙΝΑΓΑΝ,ΧΤΥΠΑΓΑΝ ΚΑΝΑ ΣΟΥΒΛΑΚΙ Ή ΧΟΤ-ΝΤΟΓΚ ΜΕ 5 ΕΥΡΩ!

Γυάλιζε το μάτι τους από την πείνα και ήταν έτοιμοι για όλα!
-Το παράδειγμα της Αργεντινής,με τον λαό να χτυπάει άδειες κατσαρόλες,είναι χαρακτηριστικό της ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΠΕΙΝΑΣ!

Εδώ,κάποιοι βλαμμένοι χτυπάνε κατσαρόλες και μετά...τρώνε και το κατιτίς τους!!!

Αν κάποιοι ενοχλούνται από τους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποιούμε,δεν μας απασχολεί καν:ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΥΒΡΙΣ ΝΑ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΙΣ ΤΟΝ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟ,ΧΛΕΥΑΖΟΝΤΑΣ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΗΤΑΝ Ή ΕΙΝΑΙ ΤΕΤΟΙΟΣ!

Δεν σημαίνει αυτό βέβαια πως και στην Ελλάδα δεν υπάρχει πραγματική πείνα:ΥΠΑΡΧΕΙ!

Αμφιβάλουμε όμως πως οι πεινασμένοι θα κατέβαιναν στο δρόμο για τέτοια ανούσια happenings!

Είτε θα πάλευαν να εξασφαλίσουν τον επιούσιο,ΕΙΤΕ ΘΑ ΚΑΤΕΣΤΡΕΦΑΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΟΥΣ!

Δεν θα χαβαλέδιαζαν με καφέ,τσιγάρο,μπιρίτσα και σουβλάκι!

Ας μην προκαλούν ορισμένοι τη νοημοσύνη μας!
Ναι,είμαστε σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση.Ναι,μπορεί να χειροτερέψει.Ναι,μπορεί να χρεωκοπήσουμε (αν δεν έχει γίνει ήδη).

ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΒΙΩΝΟΥΝ ΑΛΛΟΙ ΛΑΟΙ,ΔΕΝ ΤΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΖΗΣΕΙ ΑΚΟΜΑ!

Και να παρακαλάμε τον Θεό να μην τις ζήσουμε ποτέ!

Αλλά αν τις ζήσουμε τελικά,να είστε σίγουροι πως οι χαβαλέδες και κατά παραγγελίαν "αγανακτισμένοι",ΘΑ ΛΟΥΦΑΞΟΥΝ ΣΤΟ ΚΑΒΟΥΚΙ ΤΟΥΣ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΑΝ ΠΑΝΤΑ!

Τότε,τα...κάστανα από τη φωτιά θα βγάλουν οι "συνωμοσιολόγοι",οι" καναπεδάκηδες" και ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ,ΟΠΩΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ!

Υ.Γ.Αν κάποιος θεωρεί ότι...πεινάμε,δεν έχει να επισκεφθεί,εκτός από τους πλανόδιους σουβλατζήδες κλπ,τα γνωστά φαγάδικα πέριξ του Συντάγματος,καθώς και τις καφετέριες της περιοχής:Θα...εκπλαγεί με τον τζίρο που κάνουν καθημερινά,όχι μόνο από τουρίστες!
 http://hellas-orthodoxy.blogspot.com/2011/05/blog-post_4100.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: