Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

"Σώσον, Κύριε, τον λαόν σου" - Το καράβι "ΕΛΛΑΣ" βυθίζεται! Υπάρχει ελπίδα; Η κατάσταση της χώρας είναι κάτι περισσότερο από εφιαλτική!



Του Μητροπολίτου καλαβρύτων κ. Αμβροσίου
  Δεν συνηθίζω νά καταπίνω τη γλώσσα μου, αγαπητοί μου φίλοι του μπλόκ καί αδελφοί μου εν Χριστώ αδελφοί! Δεν συνηθίζω να εξωραΐζω τα πράγματα! Μ'αρέσει η αλήθεια! Ο ακατέργαστος λόγος, η απερίτμητη αλήθεια, η ατόρνευτη εξαγγελία των ειδήσεων. Κι' αυτό σε αντίθεση με την περιρρέουσα πραγματικότητα, όπου οι εφημερίδες καί οι τηλεοράσεις της Χώρας μας "επεξεργάζονται" τις ειδήσεις και τις παρουσιάζουν μέ τόν τρόπο που εξυπηρετεί είτε την εκάστοτε Κυβέρνηση, είτε τα καρτέλ, είτε τους από το εξωτερικό εργοδότες τους. Η ταπεινή γνώμη μου λοιπόν είναι ότι -παρά τα σκληρά μέτρα, που λαμβάνει συνεχώς η Κυβέρνησις, παρά τό "κούρεμα" (ω!, πόσο ατυχής είναι ο όρος αυτός), το κούρεμα, επαναλαμβάνω, των αποδοχών και των εισοδημάτων η Χώρα μας οδεύει στην καταστροφή! Το καράβι βυθίζεται! Τα μέτρα δεν θεραπεύουν τό πρόβλημα, απλώς το επιβαρύνουν. Αν θέλετε να πιστοποιήσετε τα όσα σας καταγγέλλω, δεν έχετε παρά να διαβάσετε τούς τίτλους δύο-τριών εφημερίδων (ΤΟ ΠΑΡΟΝ, Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, ΤΟ ΒΗΜΑ, Η ΕΣΤΙΑ, ΤΑ ΝΕΑ, ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ) ενός από τα περασμένα τριήμερα (Παρασκευή-Κυριακή 10η Απριλίου). Και έπειτα καθήστε και συλλογισθήτε.
  Δεν είμαι οικονομολόγος! Ούτε και πολιτική εμπειρία διαθέτω! Με την ευλογία του Θεού διαθέτω απλώς τον "κοινόν νούν", όπως λέγει ο Λαός μας. Είμαι ένας σκεπτόμενος άνθρωπος. Η κρίση που διέρχεται η Χώρα μας είναι ΗΘΙΚΗ! Το πολιτιστικό Σύστημα κατέστη αναξιόπιστο! Βρωμάει περά για πέρα! Όλοι μαζί τά τρώγανε! 'Ολοι μαζί τά φάγανε! Μας το ωμολόγησαν οι αδιάντροποι! Κατά την ταπεινή μου γνώμη λοιπόν δύο-τρείς είναι οι προϋποθέσεις, προκειμένου η Χώρα να ξεπεράσει τήν οικονομική κρίση. Σας τις παρουσιάζω:
Μικρές δόσεις του χρέους. Δηλ. παράταση του εθνικού χρέους για χρονική περίοδο σαράντα-πενήντα ετών, ώστε η Χώρα μας να μπορεί να εξοφλεί κάθε χρόνο ένα μικρό μέρος του χρέους από τά τακτικά έσοδα του Κράτους.
Μικρό επιτόκιο, το μικρότερο που θα μπορούσε να υπάρχει!
Δήμευση των ποσών, τα οποία κάποιοι κατεχράσθησαν σε βάρος του Ελληνικού Λαού. Δηλ. επιστροφή των κλεμμένων.
Νέα Κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας στην πολύπαθη Πατρίδα μας, συσπειρωμένη κάτω από μια εξωκοινοβουλευτική Προσωπικότητα! Στην Κυβέρνηση αυτή θα μετέχουν εκπρόσω- ποι όλων των πολιτικών κομμάτων και χρωμάτων, ώστε όλοι μαζί να αποφασίσουν τα αναγκαία μέτρα.
Μείωση του αριθμού των Βουλευτών και των παροχών πρός αυτούς (ήτοι όχι πιά παροχή αυτοκινήτων, κομπιούτερς, κινητών τηλεφώνων, προσωπικής ασφάλειας, γραμματέων κλπ.) Όσοι εκλέγονται στην βουλευτική έδρα να τους κοστίζει η ιδιότης! Να φτωχαίνουν και όχι να πλουτίζουν!
Στο βουλευτικό αξίωμα να εκλέγωνται άνθρωποι, που ευλαβούνται τον Πανάγαθο Θεό καί πιστεύουν στον Σωτήρα του κόσμου Ιησού Χριστό. 'Εξω οι άθεοι, οι Μασσώνοι, οι της Λέσχης Μπίλντεμπεργ, οι προσκυνημένοι σε ξένα Κέντρα Αποφάσεων. Επιστροφή όλων στη χριστιανική Ηθική. Επιστροφή των Ελλήνων στον Σωτήρα Χριστό!
  Εάν δεν γίνουν αυτά ή έστω κάποια απ αυτά, τότε το καράβι μας θα βυθισθή. Η Ελλάδα χάνεται! Η αιχμαλωσία, οικονομική και πνευματική, έ-ρ-χ-ε τ-α-ι!
ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ! ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!
+ O ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ 

Αίγιον, 11 Απριλίου 2011 έγραψα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: