Τετάρτη, 18 Μαΐου 2011

Χωρίς Δήμαρχο η Αθήνα;


ΒΟΜΒΑ:ΠΑΡΑΝΟΜΗ Η ΨΗΦΟΣ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΙΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ,ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΑΝΩΤΑΤΟ ΑΚΥΡΩΤΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ!

Σε συνεδρίαση της η Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου προχώρησε σε αρνητική γνωμάτευση, όσον αφορά την ψήφο των μεταναστών, η οποία κρίνεται ως παράνομη. Κάποιοι θα προτρέξουν να αναφέρουν ότι πρόκειται απλά για εισήγηση και όχι για απόφαση αλλά, με βάση πληροφορίες του parapolitika.gr, το σκεπτικό στο ΣτΕ είναι να ληφθεί τελικά και απόφαση, που θα αναφέρει ως παράνομη την ψήφο των μεταναστών.Σημειώνεται ότι τον Φεβρουάριο, είχε γίνει η ίδια εισήγηση στο Δ΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία υπογράμμιζε ι ότι τόσο η άσκηση του δικαιώματος του εκλέγειν όσο και η άσκηση του δικαιώματος του εκλέγεσθαι για την ανάδειξη των οργάνων της τοπικής αυτοδιοίκησης «επιφυλάσσεται μόνο στους Έλληνες πολίτες και δεν μπορεί να επεκταθεί και στους μη έχοντες την ιδιότητα αυτή, χωρίς αναθεώρηση της σχετικής διατάξεως του Συντάγματος».

Φυσικά με την εξέλιξη αυτή ανοίγει ο “ασκός του Αιόλου”, σε μεγάλη μερίδα των δήμων ανά την Ελλάδα, ειδικότερα σε εκείνους που διαφορές στο τελικό αποτέλεσμα ήταν μικρές και η ψήφος των αλλοδαπών, ενδεχομένως, να διαμόρφωσε το αποτέλεσμα.


Μάλιστα, τα σενάρια κάνουν λόγο για επανάληψη της εκλογικής διαδικασίας στις περιοχές αυτές, με τους “αδικημένους” να είναι έτοιμοι να φτάσουν το θέμα στα άκρα και την κυβέρνηση να βρίσκεται εκτεθειμένη, περιμένοντας την τελική απόφαση του ΣτΕ.
 

ΣΧΟΛΙΟ HELLAS-ORTHODOXY:Ελπίζουμε το ΣτΕ να σταθεί στο ύψος του και να λάβει υπόψην τις δύο ακυρωτικές αποφάσεις,κρίνοντας παράνομη την ψήφο των λαθρομεταναστών στις πρόσφατες Δημοτικές Εκλογές!


Σχόλιο elekklesia
Το θέμα είναι σοβαρότατο όχι μόνο για το αν διοικούνται συνταγματικά και νόμιμα οι δήμοι αλλά και για το αν θα διατηρηθεί ο κομματισμός - που είναι ο μόνος υπεύθυνος για τα όσα συμβαίνουν στην χώρα μας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: