Πέμπτη 26 Μαΐου 2022

Σημεία των καιρών.

 

Σημεία των καιρών.

Μαστρογιάννης Δημήτριος, Οικονομολόγος -Θεολογος.

Στο μακρυνό 1986 στις 26/5/1986 αρχίζει συζήτηση στη Βουλή για την νομιμοποίηση των αμβλώσεων η αλλιώς για την αποποινικοποίηση των εκτρώσεων. Ένα μήνα πριν στις 26/4/1986 συνέβη το τραγικό δυστύχημα στο Τσερνόμπιλ της Ουκρανίας της τότε ΕΣΣΔ  με την έκλυση ραδιενέργειας και με το ραδιενεργό νέφος να κάνει το γύρο του κόσμου ..

Τέλος Μαϊου του 1986 ύστερα από πρόταση του κυβερνώντος τότε κόμματος του ΠΑΣΟΚ (που μετά από τόσα χρόνια και διακυμάνσεις ξαναβρήκε την «ταυτότητα» του;!επαναφέροντας το όνομα και τον πράσινο Ήλιο (ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ ) άρχιζε στη Βουλή σκληρή αντιπαράθεση για την νομιμοποίηση των αμβλώσεων που κράτησε μέχρι τις 3/6 και τελικά ψηφίστηκε αρχές Ιουλίου ο νόμος 1609/1986 που έδινε στις γυναίκες το «δικαίωμα» να ορίζουν.. το σώμα τους ..

Οι περίφημες «ΑΙΓΕΣ» η αλλιώς ΕΓΕ – Ένωση Γυναικών Ελλάδας (βλπ  γελοιογραφία της εποχής) καθοδηγούνταν από την Μάργκαρετ Τσαντ σύζυγο τότε του πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου, συνέβαλαν και αυτές στις τελικές αποφάσεις ! Η τότε ΝΔ αντέδρασε σφόδρα (χαρακτηριστική η παρθενική ομιλία της νεαράς τότε Φάνης Πάλλη- Πετραλιά που ως βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ετοίμαζε την παρθενική της ομιλία στη Βουλή κλεισμένη δύο ημέρες στο γραφείο της για να την ετοιμάσει σύμφωνα με τα δημοσιεύματα της εποχής).

Σήμερα βέβαια η ΝΔ ως κυβέρνηση έχει μεταλλαχθεί και ετοιμάζει αλλά και ψηφίζει  νομοσχέδια γάμου ομοφύλων «ζευγαριών και υιοθεσιας τέκνων  .. Σημεία των καιρών ;; Και τότε στο προσκήνιο η Ουκρανία με την «άψινθο» (στα Ουκρανικά το Τσερνομπίλ ως άψινθος και οι προσπάθειες ερμηνείας της Αποκάλυψης) και τώρα με τις πολεμικές αλλά και τις εκκλησιαστικές διαστάσεις (ουκρανικό λεγόμενο σχίσμα ειδικά μετά και την (ψευτο)Σύνοδο του Κολυμπαρίου . .

Και σήμερα επίκαιρο όσο ποτέ το δημογραφικό, παρά τις φωνές που ακούγονται περιστασιακά. Ο Μάιος του 1986 ήταν η αρχή, σήμερα κάθε χρόνο στατιστικά γίνονται πάνω από 200 χιλιάδες εκτρώσεις. Με όλα όσα συμβαίνουν στο σήμερα με τη νέα τάξη πραγμάτων παγκοσμίως να προωθεί και να επιβάλλει την ατζέντα της (2030) και να δείχνει να είναι ο κυρίαρχος του «παιχνιδιού έρχονται στο προσκήνιο προφητείες, ρήσεις γερόντων και ερμηνείες λόγων Αγίων, σημάδια, συνωμοσιολογίες, προσδοκίες .. «. Είναι όμως έτσι; Ξεχνάνε τα πειθήνια όργανα του αντίδικου η μάλλον προσπερνάνε γιατί έχουν μάθει να ζούνε στο έρεβος τον Αληθινό κυρίαρχο επί γης και ουρανού Εκείνον τον Αίδιον λόγο τον Τριαδικό Θεό που σαρκώθηκε (Υιός) για τις αμαρτίες όλου του κόσμου και έφερε το μήνυμα της Χαροποιού Αναστάσεως και της λυτρώσεως από τα δεσμά των παθών και της αστοχίας ..

Ως Χριστιανοί Ορθόδοξοι δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτε από τους καιρούς και τα σημεία αυτών γιατί τα επέκεινα οδηγούν στην Αιώνια ζωή αρκεί να κρατήσουμε ζωντανή την πίστη και την Ορθοδοξία !

Δεν υπάρχουν σχόλια: