Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2019

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση για κλοπές σε φωτοβολταϊκά πάρκα

test
Εξαρθρώθηκε, μετά από μεθοδική και συστηματική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας, εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας διέπρατταν συστηματικά κλοπές σε μεγάλα φωτοβολταϊκά πάρκα.
Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν, χθες (28-9-2019), το βράδυ, στον Ελαιώνα Ηλείας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας με την συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, πέντε αλλοδαποί άνδρες, ηλικίας 35,33,32,31 και 25 ετών.
Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία – κακουργηματικού χαρακτήρα – που περιλαμβάνει, τα κατά περίπτωση, αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και της διάπραξης διακεκριμένων κλοπών.
Πιο συγκεκριμένα, οι πέντε δράστες, επιβαίνοντες σε δύο αυτοκίνητα, μετέβαιναν σε μεγάλα φωτοβολταϊκά πάρκα, όπου με τη χρήση εργαλείων, αφαιρούσαν καλώδια χαλκού, η αξία των οποίων εκτιμάται ότι ξεπερνά τις 240.000 ευρώ, ενώ οι φθορές που προκάλεσαν στα φωτοβολταϊκά πάρκα ξεπερνά τις 300.000 ευρώ.
Επιπλέον, οι αστυνομικοί κατάσχεσαν τα δύο αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσαν οι δράστες για να μεταβαίνουν στους τόπους των κλοπών, καθώς και πέντε συσκευές κινητών τηλεφώνων με κάρτες sim , που βρήκαν στην κατοχή τους.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας, ενώ σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για να διαπιστωθεί αν εμπλέκονται και σε άλλες υποθέσεις κλοπών.
Το προανακριτικό έργο και τις έρευνες διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Ήλιδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: