Ο Alan Jones, ένας Αυστραλός ραδιοτηλεοπτικός σχολιαστής για το Sky News, είχε μερικές παρατηρήσεις για τους μαθητές που συμμετείχαν στις κλιματικές διαμαρτυρίες που έγιναν την προηγούμενη Παρασκευή, στις οποίες συμμετείχαν κυρίως παιδιά που άφησαν το σχολείο για να προωθήσουν το «εμείς όλοι θα πεθάνουμε» λόγω της κλιματικής αλλαγής.

Ο Τζόουνς το αποκαλεί «φάρσα»!
Απευθυνόμενος σε όλα τα παιδιά που κατέβηκαν στις κινητοποιήσεις, τους έθεσε ενώπιον των δικών τους ευθυνών για την αλλαγή του κλίματος:  «Είστε η πρώτη γενιά που χρειάζεται κλιματισμό σε κάθε δωμάτιο. Θέλετε τηλεόραση σε κάθε δωμάτιο, και τα μαθήματά σας είναι όλα μηχανογραφημένα. Ξοδεύετε όλη την ημέρα και τη νύχτα σε ηλεκτρονικές συσκευές «, δήλωσε ο Jones και συνέχισε:
«Περισσότερο από ποτέ, δεν περπατάτε ή οδηγείτε ποδήλατα για το σχολείο, αλλά φτάνετε με ιδιωτικά αυτοκίνητα που πνίγουν προαστιακούς δρόμους και επιδεινώνουν την κυκλοφοριακή αιχμή «.
«Είστε ο μεγαλύτερος καταναλωτής των μεταποιημένων αγαθών και ενημερώνεστε τέλεια για τα ακριβά πολυτελή είδη για να παραμείνετε μοντέρνοι», δήλωσε ο Jones. «Η ψυχαγωγία σας προέρχεται από ηλεκτρικές συσκευές. Επιπλέον, οι άνθρωποι που κατευθύνουν τις διαμαρτυρίες σας είναι οι ίδιοι άνθρωποι που επιμένουν στην τεχνητή αύξηση του πληθυσμού μέσω της μετανάστευσης, γεγονός που αυξάνει την ανάγκη για ενέργεια, μεταποίηση και μεταφορά ».

«Όσο περισσότεροι άνθρωποι, τόσο περισσότερο το περιβάλλον καταστρέφεται» συνέχισε ο Τζόουνς.
«Τι λέτε για αυτό;»είπε ο Jones και συνέχισε» πείτε στο δάσκαλό σας να απενεργοποιήσετε το air-condition, να περπατήσετε ή να ποδηλατήσετε στο σχολείο, να απενεργοποιήσετε τις συσκευές σας και να διαβάσετε ένα βιβλίο, να κάνετε ένα σάντουιτς αντί να αγοράσετε παρασκευασμένο fast food. Αλλά τίποτα από αυτά δεν θα συμβεί επειδή, είστε εγωιστές, κακώς εκπαιδευμένοι, μικρές εκδοχές εμπνευσμένες από τους ενήλικες γύρω σας που νιώθουν την αίσθηση ότι έχουν ευγενή αιτία ενώ απολαμβάνουν τη δυτική πολυτέλεια και την άνευ προηγουμένου ποιότητα ζωής. Το κομμάτι τελειώνει λέγοντας ξυπνήστε, μεγαλώστε και βουλώστε το μέχρι να είστε σίγουροι για τα γεγονότα πριν διαμαρτυρηθείτε ».