Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019

Δηλώνουν «εθνικά Μακεδόνες», κατεβαίνουν στις ευρωεκλογές

26/02/2019
Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Έτοιμο να λάβει μέρος στις ευρωεκλογές του Μαΐου δηλώνει το αυτοαποκαλούμενο «Πολιτικό Κόμμα της Μακεδονικής Μειονότητας στην Ελλάδα», το «Ουράνιο Τόξο», με την ανακοίνωσή του της 21ης Φεβρουαρίου 2019 από τη Φλώρινα/Λερίν (για να μην ξεχνιόμαστε)
Μόλις την προηγουμένη, το κατά Κοτζιά «καλύτερο υπουργείο» (το υπουργείο των Εξωτερικών δηλαδή), είχε εκδώσει εγκύκλιο με οδηγίες προς… ναυτιλλομένους για την εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών.
Προφανώς, η εγκύκλιος δεν περιλαμβάνει τους εγχώριους αυτοαποκαλούμενους «εθνικά Μακεδόνες», οι οποίοι συνεχίζουν να δηλώνουν ότι ανήκουν σε κόμμα «μακεδονικής μειονότητας» - αν και οι δεχόμενοι τα συγχαρητήρια όλου του πλανήτη μας διαβεβαιώνουν ότι δεν υπάρχει θέμα μειονότητας.
Και προφανώς και υπάρχει τέτοιο θέμα, αφού η περίφημη συμφωνία αναγνωρίζει δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού.
Έτσι, οι κύριοι αυτοί μας ενημερώνουν ότι πριν από μερικές ημέρες «συνεδρίασε στην Баровица/Καστανερή Κιλκίς (sic) για πρώτη φορά το νεοεκλεγέν Κεντρικό Συμβούλιο της ΕΕΣ-Ουράνιο Τόξο και εξέλεξε την νέα 7μελή Πολιτική Γραμματεία του κόμματος που είναι ανανεωμένη σε σημαντικό βαθμό, απηχώντας τις αποφάσεις του πρόσφατου Συνεδρίου».
Μας ενημερώνουν επίσης ότι «το Κεντρικό Συμβούλιο εξουσιοδότησε τη νέα Πολιτική Γραμματεία να οργανώσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την κάθοδο του κόμματος στις επερχόμενες Ευρωεκλογές, εφόσον ασφαλώς διασφαλιστούν οι πόροι για κάτι τέτοιο. Όπως είναι γνωστό σε όλους, η δαπάνη προετοιμασίας και συμμετοχής στις εκλογικές αναμετρήσεις που διεξάγονται στη χώρα μας είναι εσκεμμένα δυσβάστακτη ώστε να αποθαρρύνεται η συμμετοχή των μικρότερων (μη κοινοβουλευτικών) κομμάτων. Παρόλα αυτά, η ΕΕΣ-Ουράνιο Τόξο που συμμετέχει ανελλιπώς στις Ευρωεκλογές από την ίδρυσή της το 1994, ευελπιστεί ότι θα τα καταφέρει και αυτή τη φορά είτε αυτόνομα είτε μαζί με όσους πολιτικούς σχηματισμούς και προσωπικότητες μοιράζονται τους ίδιους στόχους για μια ανοικτή και δημοκρατική Ελλάδα με σεβασμό στη διαφορετικότητα».
Και συνεχίζουν:
«Η ΕΕΣ-Ουράνιο Τόξο συμπληρώνει φέτος 25 χρόνια συνεπούς παρουσίας στα πολιτικά δρώμενα της χώρας. Παρά τις τεράστιες δυσκολίες και την κατασυκοφάντηση που αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει, παραμένει αταλάντευτα προσηλωμένη στον αγώνα για τον σεβασμό των ανθρώπινων δικαιωμάτων, της γλώσσας, της ιστορίας και της ιδιαίτερης κουλτούρας της εθνικής Μακεδονικής κοινότητας στην Ελλάδα. Στέκεται πάντοτε απέναντι σε κάθε μορφής εθνικισμό από όπου κι αν προέρχεται. 
Σέβεται την διακρατική συμφωνία της Πρέσπας παρότι είναι εξόφθαλμα ετεροβαρής υπέρ της Ελλάδας και παρουσιάζει σημαντικότατες εγγενείς ατέλειες. Φιλοδοξεί αυτή η συμφωνία να γίνει απαρχή ενός ανοικτού και ειλικρινούς διαλόγου. Ενός διαλόγου που αφενός θα βελτιώσει τη θέση των εθνικά Μακεδόνων Ελλήνων πολιτών και αφετέρου θα αρχίσει να διαλύει επιτέλους τους μύθους και τα στερεότυπα που επί έναν και πλέον αιώνα φυτεύονται βίαια και εξ απαλών ονύχων στο μυαλό των κατοίκων αυτής της χώρας».
Οπότε, καταλήγουν:
«Η ΕΕΣ-Ουράνιο Τόξο είναι ένα ακραιφνώς και αδιαπραγμάτευτα φιλοευρωπαϊκό κόμμα που στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ελεύθερης Συμμαχίας, του ευρωπαϊκού πολιτικού μας φορέα που αριθμεί σήμερα 48 κόμματα μέλη από 21 χώρες, επιθυμεί μια Άλλη Ευρώπη. Μια ριζικά μεταρρυθμισμένη Ευρωπαϊκή Ένωση των λαών, με απόλυτο σεβασμό στην αυτοδιάθεση και στα ανθρώπινα δικαιώματα. Μια ΕΕ της περιφερειακής & αειφόρου ανάπτυξης, της έμπρακτης προστασίας του περιβάλλοντος και της κοινωνικής δικαιοσύνης. Αυτές είναι οι διαχρονικές αρχές μας και γι’ αυτές καλούμε όλους τους δημοκράτες Έλληνες πολίτες, ανεξάρτητα από το αν έχουν ή όχι μειονοτική καταγωγή να μας στηρίξουν στον αγώνα για μια διαφορετική Ελλάδα μέσα σε μια διαφορετική Ενωμένη Ευρώπη. Είμαστε πολλοί περισσότεροι πλέον. Αν ενωθούμε μπορούμε να πετύχουμε.
#ΔιαφορετικηΕλλαδα #ΔιαφορετικηΕυρωπη #ПоинакваГрција #ПоинакваЕвропа #AnotherEurope»
Είπατε τίποτε; Έχουν κάτι να πουν όσοι – όταν στις 14 Δεκεμβρίου 2017 τους προειδοποίησα μέσα στη Βουλή και ξαφνικά έκανε την εμφάνισή του ο πρόεδρος κ. Βούτσης για να μου ζητήσει να διαγραφούν από τα πρακτικά όσα είπα – φωνασκούσαν πως «αυτά είναι επικίνδυνα πράγματα»;
(Προφανώς ήθελαν την διαγραφή – κάτι που αρνήθηκα – γιατί δεν θέλουν να υπάρχει καταγεγραμμένη η προειδοποίηση)
Μπορούν να μας πουν για ποιο λόγο, μετά την υπογραφή της συμφωνίας, συνεχίζουν να ανέχονται την ύπαρξη «κόμματος μακεδονικής μειονότητας» στην οποία ανήκουν οι «εθνικά Μακεδόνες Έλληνες πολίτες»;
Μπορούν να μας πουν τη γνώμη τους για την διεκδίκηση αυτοδιάθεσης;
Μπορούν να μας πουν αν είναι νόμιμη η αλλαγή των τοπωνυμίων;
Προφανώς όχι! Διότι αν κάποιος είναι επικίνδυνος είναι η αφεντιά τους!

http://www.elzoni.gr/html/ent/281/ent.96281.asp

Δεν υπάρχουν σχόλια: