Συνεχίζουν τις προκλήσεις οι Αλβανοί. Τα Τίρανα εκμεταλλεύονται αφενός το κενό στο ΥΠΕΞ, καθώς μέχρι να προσαρμοστεί ο… Α. Τσίπρας χρειάζεται χρόνος και αφετέρου, οι εχθροί του Ελληνισμού, Σκόπια, Αλβανία, Τουρκία, βλέποντας την ελληνική υποχωρητικότητα προχωρούν σε κινήσεις που δημιουργούν τετελεσμένα είς βάρος των εθνικών συμφερόντων.

Όλο και περισσότερα στόματα ανοίγουν από την ελληνική μειονότητα, η οποία εκτός από τον αναμενόμενο θρήνο διακατέχεται και από οργή.
Γιατρός και φίλος του αποθανόντος κατήγγειλε ότι οι Αλβανοί κομάντος πρέπει να έσυραν το θύμα 70 με 80 μέτρα και στη συνέχεια του έδωσαν τη χαριστική βολή: «Βρήκαμε μια μεγάλη λίμνη αίματος με αίμα ζωηρά κόκκινο που σημαίνει ότι ο Κωνσταντίνος ζούσε όταν τον έσυραν σε αυτήν την απόσταση» δήλωσε. Ο ίδιος άνθρωπος υποστήριξε ότι το θύμα είχε στοχοποιηθεί πριν από το συμβάν, με τους αστυνομικούς να τον απειλούν ώρες πριν τη συμπλοκή.
Η μαρτυρία αυτή αλλάζει άρδην την εικόνα που επιχείρησαν να δώσουν οι αλβανικές αρχές, οι οποίες επιμένουν ότι ο νεαρός άνδρας κρύφτηκε, αρνήθηκε να παραδοθεί, και τους επιτέθηκε με βροχή πυροβολισμών, οι οποίοι έθεσαν σε κίνδυνο τη ζωή τους. Παρά τις εξελίξεις και τα νέα στοιχεία, η υπόθεση κινείται με σχετικά αργούς ρυθμούς.
Ο δικηγόρος της οικογένειας Κατσίφα Κώστας Γιοβανόπουλος, ο οποίος βρίσκεται από τη Δευτέρα στους Βουλιαράτες, περιέγραψε ένα «θολό» τοπίο ως προς την πορεία της υπόθεσης, αφού, όπως είπε, δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση. «Θεωρητικά έχει ολοκληρωθεί η πρώτη πραγματογνωμοσύνη από τις αλβανικές αρχές. Ωστόσο, δεν έχουμε ούτε ένα έγγραφο στα χέρια μας από τις αλβανικές αρχές, ούτε αυτό της νεκροψίας». Συμπλήρωσε πως «δεν ξέρουμε ούτε ποιος ούτε πότε την έκανε την νεκροψία».

Την ίδια στιγμή, συνεχίζεται η διπλωματική ένταση ανάμεσα σε Αθήνα και Τίρανα. Μετά τις εμπρηστικές δηλώσεις του Έντι Ράμα, η Αλβανία προέβη σε μία ακόμα επίδειξη δύναμης. Το βράδυ της Τρίτης κλήθηκε στο αλβανικό υπουργείο Εξωτερικών η Ελληνίδα πρεσβευτής στα Τίρανα Ελένη Σουράνη.
Σε αυτήν μεταφέρθηκε η «ξεκάθαρη θέση των αλβανικών Αρχών» για τον θάνατο του Έλληνα ομογενή Κωνσταντίνου Κατσίφα και πως το σοβαρό αυτό συμβάν διερευνάται από την αλβανική εισαγγελία… Αυτός ο θεσμός είναι η μόνη αρχή που, με βάση το αλβανικό Σύνταγμα και το ποινικό δίκαιο, διεξάγει ανεξάρτητη έρευνα για κάθε αδίκημα που συμβαίνει στο έδαφος της Δημοκρατίας της Αλβανίας».
Συγγενής Κατσίφα: «Δεν κρυβόταν, δέχτηκε τα τραύματα όρθιος, κοιτάζοντας τους δολοφόνους του»
«Είναι σαν να βγήκε και να τους είπε: «Εδω είμαι, δεν φοβάμαι, μπορείτε να με σκοτώσετε αν έχετε τα κότσια” και τον σκότωσαν» λέει ο κ. Βαγγέλης Βαγγίτης, συγγενής του 35χρονου ομογενή Κωνσταντίνου Κατσίφα, που εκτελέστηκε την περασμένη Κυριακή, από άνδρες των Αλβανικών Ειδικών Δυνάμεων.
Οι δηλώσεις, που συγκλονίζουν, έγιναν λίγο μετά την ολιγόλεπτη επίσκεψη στο νεκροτομείο του νοσοκομείου Αργυροκαστρου, όπου δόθηκε σε συγγενικά πρόσωπα του θύματος, που συνοδεύονταν από τον ιατροδικαστή κ. Θεόδωρο Βουγιουκλάκη και τον δικηγόρο κ. Κωνσταντίνο Γιοβανόπουλο, η άδεια ν’ αντικρίσουν το νεκρό σώμα του άτυχου νέου.
«Δέχτηκε δύο βολές δίπλα στην καρδιά με διαμπερή τραύματα από όπλο μεγάλο. Δυνατο όπλο από κοντινή απόσταση» δήλωσε ο ίδιος στους Έλληνες δημοσιογράφους που βρίσκονται στους Βουλιαρατες, τονίζοντας πως -συμφωνα με τη δική του γνώμη- ο Κωνσταντίνος Κατσίφας δολοφονήθηκε. «Αυτό το ξέραμε και φαίνεται από τα τραύματα του».
Παραλληλα επεσήμανε πως αποφάσισε να μιλήσει δημόσια για να βάλει τέλος στην παραπληροφόρηση των τελευταίων ημερών γύρω από το θάνατο του 35χρονου, ξεκαθαρίζοντας πως: «Δεν ήταν κρυμμένος, δεν ήταν κάτω σε χόρτα, πίσω από πέτρες. Τίποτα. Τα τραύματα τα δεχτηκε όρθιος. Τους δολοφόνους τους έβλεπε ξεκάθαρα»