Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018

Γιορτάζουμε αληθινά τις εποποιίες του ’12 και του ’40 αν ανατρέψουμε το Βατερλώ των Πρεσπών


  Πανηγυρίζουμε το τριήμερο αυτό, όλοι βεβαίως οι Έλληνες, αλλά ειδικά οι Μακεδόνες (κατά Τσίπραν-Κοτζιά: «Νότιοι … Μακεδόνες») την επέτειο απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης μας ύστερα από 500 χρόνια βάρβαρης τουρκικής δουλείας. Ιερό επίκεντρο του εορτασμού ο πολιούχος Άγιος Δημήτριος ο Θεσσαλονικεύς.
Τιμούμε την ιστορική προέλαση του Ελληνισμού που απέπλυνε την ντροπή του 1897. Και τιμούμε ταυτόχρονα την ηρωική απόκρουση της φασιστικοναζιστικής επίθεσης που δέχτηκε η χώρα μας το 1940-41.
            Έχουν εν προκειμένω βαρύνουσα σημασία όσα κατέγραψε ο τότε πρέσβης του Μουσολίνι στην Αθήνα Εμμανουέλε Γκράτσι:
«Μια μεγάλη χώρα [η δική του], αφού εγγυήθηκε αυθόρμητα σε μια μικρότερη χώρα (την Ελλάδα) ότι θα σεβασθεί τα σύνορά της και έτσι δε θα αναλάβει την πρωτοβουλία στρατιωτικών μέτρων σε βάρος της, αφού της παρέσχε άφθονες, χωρίς καν να της ζητηθούν, εκδηλώσεις εγκαρδιότητας και φιλίας, αποφασίζει αιφνιδιαστικά να της επιτεθεί, από καθαρό κατακτητικό πνεύμα και πνεύμα βίαιης επιβολής, επικαλούμενη για να δικαιολογήσει την επίθεσή της μηδαμινές και ψευδέστατες προφάσεις. Η μικρή χώρα [η Ελλάδα], διατηρώντας όλες τις δυνάμεις μέχρις εσχάτων, χαλυβδώνοντας όπλα και καρδιές σε μια αρραγή ενότητα, αντιστέκεται νικηφόρα στην επίθεση, καταφέρει στη μεγάλη χώρα βαρύτατες απώλειες αίματος, απώλειες υλικές, εδαφικές και γοήτρου και δεν υποκύπτει παρά μόνον όταν μια άλλη χώρα, ακόμη μεγαλύτερη από την πρώτη, της επιτίθεται από τα νώτα και τη συνθλίβει. Αυτή είναι η ιστορία της ιταλικής επιθέσεως κατά της Ελλάδας. Είναι ο αρχαίος μύθος του προβάτου και του λύκου, με την παραλλαγή ότι το πρόβατο, αντί να αφήσει το λύκο να το καταβροχθίσει, του τρίζει θαρραλέα τα δόντια και κατορθώνει να του αντισταθεί γενναία». Και καταλήγει: «Αλλά η σημασία της ιταλοελληνικής συρράξεως είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένα ένδοξο κεφάλαιο στην εθνική εποποιία ενός μικρού λαού [του ελληνικού]. Για τις δυνάμεις που εξαπέλυσαν στον κόσμο τη βιβλική μάστιγα του πολέμου, κυνηγώντας ένα όνειρο μεγαλομανίας και στηριζόμενες στην ανικανότητα αντιστάσεως των αντιπάλων τους, η ιταλοελληνική σύρραξη εσήμανε την αρχή του τέλους για τον Άξονα, όχι μόνο λόγω των άμεσων και απώτερων επιπτώσεών της στο στρατηγικό τομέα, αλλά και λόγω των ψυχολογικών και πολιτικών επιπτώσεων που είχε στον ιταλικό λαό».
            Καθώς ωστόσο πυκνώνουν οι εμπράγματες απειλές του τούρκου εναντίον μας, να ζωντανεύουμε στη μνήμη μας τους προγόνους μας εγγυτέρους και απωτέρους.
            «Βατερλώ οι Πρέσπες για Τσίπρα και Κοτζιά» επιγράφει ανάλυσή του ο φίλος Σαράντος Καργάκος και συμβουλεύει στον πρωθυπουργό την άμεση προκήρυξη εκλογών. Όπερ φρονίμως του υπέδειξε και ο αρχηγός της αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Ο Τσίπρας δεν θα ακούσει φυσικά ούτε τον Καργάκο, ούτε τον Μητσοτάκη, μια όμως εκκωφαντική λαϊκή βοή, που πρέπει διαρκώς ογκούμενη κάθε μέρα και εντονότερα να εκδηλώνεται, πιστεύουμε θα πειθαναγκάσει τον κ. Τσίπρα να προκηρύξει εκών-άκων, αν όχι εκλογές,  οπωσδήποτε Δημοψήφισμα.
            Πάντως Τσίπρας και Κοτζιάς μέλι, γάλα- Δεν τρέχει τίποτε. Αλληλολιβανίσθηκαν. Με το αμοιβαίο λιβανωτό εξαερώθηκε και η «αυστηρά προσωπική» επιστολή του παραιτηθέντος, τον οποίον θα εξακολουθήσει να… συμβουλεύεται ο παραιτήσας!
            Το είχε γράψει ο Μάρκος Αυρήλιος: «Αλλήλων καταφρονούντες, αλλήλους αρεσκεύονται και αλλήλων υπερέχειν θέλοντες αλλήλοις υποκατακλίνονται» (Εις εαυτόν ΙΑ, 14). Δηλαδή, αλληλοπεριφρονούνται και όμως περιποιούνται ο ένας τον άλλον, θέλουν να υπερέχουν ο ένας του άλλου και όμως υποχωρούν ο ένας στον άλλον!
            Στα Σκόπια για την εξαγορά ψήφων βουλευτών της Αντιπολίτευσης έγιναν σημεία και τέρατα. Όργιο παζαριού με εκβιασμούς και διαρκές ανέβασμα ταρίφας που ξεκίνησε από 250.000€ και έφτασε τα 2 εκατομμύρια!  Άθλιος ο ρόλος των Δυτικών συμμάχων. Ο αμερικανός πρέσβυς μπούκαρε κυνικότατα στη συνεδρίαση του αντιτιθέμενου VMRO για να τους πειθαναγκάσει  να πουν το «ναι». Εκβιασμούς, απειλές και δωροδοκίες καταγγέλλει και το ρωσικό ΥπΕξ.
            Έτσι «δημοκρατικότατα» ο Ζάεφ μπουζούριασε τους «80». Ο Τσίπρας έσπευσε πρώτος, αδιαφορώντας για το όργιο που προηγήθηκε, να συγχαρεί τον σκοπιανό ομόλογό του. Και «ανήρτησε»: «Η αποψινή ψηφοφορία αποτελεί ένα μεγάλο βήμα προς μια κοινή επιτυχία. Αποτελεί ένα σημαντικό βήμα στην ειρήνη και την μελλοντική ευημερία των λαών μας»!!!
            Πραγματικότητες ωστόσο που θυμίζουν «Βαθύ Λαρύγγι» και το κυρίαρχο σύνθημά του: «Follow the money».
            Αμυδρά συναφή εικόνα πήραμε από τις διαρροές του τελευταίου δικού μας υπουργικού συμβουλίου. Από τον ΥπΕΘΑ θα μάθουμε (αν τολμήσει να τα πει δημόσια) για τον χορό των εκατομμυρίων που μαδούνται από το αίμα του λαού για να παίζονται τα αίσχιστα παιχνίδια.
            Υπερεπείγοντα: Εθνική συσπείρωση πάνω σε εθνικές γραμμές. Οι Πρέσπες, πρέπει επιτέλους να συνειδητοποιήσουμε όλοι, δυστυχώς και οι κυβερνώντες, ότι δεν είναι εθνική γραμμή, αλλά εθνικό Βατερλώ. Απόδειξη ότι ημών σιωπώντων για τον βανδαλισμό του Σταυρού στη Λέσβο παρενέβη με δήλωσή του ο Ματέο Σαλβίνι.
            Τα «μυστικά κονδύλια» έχουν μιαν ιδιαιτέρως βαρύνουσα αποστολή και δεν γίνονται φανερά σε καμία χώρα του κόσμου.  Η «μυστικότητά» τους αφορά υπέρτατους εθνικούς σκοπούς, αλλά μυστικά κονδύλια δεν σημαίνουν ασύδοτες και ύποπτες διαρροές τίμιου δημόσιου χρήματος. Όταν όμως προκύπτει εσμός ρεμούλας ας κινηθεί κάποτε η, δυστυχώς δυσκίνητη, Δικαιοσύνη μας.

http://www.antibaro.gr/article/20740

Δεν υπάρχουν σχόλια: