Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

ΣΑΛΟΣ στην Καβάλα με τις εβραϊκές σφαγές Κοσέρ - Θα θανάτωναν βάναυσα 200 ζώα χωρίς αναισθησία

ΣΑΛΟΣ στην Καβάλα με τις εβραϊκές σφαγές Κοσέρ -
Θα θανάτωναν βάναυσα 200 ζώα χωρίς αναισθησία

Ανεστάλη η διαδικασία από την εισαγγελία - Τι λένε μέλη φιλοζωικών σωματείων 

21-03-2017


Έντονες διαμαρτυρίες, μεγάλη κινητοποίηση αλλά και αναστάτωση προκάλεσε στην Καβάλα και στους απανταχού φιλόζωους, η άδεια που δόθηκε από το ελληνικό κράτος σε σφαγείο στη περιοχή Κοκκινόχωμα (της Καβάλας), να σφάξει 200 αιγοπρόβατα με την εβραϊκή μέθοδο σφαγής «Κοσέρ».
Πρόκειται για μια πολύ βάναυση μέθοδο σφαγής των ζώων (όχι πως η σφαγή δεν είναι από μόνη της βάναυση) η οποία γίνεται τελετουργικά από ραβίνους χωρίς αναισθητοποίηση, ενώ στη συνέχεια τα κρεμούν ανάποδα μέχρι να γίνει η αποστράγγιση του αίματος και ενώ ακόμα έχουν τις αισθήσεις τους.
ΦΩΤΟ ΑΠΟ KAVALAPOSTΚόσμος συγκεντρωμένος έξω απο το σφαγείο όπου θα εφαρμοζόταν η εβραϊκή μέθοδος σφαγής Κοσέρ
Όπως είναι φυσικό, το θέμα προκάλεσε σάλο στην περιοχή (και όχι μόνο), με αποτέλεσμα να παρέμβει η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (Π.Φ.Π.Ο).
Η αναφορά της στις Δικαστικές Αρχές, στάθηκε καταλύτης, καθώς το θέμα έφτασε στην Εισαγγελία Καβάλας, η οποία και «πάγωσε» την όλη διαδικασία, έως ότου υπάρξει γνωμοδότηση από το Τμήμα Κτηνιατρικής, μία γνωμοδότηση που θα αναφέρεται ειδικά στο ποινικό σκέλος της υπόθεσης στο οποίο έχει και τη δικαιοδοσία. 
ΦΩΤΟ ΑΠΟ KAVALAPOSTΗ Αστυνομία ήταν επίσης εκεί, με περισσότερους από 20 άνδρες (ΟΠΚΕ, αλλά και Ασφάλειας).

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙ ΑΝΕΦΕΡΕ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ Π.Φ.Π.Ο ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ:

Σύμφωνα με το Άρθρο 26 παράγραφος 1 του ΕΚ 1099/2009 τα κράτη μέλη που μέχρι την ημερομηνία εφαρμογής του Κανονισμού, είχαν στην Εθνική τους Νομοθεσία αυστηρότερους κανόνες για την προστασία των ζώων κατά την σφαγή, αυτοί διατηρούνται.
Πια συγκεκριμένα το εν λόγω άρθρο αναφέρει τα εξής: "Ο παρών κανονισμός δεν εμποδίζει τα κράτη μέλη να διατηρούν σε ισχύ εθνικούς κανόνες που αποσκοπούν να εξασφαλίσουν ευρύτερη προστασία των ζώων κατά τη θανάτωσή τους και οι οποίοι ίσχυαν κατά το χρόνο έναρξης ισχύος του παρόντος κανονισμού".
Ο Ν.1197/81, προϋπήρχε του ΕΚ 1099/2009 και ορίζει ξεκάθαρα στο Άρθρο 2 παράγραφος 2 ότι δεν μπορεί να προηγείται η αφαίμαξη, της ακαριαίας αναισθητοποίησης.
Πιο συγκεκριμένα το άρθρο αναφέρει τα εξής: "Απαγορεύεται η θανάτωσης θηλαστικών εις τα σφαγεία εφ' όσον δεν προηγηθεί της αφαιμάξεως αναισθητοποίησις επενεργούσα ακαριαίως". Ως εκ τούτου, και εφόσον ο ίδιος ο Ευρωπαϊκός κανονισμός ορίζει ότι οι διατάξεις που προϋπήρχαν στην εθνική νομοθεσία, υπερισχύουν, δεν μπορούν να αγνοηθούν.
Οι παραβάσεις δε της παραγράφου 2 του άρθρου 2 του Ν.1197/81 όπως αυτές τροποποιήθηκαν με το άρθρο 47 του Ν.4235/2014, τιμωρούνται με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον ενός (1) έτους και με χρηματική ποινή από πέντε χιλιάδες (5.000) ευρώ έως δεκαπέντε χιλιάδες (15.000) ευρώ.
Για όλα τα παραπάνω παρακαλούμε όπως επιληφθείτε της άμεσης απαγόρευσης σφαγής ζώων σε σφαγείο της Περιοχής ‘’Κοκκινόχωμα Καβάλας’’ που προβαίνει σε παράνομες βαρβαρότητες.
Περισσότερα...
http://www.star.gr/ellada/363047/salos-sthn-kabala-me-tis-sfages-koser-tha-thanatwnan-banaysa-zwa-xwris-anaisthhsia

Πανελλαδική καταδίκη των σφαγών Κόσερ κόντρα στους Κανονισμούς



Υ.Γ. (σχόλιο): - Η εβραϊκή μέθοδος σφαγής «Κοσέρ» πρόκειται για μια πολύ βάναυση μέθοδο σφαγής των ζώων (όχι πως η σφαγή δεν είναι από μόνη της βάναυση) η οποία γίνεται τελετουργικά από ραβίνους χωρίς αναισθητοποίηση, ενώ στη συνέχεια τα κρεμούν ανάποδα μέχρι να γίνει η αποστράγγιση του αίματος και ενώ ακόμα έχουν τις αισθήσεις τους.

Ενώ τουλάχιστον οι σφαγές που γίνονται το Πάσχα δεν είναι καθόλου θρησκευτικό έθιμο και δεν τηρείται από καμία ενορία ή μοναστήρι (τα περισσότερα μοναστήρια δεν τρώνε καθόλου κρέας) γιά τους Χριστιανούς απλά μετά την νηστεία της Σαρακοστής (όλες αυτές τις 40-50 ημέρες που δεν τρώνε καθόλου κρέας, ξέρετε πόσα πρόβατα και αρνάκια και άλλα ζωάκια την γλυτώνουν;;!) από το Πάσχα και μετά μπορούν να φάνε ότι θέλουν, δεν σημαίνει ότι πρέπει σώνει και καλά να φάνε κρέας κ.α. αλλά όσοι θέλουν μπορούν να τρώνε κρέας και κάνουν στα ζώα πρώτα αναισθητοποίηση. Αλλά αυτό είναι περισσότερο ΜΟΝΟ ένα εθνικό έθιμο που μπορούμε όλοι μαζί εάν χρειαστεί και θελήσουμε να το σταματήσουμε!
Protagoras Theodosiou
Σχόλιο
Σημειώνουμε ότι κριβώς η ίδια μέθοδος χρησιμοποιείται κι από τους έλληνες βοσκούς στην ύπαιθρο, παρά τις όποιες απαγορεύσεις, και φυσικά είναι κατακριτέα. Οπότε το θέμα δεν είναι ρατσιστικό ή όπως άλλως θέλει κάποιος να το αναγορεύσει αλλά θέμα βαναυσότητας απέναντι στην ίδια την ζωή. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: