Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Γιατί ΔΕΝ θα ... πεινάσουμε αν φύγουμε από την Ευρώπη




Σχόλιο: Δεν είναι απόλυτη η ανάλυση αυτή, αλλά σίγουρα είναι μία ανάλυση με στοιχεία σε σύγκριση με τα παραμύθια των μνημονιακών. Σίγουρα πάντως χρειαζόμαστε επσιτροφή στην δραχμή, αλλά με κυβέρνηση εθνικού σκοπού που δεν θα επιτρέψει ξεπούλημα περιουσιών και αγοραπωλησίες για το διάστημα που θα ισοσκελίσουμε βίαια τις εισαγωγές - εξαγωγές.
Ενώ σίγουρα θα πεινάσουμε ΑΝ ΜΕΙΝΟΥΜΕ!
Από ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ (25 Σεπ. 2012) (1)
"Το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου, χωρίς πετρελαιοειδή, κατά το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου-Ιουλίου 2012 ανήλθε σε 7.965,9 εκατ. ευρώ (10.154,1 εκατ. δολάρια) έναντι 10.175,6 εκατ. ευρώ (14.174,6 εκατ. δολάρια) κατά το ίδιο διάστημα του έτους 2011, παρουσιάζοντας μείωση, σε ευρώ, 21,7% (Πίνακας 3)".

Κι η ίδια πτωτική τάση του εμπορικού ελλείμματος (20-25%) συνεχίζεται σύμφωνα με τις νεότερες δημοσιεύσεις, όχι φυσικά κάποιου Έλληνα Δημοκράτη Πατριώτη, αλλά της ελεγχόμενης από την Ευρωπαϊκή Ένωση, "ΕΛ"ΣΤΑΤ, και της ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ (με ΑΓΝΩΣΤΟΥΣ μάλιστα μετόχους!!!) Τραπέζης "της Ελλάδος", παραρτήματος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
ΔΗΛΑΔΗ
Αφού πέρσι (2011) το εμπορικό μας έλλειμμα χωρίς πετρελαιοειδή "έκλεισε" στα 16 δις € (10.2 δις για Ιαν.-Ιουλ. 2011, έναντι 8 δις για τους ίδιους μήνες φέτος), κι αφού η τάση μείωσης συνεχίζεται (λόγω Ύφεσης), αν όχι επιταχύνεται έντονα λόγω Ύφεσης, το φετινό εμπορικό έλλειμμα θα "κλείσει" πολύ κάτω από 12.5 δις €, λογικά γύρω στα 11δις €. Σε αυτο ας προσθέσουμε και το εμπορικό έλλειμμα στα πετρελαιοειδή, αναλογικά (κατά 21.7%) μειωμένο, δηλαδή 11 δις € x (100-21.7%) = 8.6 δις €, και με τη συνεχιζόμενη πτωτική τάση γύρω στα 8. Εδώ να σημειώσουμε ότι με το εκτεταμένο λαθρεμπόριο στα καύσιμα, και με τις ψηλές τιμές που αγοράζουμε το αργό πετρέλαιο, ΛΟΓΩ και πάλι της Ευρωπαϊκής Ένωσης (απαγόρευση αγοράς από Ιράν τουλάχιστον) το πραγματικό έλλειμμα στα πετρελαιοειδή μπορεί να είναι πολύ χαμηλότερο.
Ας πάρουμε όμως το κακό σενάριο, δηλαδή να δεχτούμε τα δεδομένα ΤτΕ και ΕΛΣΤΑΤ, πάλι το ΣΥΝΟΛΙΚΟ εμπορικό έλλειμμα της Ελλάδας για το 2012 θα "κλείσει" κάπου στα 11+8 = 19 δις € (24 δις $)
Συνεπώς, αν φύγουμε από τη θανατηφόρα αγκαλιά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κι αν υποθέσουμε θα χρειαστούμε 2 χρόνια (κακό σενάριο) να ξαναγίνουμε αυτάρκεις σε τρόφιμα - καύσιμα - καθημερινά μηχανήματα (σε φάρμακα έχουμε πολύ περισσότερες εξαγωγές ΗΔΗ ΣΗΜΕΡΑ), θα χρειαστούμε το πολύ 38 δις € ή, σωστότερα, 48 δις $.
ΛΕΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΒΡΟΥΜΕ;
1. ΣΗΜΕΙΩΝΩ, από το 2010 ως το 2012, ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΜΕ "ΜΕΤΡΑ" τη συμμετοχή μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση 50 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ (64 δις $, ενώ για να "μην ανοίξει μύτη" με την απόδρασή μας από την Ευρωπαϊκή Κόλαση θα χρειαστούμε ΤΟ ΠΟΛΥ 48 δις $!!!!).
2. Μόνο τα αποθέματα χρυσού του Κράτους είναι 75 τόνοι (αυτά που φυλάσσει η ΤτΕ στην Αθήνα), δηλαδή αξίας (με 1714 $/oz) πάνω από 4 δις $. Καλύπτουμε δηλαδή 2 μήνες εμπορικού ελλείμματος, μόνο με αυτό.
3. Τα βεβαιωμένα κοιτάσματα χρυσού(2) υπολογίζονται σε πάνω από 450 τόνους μόνο στη Β. Ελλάδα, δηλαδή περίπου 26 δις $. Οι πάντες περιμένουν ο χρυσός να συνεχίσει να ανεβαίνει. Αν τα τιτλοποιήσουμε, λοιπόν, και πουλήσουμε "χρυσά ομόλογα" στις Διεθνείς Αγορές, αντί να τα χαρίσουμε σε Μπόμπολες και Goldmann Sachs (όπως προσπαθεί η Ευρω-Χούντα) δεν θα "πιάσουμε" 13 δις $ "ζεστά"; Δηλαδή μόνο με το χρυσό που φυλάσσει η ΤτΕ και την τιτλοποίηση των κοιτασμάτων μας, μαζεύουμε τουλάχιστον 17 δις $, ΑΡΚΕΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ ΕΝΝΙΑ ΜΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΜΑΣ! ΑΝ ΟΛΑ ΠΑΝ ΣΤΡΑΒΑ! Χωρίς καμία στέρηση!
4. Ρώσοι και Αμερικάνοι δεν θα επιζητήσουν τη "φιλία" μας; ΣΕ ΚΑΙΡΟ ΑΝΑΚΤΑΤΑΞΕΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ; 200 δις $ έδωσε ο Πούτιν στην Ουκρανία μόνο για τη ναυτική βάση της Οδησσού!
5. Δραχμοποιώντας το "Χρέος" (3), θα αναγκάσουμε τη Διεθνή Τοκογλυφία να ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ στις Αγορές τη Δραχμή, το α' εξάμηνο μετά την Απελευθέρωσή μας. Μετά το α' εξάμηνο, που η Ανάκαμψη θα είναι ορατή, οι Αγορές θα στηρίξουν τη Δραχμή, γιατί ενδιαφέρονται μόνο για το ΚΕΡΔΟΣ τους! Κι η ισοτιμία κάθε νομίσματος εξαρτάται ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ της αντίστοιχης Οικονομίας. Σκεφτείτε ο σημερινός μισός Πληθυσμός που σήμερα είναι άνεργος, να μπορεί να βάζει έστω ... πατάτες και να βγάζει κέρδος! Και για όνομα του Θεού, μπορούμε ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΠΑΤΑΤΕΣ! ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ο πιθανότερο θα είναι να έχουμε "πρόβλημα" με την ΥΠΕΡΤΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΔΡΑΧΜΗΣ, πράγμα που εύκολα το αντιμετωπίζουμε με προσεκτική διολίσθηση. ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΑ, ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΣΑΓΟΥΜΕ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΑΓΟΡΑΖΟΝΤΑΣ ΔΟΛΑΡΙΑ ΜΕ ΔΡΑΧΜΕΣ!
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΑ
ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΕΙΚΩΣ ΓΕΛΟΙΑ η Προπαγάνδα των Ευρωπαϊστών και της Μαφιόζικης Τηλεόρασης, πως αν πετάξουμε την Ευρωπαϊκή Ένωση στη θάλασσα, κηρύξουμε στάση πληρωμών προς Τοκογλύφους, και κουρέψουμε μονομερώς το "Χρέος" θα... πάθουμε κακό! ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΟ ΚΑΚΟ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΤΩΡΑ!
ΑΣ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΥΝΤΟΜΑ, ΠΡΙΝ ΙΣΟΠΕΔΩΘΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ Ο ΛΑΟΣ και πριν ΤΑ ΕΥΡΩ-ΚΟΡΑΚΙΑ ΑΡΠΑΞΟΥΝ τον Εθνικό μας Πλούτο. ΠΡΙΝ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΣΕ ΜΗ-ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΠΩΣ Η ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ! (σας παραπέμπω στο προηγούμενο σχετικό μου άρθρο)
Κι όσοι έχετε ακόμα κάποιες οικονομίες, μη νομίζετε θα τη γλιτώσετε αν παραμείνουμε στην Ευρώπη. ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΚΡΟΗΜΕΡΕΥΣΕΙ ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΕΙ ΠΛΟΥΤΟ, κι ακόμα χειρότερα, αν τον ρημάζει η Εφορία!
Κωστής Βεζδρεβάνης
Γιατρός-Ουρολόγος
ΠΑΡΑΠΟΜΠΕΣ
1.http://www.statistics.gr/portal/page/portal/ESYE/BUCKET/A0902/PressReleases/A0902_SFC02_DT_MM_07_2012_01_P_GR.pdf
2. http://www.tovima.gr/finance/finance-business/article/?aid=400779
3. Εννοείται, στη συνέχεια θα ΚΟΥΡΕΨΟΥΜΕ "ΜΟΝΟΜΕΡΩΣ" το (δραχμοποιημένο) "Χρέος", κατά μέσο όρο γύρω στο 85%, σε όσους μας δώσουν καλά ανταλλάγματα 80%, σε όσους μέτρια 90% και σε όσους κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν 100%. ΘΑ ΕΠΙΛΕΞΟΥΜΕ κοντολογίς, με ποιους θα τα σπάσουμε λίγο, τελείως ή καθόλου. Τα εισαγωγικά στο "μονομερώς" γιατί φυσικά θα γίνει κάποια συνεννόηση και διαπραγμάτευση ΣΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ, αλλά ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΟΡΟΥΣ, κι όχι με Μνημόνια, "μέτρα" και PSI. Απλά θα ΑΣΚΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, σαν Ελεύθερο Έθνος, ΚΙ ΟΧΙ ΣΑΝ ΕΠΑΡΧΙΑ-ΑΠΟΙΚΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ!
exomatiakaivlepo.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: