Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Οι αιρέσεις είναι αρρώστια (2)


                          
Λαρισινά
δοκίμια
Μ.Ε.Λαγκουβάρδου

                             Οι αιρέσεις είναι αρρώστια

                               Δεν υπάρχει δρόμος για την έξοδο απ΄  το χρέος
                               Η έξοδος απ΄  το χρέος είναι ο δρόμος.

            Οι αιρέσεις είναι αρρώστια και συνάμα σχεδόν κανείς δεν ασχολείται με αυτές. Ανεμπόδιστα αλωνίζουν την Ελλάδα . Αίρεση είναι να μη βλέπεις την πραγματικότητα. Να μην έχουν αξία για σένα τα γεγονότα και να ασχολείσαι με την ερμηνεία που δίνουν οι πολιτικοί στα γεγονότα. Αίρεση είναι να μην εργάζονται οι πολιτικοί για να βγει η Ελλάδα απ΄ το χρέος και την ύφεση, αλλά για να διατηρήσουν τις θέσεις τους στην εξουσία. Χαρακτηριστική είναι η παροιμία. Το  λύκο τον έχουμε, τον τορό αραδάμε;
       Μια παροιμία για την ειρήνη λέει: Δεν υπάρχει δρόμος για την ειρήνη, η ειρήνη είναι ο δρόμος. Το ίδιο ισχύει για την έξοδο απ΄ το χρέος. Δεν υπάρχει δρόμος για την έξοδο απ΄ το χρέος. Η έξοδος απ΄  το χρέος  είναι ο δρόμος.
       Για τους πολιτικούς μιλάει επίσης το ανέκδοτο με το γαμπρό που ανέβαλε το γάμο γιατί ο πεθερός του δεν του έδινε την αγελάδα που του είχε τάξει.
Σκέπασε κι ο πεθερός την αγελάδα με το πέπλο κι είπε στον μέλλοντα γαμπρό του. Πάρτην. Εσύ αγελάδα θέλεις, δε θέλεις γυναίκα.
      Αγελάδα θέλουν κι οι σημερινοί πολιτικοί που από δική τους αναξιότητα έπνιξαν την Ελλάδα στα χρέη και στην ύφεση. Μια γυναίκα φώναζε προχθές στον κ. Γιουρμετάκη από κάποιο καρτοτηλέφωνο στην οδό Σωτήρη Σκίπη: Κύριε Γιουρμετάκη, από ποιους θέλουν να μας σώσουν οι πολιτικοί; Απ΄  τους εαυτούς τους;
       Αν θέλεις μια εικόνα για τα πολιτικά κόμματα και τους πολιτικούς και γενικά για το πολιτικό σύστημα, φαντάσου ένα αυτοκίνητο που τρέχει στον κατήφορο με σπασμένα φρένα κι όλοι προσπαθούν να βάλουν το ποδάρι τους στο γκάζι, χωρίς κανείς να κάνει τη μόνη σωστή κίνηση, να τραβήξει το χειρόφρενο.
       Με ρώτησε κάποιος φίλος ταξιτζής, ποιο κόμμα να ψηφίσουμε. Βρισκόμασταν μπροστά στον ερυθρό σηματοδότη στη διασταύρωση της οδού Καρδίτσας προς νεκροταφείο, προς φυλακές και προς νοσοκομείο. Ό,τι πρέπει για να έχει κανείς μια σωστή ιδέα για τη ματαιότητα του κόσμου και της πολιτικής. Να ψηφίσουμε, λέω στο φίλο μου, το κόμμα που θα τραβήξει το χειρόφρενο στον κατήφορο.
        Υπάρχει τέτοιο κόμμα; λέει. Εν τω μεταξύ άναψε το πράσινο και τελείωσε η πολιτική μας συζήτηση στο δρόμο.
        Άρρωστη απ΄ τις αιρέσεις είναι η πολιτική ζωή στην Ελλάδα Για να καταλάβεις τι συμβαίνει  παράβαλε την πολιτική κατάσταση με την νομιμοποίηση των ναρκωτικών. Η έκσταση των ναρκωτικών είναι ακριβώς αυτό που επιδιώκουν οι πολιτικοί, να μη νιώθει κανείς που βρίσκεται και τι κάνει. Αυτό που προέχει στους πολιτικούς είναι να βρίσκονται οι ίδιοι στην εξουσία.       
        Άρρωστη απ΄ τις αιρέσεις είναι η πολιτική. Το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι οικονομικό, αλλά θρησκευτικό. Ο κόσμος θα  ΄ταν διαφορετικός , αν οι επιστήμονες της Δύσης γνώριζαν και μελετούσαν τους βίους και τα έργα των νηπτικών Πατέρων της Εκκλησίας.
      Η  Ιατρική Επιστήμη ανακαλύπτει τώρα  τη θεραπεία την οποία  η Ορθόδοξη Ασκητική και Ησυχαστική Παράδοση  εφάρμοζε πριν χιλιάδες χρόνια και εξακολουθεί να την εφαρμόζει!
       Ένας απ΄  τους πιο μεγάλους επιστήμονες στον κόσμο, ο Κάρλ Γιούγκ , διάσημος ψυχίατρος και συγγραφέας , με μία μόνο φράση συνοψίζει όλα τα συμπεράσματά του από την μελέτη και την πρακτική στον τομέα της αρρώστιας: Η αρρώστια, λέει, είναι η αδυναμία θρησκευτικής συνειδητοποίησης!
http://moschoblog.blogspot.com/2012/04/2.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: