Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010

Παραδείγματα Ελληνοποιημένων αλλοδαπών

Ναι, αγαπάμε την Ελλάδα, αλλά δεν ανεχόμαστε τα "λαμόγια". Γι αυτό παραθέτουμε αυτούσιες όλες τις αναρτήσεις του θέματος με τις οποίες συμφωνούμε απολύτως.


«Λούφα και παραλλαγή» στις περιπτώσεις αθλητών που πήραν την ελληνική υπηκοότητα προκειμένου να αγωνιστούν πιο εύκολα στο ελληνικό πρωτάθλημα. Στο παρελθόν εμφανίστηκαν στο Κέντρο Εκπαίδευσης Χαϊδαρίου μπασκετμπολίστες... ελληνοποιημένοι και εξαφανίστηκαν. Ο ναύτης Ντράγκαν Τάρλατς, για παράδειγμα, σύμφωνα με τα αρχεία της Στρατολογίας, αφού εξασφάλισε ελληνική ιθαγένεια, δηλώνοντας ότι θα υπηρετήσει τη θητεία του επί εξάμηνο, βρέθηκε (ως φαντάρος) να αγωνίζεται με την... Εθνική Γιουγκοσλαβίας και προτού ακόμη απολυθεί από το Πολεμικό Ναυτικό συνέχισε δήθεν να προσφέρει τις υπηρεσίες στην πατρίδα παίζοντας μπάσκετ στους Σικάγο Μπουλς. Κάτι παρόμοιο συνέβη και με τους επίσης ελληνοποιημένους Μίλαν Τόμιτς, Ντούσαν Βούκσεβιτς, αλλά και με διεθνή μπασκετμπολίστα (με τα αρχικά Ν.Ο.) ο οποίος προσκόμισε ιατρικά πιστοποιητικά για προβλήματα υγείας ώστε να αναβάλει τη στράτευση και βρέθηκε ξαφνικά να παίζει μπάσκετ σε ισπανική ομάδα.

thermopilai

Διαβάστε περισσότερα: http://taxalia.blogspot.com/2010/02/blog-post_5773.html#ixzz0fAZHbVoc

πρόκειται για αποδεικτικά στοιχεία της διγλωσσίας των ελλήνων εθνικιστών οι οποίοι αρνούνται κατηγορηματικά την χορήγηση της ιθαγένειας/υπηκοότητας στους αλλοδαπούς αλλά την χορηγούν αφειδώς σε πρωταθλητές για λόγους εθνικιστικής υπερηφάνειας κατά τη διάρκεια διεθνών αγώνων .

παρομοίως στους αποκαλούμενους ομογενείς οι οποίοι όχι μόνο ομογενείς δεν είναι αλλά ούτε ομοεθνείς...

τα κουτσουρεμένα ελληνικά τους δεν συνιστούν λόγο θετικής διάκρισης από τους υπόλοιπους αλλοδαπούς με την χορήγηση ειδικής κάρτας ομογενούς αλλά και πληθώρα προνομίων-άτοκα δάνεια, χάρισμα μέρους του κεφαλαίου, μόρια πρόσληψης στο δημόσιο, προτεραιότητα στις εργατικές κατοικίες...το δε αντάλλαγμα εκ μέρους τους ως ακρίτες, ούτε πειστικό ούτε πραγματικό είναι αφού αφήνουν τις ακριτικές περιοχές για το κέντρο...

Τετ Φεβ 10, 08:35:00 μμ 2010

Ανώνυμος είπε...

Σωστός, σωστότατος ο επάνω: οι ίδιοι άνθρωποι που ουρλιάζουν εναντίον της πολιτογράφησης αλλοδαπών, κάνουν τουμπεκί, όταν πρόκειται για αθλητές της "ομαδάρας" τους

Διαβάστε περισσότερα: http://taxalia.blogspot.com/2010/02/blog-post_5773.html#ixzz0fAdYwr7k

Δεν υπάρχουν σχόλια: