Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2009

Η Διαχείριση των προβλημάτων της πατρίδος

«Είς οιωνός άριστος, αμύνεσθαι περί πάτρης» και όποιος πολιτικός αρχηγός δεν το πιστεύει να σηκώσει το χέρι του


Δημοσιεύθηκε από olympiada στο Δεκεμβρίου 13, 2009

Υπάρχουν συσκέψεις πολιτικών αρχηγών που γίνονται για να έχει να δείχνει κάτι η TV στους ιθαγενείς και υπάρχουν και πραγματικές. Επειδή τα πράγματα δεν είναι πλασματικό αδιέξοδο, επειδή ο επιχειρηματικός κόσμος είναι όρθιος και περιμένει, επειδή οι φτωχοί ελπίζουν να επιζήσουν, επειδή οι σπάταλοι ζητούν άφεση αμαρτιών, επειδή οι έχοντες είναι με το τηλέφωνο στο χέρι να στείλουν τα λεφτά ταξίδι, επειδή αν σας περάσει από το μυαλό να βάλετε διοικητικούς περιορισμούς, τότε βγάλτε μας και από την ΕΕ και κηρύξτε στάση πληρωμών, για αυτά και πολλά άλλα, κύριοι πολιτικοί αρχηγοί, μην βάλετε φον ντε τεν, μην φωνάξετε τηλεοράσεις, μην βγείτε φωτογραφία χαμογελαστοί.

Τα προβλήματά σας είναι:

Εθνικά

Οικονομικά

Κοινωνικά

Διαχειριστικά

Τα εθνικά υποτίθεται τα ξέρετε καλύτερα, αλλά επειδή κάτι ξέρουμε κι εμείς σας το λέμε κι και ας μας βρίσουν. Μην μας προετοιμάσετε για τα χειρότερα, μην τσιμπήσετε σε προβοκάτσιες, «είς οιωνός άριστος, αμύνεσθαι περί πάτρης» και όποιος δεν το πιστεύει να το πει δημόσια τώρα.

Στα οικονομικά τα έχετε κάνει μαντάρα. Χρωστάτε, δεν έχετε, χρωστάμε δεν έχουμε, θέλετε να φορολογήσετε τους ίδιους και τους ίδιους, τρέμετε το ασφαλιστικό, και βασίζετε το πρόγραμμα σας στα όποια λεφτά σας δίνουν οι Ευρωπαίοι να μοιράσετε. Δηλαδή ένα ακόμα δωράκι στην διαπλοκή και συντήρηση της διαφθοράς, και αυτή την φορά με ανταλλάγματα.

Στα κοινωνικά, θα ξαναέρθει το τραγούδι «σου είπαν ψέματα πολλά…». Αλλά εδώ δεν έχουμε λύση. Ούτε όμως θέλουμε να δούμε εξαθλιωμένα παιδάκια. Αλλά, αν είναι να τα φάτε σε 1.000 διαμεσολαβητές και 100.000 λειτουργούς, αφήστε τα παιδάκια, θα μεγαλώσουν επαναστάτες και θα σας φάνε αυτά. Κάποτε…

Στα διαχειριστικά, τα πρώτα δείγματά της νέας κυβέρνησης μας θυμίζουν μια από τα ίδια και αδυνατούμε στην κυριολεξία να πούμε κάτι. Φωνή βοώντος εν τη ερήμω.

Εμείς δεν έχουμε έτοιμες λύσεις. Δεν είμαστε «πολιτικοί» και δεν είναι αυτός ο ρόλος μας. Θα σας πούμε όμως αυτά που ξέρουμε καλά:

1.Διαφθορά: όχι από εδώ και μπρος, αλλά αναδρομικά. Έξω, ουστ, καλό ταξίδι σε όποιον είναι ή έχει σχέση με διαπλοκή. Σε όποιον έχει πάρει δουλειές λαδώνοντας. Με ιντερνετική λίστα ανώνυμη. Με ανώνυμη ψηφοφορία. Να τελειώνει ο καρκίνος. Βα-ρε-θή-κα-με.

2.Δημοσιονομικά: Φορολογικό, φορολογικό, φορολογικό. Τώρα. Μειώστε το ανώτατο συντελεστή εισοδήματος. Κόψτε έξοδα, φορολογήστε μας να μην πεινάσουν παιδάκια, αλλά με zero based budget προσέγγιση. Ειδεμή αυτοί που θα φορολογήσετε θα εξαφανιστούν (ή θα πρέπει να ταΐζετε και αυτούς)

3. Κοινωνικά. Εδώ δεν ξέρουμε τι να σας πούμε. Πως λες σε ένα λαό ότι δεν μπορεί να ζει όπως έμαθε από το ‘81 και μετά; Καλή τύχη. Εάν έχετε αμφιβολία πείτε ότι λένε τα blogs, την αλήθεια. Δεν φταίει μόνο το ΠΑΣΟΚ ή μόνο η ΝΔ, και οι δύο φταίνε, μαζί με τους εξ αριστερών και εκ δεξιών ψάλτες. Κι αν θέλετε σας γράφουμε εμείς την ομιλία.

4.Διαχειριστικά… Το μόνο που «διαχειρίζεστε» είναι αυτό που σας δίνουν οι «Ευρωπαίοι» για να ψωνίζετε τα καλούδια τους. Αυτό για μας είναι και διαφθορά και εθνική υποθήκευση. Εσείς θα είστε πια οι διαπλεκόμενοι ανσυνεχίσετε να το δέχεστε.

Σε τέτοιους καιρούς χρειάζεται πλήρης συνεννόηση με το υγιές ελληνικό κεφάλαιο, όσα ίχνη του έχουν απομείνει τέλος πάντων και κυρίως με την ελληνική μεσαία τάξη, γιατί αν δεν επιβιώσει αυτή, θα ζητιανεύουμε όλοι μαζί παρέα.

Πάνω απ΄ όλα όμως χρειάζεται αγάπη για τον λαό και την πατρίδα.

Θα τολμήσετε λοιπόν ή θα γίνεται ρεζίλι;

Antinews (δια χειρός «Α»)

Δεν υπάρχουν σχόλια: