Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2009

ΣΤΩΜΕΝ ΚΑΛΩΣ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΟΟΡΘΟΔΟΞΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΜΑΣ 1

Ο Θεός μας έχει προειδοποιήσει για όλα όσα συμβαίνουν στον κόσμο.




Μας έχει πεί να μείνουμε σταθεροί στην πίστη και υπομονετικοί, γιατί όλα θα περάσουν.

Σήμερα ανησυχούμε για την κατάντια της χώρας μας, για την εισβολή αλλόθρησκων και αλλοεθνών, για την ανθελληνική στάση των κομμάτων.


Κατηγορούμε τους πάντες και τα πάντα για τους κινδύνους που αντιμετωπίζουμε καθημερινά εμείς και τα παιδιά μας.


Δεν δίνουμε όμως καμία ευθύνη στον πραγματικό υπεύθυνο. Τον ίδιο μας τον εαυτό. Εμείς δεν είμαστε αυτοί που συμβιβασθήκαμε με τον κάθε άδικο; Εμείς δεν αδικήσαμε τον φτωχό; Εμείς δεν προσφέραμε γή και ύδωρ στον κάθε εισβολέα ενώ αντίθετα αδιαφορήσαμε για τον εν Χριστώ έλληνα αδελφό μας;


Τα κόμματα, μόνα τους κυβερνάνε; Τόσα χρόνια με λόγια, έργα και νόμους στρέφονται κατά της πίστεώς μας. Πού έβοσκε η Εκκλησία, δηλαδή ΕΣΥ ο πιστός λαός; Άφησες μερικούς κληρικούς να αγωνίζονται, εσύ όμως μόνο με την σημαία του κόμματός σου έβγαινες στους δρόμους.


Εγκαταλείψαμε τον Θεό και πληρώνουμε γι αυτό. Φύγαμε από την σιγουριά της Εκκλησίας, της οικογενείας, του έθνους, διαστρέψαμε και διαστρεβλώσαμε την ίδια την ζωή. Ειρωνευτήκαμε και πατήσαμε κάθε ελληνοορθόδοξη αξία. Και τώρα διαμαρτυρόμαστε; Μας φταίει ο Θεός; Όχι. Δικό μας κατόρθωμα είναι η κατάντια μας. Ο Θεός μας θέλει παιδιά του ελεύθερα μαζί του. Εμείς τον εγκαταλείψαμε, όπως εγκαταλείψαμε τις ποτισμένες με το άγιο αίμα του Κυρίου μας τις αληθινές αξίες της ζωής. Το έλεος και το δίκαιο.


Τώρα; Τώρα θα κάνουμε αυτό που μας πρέπει. Να μείνουμε ενωμένοι στο όνομα του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, και να παρέχουμε απλόχερη βοήθεια στον αδελφό μας που υποφέρει. Μετάνοια μας πρέπει στην καρδιά μαζί με έργα μετανοίας.


Και το κυριότερο. Να μην ξεχάσουμε ποτέ πιά ότι μόνο ο Θεός σώζει. Κανένα κόμμα, κανένας άνθρωπος. Μόνο ο Θεός σώζει τους πιστούς, την Εκκλησία Του. Ακλόνητη πίστη, αδιάψευστη ελπίδα και απλόχερη έμπρακτη αγάπη να είναι από εδώ και πέρα η ζωή μας.


Αν ζούμε έτσι, κανένα κακό και κανένας κακός δεν θα μπορέσει να μας αγγίξει. Θυμηθείτε την χιλιόχρονη αυτοκρατορία μας. Άντεξε γιατί πρίν πιάσει το σπαθί είχε πρώτα δυνατή πίστη. Θυμηθείτε το θαύμα του 1821, ένα θαύμα που κι αυτό έγινε πρώτα για του Χριστού την πίστη την αγία και μετά για την ελευθερία της πατρίδος. Θυμηθείτε το 1940 με μπροστάρη την Παναγιά συντρίφθηκαν οι ασεβείς επιδρομείς.


Το ίδιο θα γίνει και τώρα. Μείνετε σταθεροί στις παραδόσεις τις άγιες του έθνους μας και θα νικήσετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: