Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2009

ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΤΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ ΣΥΜΒΟΛΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ;

Επειδή στα δικαστήρια «παίζεται» η τιμή και η ζωή του ανθρώπου, θα πρέπει ο δικαστής κάπου να αναφέρεται, όπως και η απόφαση να λαμβάνεται «εις το όνομα» του κατ’ εξοχήν δικαίου. Επειδή τα δικαστήρια δεν δικάζουν – και δεν πρέπει να δικάζουν- αυθαίρετα, πέρα από τον νόμο, η απόφαση πρέπει να λαμβάνεται είτε στο όνομα του Θεού, του κατ΄εξοχήν εκφραστή του δικαίου, είτε στο όνομα του λαού, που όμως αυτό γίνεται μόνο στα λαϊκά δικαστήρια και εφ’ όσον οι δικαστές προέρχονται αποκλειστικά από τον λαό μέσω κλήρωσης.


Τα Ορθόδοξα Χριστιανικά σύμβολα στο δικαστήριο τονίζουν ότι ο Δικαστής κρίνει βάσει του νόμου. Όμως υπεράνω αυτού βρίσκεται ο κατ’ εξοχήν Δίκαιος, στον οποίον πιστεύει και ως προσωπική ύπαρξη αναφέρεται. Έτσι, ο αλλόθρησκος και ο άθεος γνωρίζει πως σε δικαστήριο όπου υπάρχουν τα σύμβολα του Χριστιανισμού θα αντιμετωπιστεί ως ελεύθερη, ανεξάρτητη και σεβαστή προσωπικότητα ασχέτως θρησκείας, φύλου ή φυλής, κατά την διδασκαλία του Ιησού Χριστού, και όχι ως αντικείμενο δικαστικού παιγνίου, ή ως υποτιμημένο πρόσωπο όπως παρατηρείται σε διάφορες θρησκευτικές ή πολιτικές ιδεοληψίες.


Επί πλέον, η κατάργησίς τους θα σημάνει ότι κριτήριο σε μία δίκη θα είναι αυτομάτως η προσωπική αντίληψη του δικαστή ως προς το φύλο, την φυλή και την θρησκεία των αντιδίκων – όπως φάνηκε με την έκφραση της θρησκευτικής τοποθέτησης του κ. Παναγιώτη Δημητρά, ο οποίος θέλησε φασιστικώ τω τρόπω να επιβάλλει την δική του ιδεολογία στο δικαστήριο και κατ’ επέκταση να τους εξαναγκάσει να κρίνουν με βάση τα προσωπικά του κριτήρια και αντιλήψεις. Διότι ο κ. Δημητράς, επειδή ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ όπως ο ίδιος ελεύθερα φανέρωσε, αποδείχθηκε ότι συμπεριφέρεται φασιστικά και ρατσιστικά προς τους χριστιανούς, και μάλιστα προς δικαστές δικαστηρίου του Ελληνικού Ορθοδόξου κράτους.


Κατόπιν τούτων, και επειδή τα χριστιανικά σύμβολα στα Ορθόδοξα Ελληνικά Δικαστήρια δηλώνουν και εκφράζουν τον σεβασμό προς κάθε άνθρωπο χωρίς διακρίσεις, σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει όπου επικρατούν άλλες ιδεοληψίες και θρησκευτικές αντιλήψεις, τα σύμβολα αυτά πρέπει να παραμείνουν και θα παραμείνουν στα ελληνικά δικαστήρια.


Όποια αντίθετη απόφαση θα αποτελεί προσβολή του Ορθοδόξου Ελληνικού κράτους, κάθε Ορθοδόξου Έλληνα, της δημοκρατίας και της Ελεύθερης έκφρασης των θρησκευτικών πιστεύω. Επίσης η κατάργηση των Χριστιανικών συμβόλων από τα ελληνικά δικαστήρια θα έχει σαν αποτέλεσμα την επιβολή της δικτατορίας της απανθρωπιάς στην ελληνική δικαιοσύνη και κατ’ επέκταση στην ελληνική κοινωνία, η οποία παραμένει ακόμα ένας παράδεισος μπροστά σε όλα όσα συμβαίνουν στον υπόλοιπο κόσμο χάρη στην Ελληνοορθόδοξη παράδοσή της.

2 σχόλια:

ιωαννης είπε...

Δικαιόματα έχουμε όλοι, και όχι μόνο όσοι στρέφονται κατά των πιστών του Ιησού Χριστού.

ιωαννης είπε...

Το χριστιανικό σύμβολο είναι εγγύηση ελευθερίας και σεβασμού της ανθρώπινης προσωπικότητας