Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2009

ΕΚΤΟΣ ΦΥΛΑΚΩΝ ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

Σύμφωνα με τα όσα ακούσαμε στις ειδήσεις, το Υπουργείο Δικαιοσύνης για να αποσυμφορήσει τις φυλακές σκέφτεται να απολύσει τους χρήστες ναρκωτικών και τους χρήστες-βαποράκια. Βέβαια, το πρόβλημα στις ελληνικές φυλακές δημιουργήθηκε από τις δεκάδες χιλιάδες εγκληματίες και παραβατικούς αλλοδαπούς που βρήκαν την χώρα μας ξέφραγο αμπέλι χάρη στους πολιτικούς και εισέβαλαν χωρίς καμία αντίσταση από κανέναν.
Όσον αφορά τώρα τους χρήστες. Καμία απολύτως αντίρρηση, με την προϋπόθεση ότι οι χρήστες δεν είναι και έμποροι και ότι όλοι θεραπεύτηκαν όντας έγκλειστοι σε θεραπευτικό ίδρυμα ειδικό για κρατούμενους χρήστες ναρκωτικών.
Και επειδή δεν έχουμε τέτοιο ίδρυμα ούτε τέτοια νομοθεσία, απλά ο υπουργός δικαιοσύνης θέλει να ξαναβγάλει τους ναρκομανείς στα πεζοδρόμια της Ομονοίας και γύρω από το Πολυτεχνείο για να βρίσκουν εύκολα θύματα οι έμποροι ναρκωτικών.
Θεραπεία, κύριοι. Θεραπεία. Και αλλαγή περιβάλλοντος και εργασία. Δεν μάθατε από τους προγόνους μας - των ελλήνων - ότι όποιος κάθεται «βρωμάει»; Δεν γνωρίζετε τίποτα για την θεραπευτική – ευεργετική δράση της εργασίας σε προβληματικά άτομα; Και μάλιστα εργασία σε φυσικό περιβάλλον.

Επιτέλους. Πάρτε και καμία σωστή απόφαση για τους έλληνες εξαρτημένους. Όχι πάντα τις εύκολες και ζημιογόνες λύσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: