Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2023

Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΩΣ ΔΑΣΚΑΛΟΣ Η άφατη Ταπείνωση του Λόγου και του Λόγου Του. Η Κάθοδος του Χριστού στον Άδη της πνευματικής άγνοιας..Ποιά ήταν η γλώσσα του Ιησού; η γλώσσα των μαθητών Tου η γλώσσα των ακροατών Tου.

 

Σινά  α’ μισό του 6ου αιώνα

Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΩΣ ΔΑΣΚΑΛΟΣ Η άφατη Ταπείνωση του Λόγου και του Λόγου Του. Η Κάθοδος του Χριστού στον Άδη της πνευματικής άγνοιας..Ποιά ήταν η γλώσσα του Ιησού; η γλώσσα των μαθητών Του η γλώσσα των ακροατών Του.

Δάσκαλος θα πει να πέφτεις, να κατεβαίνεις στο επίπεδο των μαθητών σου με την έννοια να εκλαϊκεύεις την αλήθεια. Να μιλήσεις τη γλώσσα τους να αναζητήσεις κοινούς κώδικες επικοινωνίας να χαμηλώσεις στο μπόι τους. Το δασκαλίκι είναι λειτούργημα είναι πνευματική θυσία. Να μιλήσεις στη γλώσσα του μαθητή ν΄απλοποιείς τις έννοιες χωρίς ν΄αποδομείς την αλήθεια τους το περιεχόμενο τους. Ποιά ήταν η γλώσσα του Ιησού; η γλώσσα των μαθητών του η γλώσσα των ακροατών του. Αν μιλούσε ο Ιησούς τη γλώσσα του ως Υιός και Λόγος του Πατρός κανείς δεν θα έπιανε μια. Προσάρμοσε τα νοήματα στις απατήσεις του ακροατηρίου. Η άφατη Ταπείνωση του Λόγου και του Λόγου Του. Η Κάθοδος του Χριστού στον Άδη της πνευματικής άγνοιας της σκοταδιστικής απαιδευσίας για ν΄ανασύρει από την άβυσσο του θρησκευτικού αναλφαβητισμού το μέσο άνθρωπο κάθε εποχής.. Έγινε απλός για να συνεννοηθεί με τους απλούς..

Ο δάσκαλος είναι το πιο μοναχικό επάγγελμα στον κόσμο. Ένας ενήλικας στη χώρα των παιδιών ένας ξένος που μιλά μια άλλη γλώσσα και πρέπει να συνεννοηθεί μαζί τους στη δικιά τους. Ο Χριστός ήταν ο πρώτος Απόστολος και Ο Απεσταλμένος…Ήρθε στον αφιλόξενο κόσμο μας τον τριτοκοσμικό πνευματικά κόσμο μας και δεν είναι λίγες οι φορές που οι ιεραπόστολοι βρίσκουν μαρτυρικό τέλος από τους γηγενείς..Έτσι έγινε και ο Πρωτομάρτυρας της Ιεραποστολής…

Αν ο κάθε δάσκαλος θυσιάζει μέρος της πνευματικής του επάρκειας για να προσεγγίσει το επίπεδο των μαθητών του πολύ περισσότερο ο Ιησούς όντας Θεός ταπείνωσε πνευματικά Εαυτόν στο μέγιστο βαθμό χάριν της επικοινωνίας. Και αντί να του το αναγνωρίσει η ανθρωπότητα τον θεώρησε ως έναν ακόμη δάσκαλο και τον αντιμετωπίζει μάλιστα ως συνήθως αντιμετωπίζει τους δασκάλους ως ”δασκαλάκο”…..του στιλ μας τα είπαν κι άλλοι αυτά..

Ποιά ήταν η γλώσσα του Ιησού; Aν ο Λόγος μιλήσει τη γλώσσα Του οι ρήτορες θα χάσκουν ενεοί οι επιστήμονες θα φρίξουν, στους διανοούμενους θα πέσουν τα σαγόνια, οι μεγαλοσχήμονες καθηγητές θα σκίσουν τα πτυχία τους, οι αρχιθεολόγοι και ιεροκήρυκες θα ξεσκεπαστούν, άλαλοι οι πριν εύλαλοι, άφωνοι οι πολυλογάδες λογάδες …..

Iησούς ο Λόγος του Πατρός το απαύγασμα… και Θεός είναι ο Λόγος..

dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: