Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2023

Παπά Φώτης Λαυριώτης: «Οι σιωνιστές εργάζονται, εμείς τι κάνουμε;.. σε λίγο να δεις τι θα γίνει». Από παιδί και από σαλό………

 

Παπά Φώτης Λαυριώτης: «Οι σιωνιστές εργάζονται, εμείς τι κάνουμε;…. σε λίγο να δεις τι θα γίνει».. Από παιδί και από σαλό………Οι Άγιοι είναι πάντα επίκαιροι…

«Οι σιωνιστές εργάζονται, εμείς τι κάνουμε»; Από παιδί κι από σαλό .. μαθαίνεις την αλήθεια… Οι άγιοι είναι αφανείς και διαφανείς.. Με το «ευλογείται Γέροντα», αυτή την φράση μου έλεγε κάθε φορά που τον συναντούσα επί 20 και συναπτούς χρόνους γνωριμίας. Τότε αναρωτιόμουν γιατί το έλεγε κατ΄ επανάληψη και πεισματικά, σήμερα το βιώνουμε όλοι μας γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας.

Είχε πει ο γέροντας Παΐσιος σε κάποιους Μυτιληνιούς που τον επισκέφθηκαν. ”Εσείς εκεί στη Μυτιλήνη έχετε ένα μεγάλο άγιο τον Παπα-Φώτη”Κι ο παπα-Φώτης είχε πει για τον Γέροντα Παΐσιο:-¨Αυτός παιδί μου είναι το διαμάντι της Εκκλησίας μας, τον γνώρισα καλά γιατί μαζί βοηθούσαμε τον Παπα-Τύχωνα¨….

Πριν από χρόνια που τα πράγματα στην γείτονα χώρα ήταν πολύ πιο αυστηρά με το πώς κυκλοφορούν οι ιερωμένοι ορθόδοξοι και έπρεπε οπωσδήποτε να φοράς κουστούμι σαν παπάς, πήγε που λες ο παπα Φώτης στον Τσεσμέ, φυσικά χωρίς κουστούμι -ποιο κουστούμι;

Τον σταμάτησαν οι Τούρκοι στο τελωνείο και του είπαν πως δεν μπορεί να περάσει έτσι. Τον διέταξαν να βγάλει το ράσο του…

Χωρίς κανένα πρόβλημα ο ίδιος το έβγαλε… ε, βλέποντάς τον γυμνό εφρίαξαν οι Τούρκοι και του είπαν, καλά, καλά, βάλτο και πέρνα!

Την άλλη μέρα οι τουρκικές εφημερίδες έγραφαν: στην Τουρκία μόνο ο Πατριάρχης και ο παπα Φώτης κυκλοφούν με ράσο!

Μικρασιάτης άνθρωπος ήτανε, μεγάλο νταλκά είχε κι αυτός για κείνα τα χώματα…( σσ Μικρή Ασία στη Γεωγραφία Μεγάλη για την Εκκλησία…….. πόσους αγίους ως και σύγχρονους μας έδωσε)

Κάποια φορά ήταν στη Σμύρνη και πηγε κι έπλυνε τα πόδια του στην θάλασσα. Όταν του είπαν: τι κάνεις εκεί παπα Φώτη; Εκείνος είπε: Αγιασμός είναι αυτή η θάλασσα με τόσους που σφάχτηκαν εδώ στη Σμύρνη.(Μαρτυρία π. Χρυσοστόμου Μαϊδώνη)

Επίσης ο παπά Φώτης ήταν που όταν αποκαλύφθηκε ο άγιος Ραφαήλ είπε: ‘’Σημείον μέγα…’’, αυτήν την έκφραση πήρε μετά ο Φώτης Κοντογλου και τιτλοφόρησε το βιβλίο του για τους νεομάρτυρες της Λέσβου Ραφαήλ, Νικόλαο και Ειρήνη .‘’Σημείον μέγα..’’ το είπε ο παπά Φώτης!!. (Μαρτυρία π. Χρυσοστόμου Μαϊδώνη)

Μπορούσε να κάνει οτοστόπ σε μηχανάκια, σε αυτοκίνητα, σε αγροτικά, μια φορά έκανε σε μπουλντόζα οτοστόπ, τον πήραν μέσα στην κουτάλα και τον μετέφεραν στον προορισμό του. (Μαρτυρία π. Δημητρίου Αφαλωνιάτη εφημερίου του Ι. Ν. Αγίου Αντωνίου στον Τρυγώνα Πλωμαρίου Λέσβου)

«Ο παπα-Φώτης υπήρξε ένας ταπεινός παραδοσιακός παπάς, μάλλον καλόγηρος, με όλη τη σημασία της λέξεως. Γνωρίσθηκε και ήλθε σε επαφή και πνευματική σχέση με τους αγιασμένους Γέροντες: τον ρώσο παπα-Τύχωνα, απ’ τον οποίο έλαβε την μεγαλοσχημία, τον Όσιο Σιλουανό τον Αθωνίτη, τον Σωφρόνιο του Έσσεξ, τον Γέροντα Παύλο Παυλίδη τον Λαυριώτη και ιατρό και φτασμένο πνευματικό και πολλούς άλλους.”

«Οι σιωνιστές εργάζονται, εμείς τι κάνουμε»;

Με το «ευλογείται Γέροντα», αυτή την φράση μου έλεγε κάθε φορά που τον συναντούσα επί 20 και συναπτούς χρόνους γνωριμίας.

Τότε αναρωτιόμουν γιατί το έλεγε κατ΄ επανάληψη και πεισματικά, σήμερα το βιώνουμε όλοι μας!!! (Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας)

”Τον βρήκα μέσα στον ελαιώνα των Παμφύλων (Λέσβος) και ο Γέροντας αναπαυόταν….

υλογείτε Γέροντα την ευχή σας, του φώναξα… Δεν μου μίλησε, επέμενα και τότε με κοίταξε αυστηρά και μου λέει ” εγώ δεν έχω ευλογία και ευχή” και συνεχίζει ”οι σιωνιστές εργάζονται παλικάρι μου. Εμείς τι κάνουμε;Tώρα το ρίξαμε στο ραχάτι σε λίγο να δεις τι θα γίνει”.…. ( σσ όπως το είπε, το έβλεπε ερχόταν η κορύφωση. Αυτός το είδε πριν δεκαετίες και κάποιοι εθελοτυφλούν ενώ το ζούνε. Ευτυχώς που υπάρχουν και οι σαλοί για να μην βγούμε τρελοί. Με 2 κουβέντες ντόμπρα και σταράτα.. η αλήθεια πολλές φορές είναι όπως ο κωδικός μόνο μια λέξη )

(από το βιβλίο παπα Φώτης Λαυριώτης σημείον αντιλεγόμενο)

”Τον ρώτησα “Παπά Φώτη τι θα γίνει με τους Τούρκους απέναντι;
“Τώρα θα κάνουμε τον ψόφιο κοριό!! Λίγη υπομονή και θα γίνει το ΑΓΙΟ ΘΕΛΗΜΑ του ΘΕΟΥ σε αυτούς και σε εμάς.….”

Θα έρθουν χρόνοι που οι Τούρκοι θα ξεδοντιαστούν από μόνοι τους ( εννοούσε εσωτερικά προβλήματα) και όταν θα έρθουν να μας επιτεθούν θα μοιάζουν σαν ένα λυσσασμένο σκυλί δίχως δόντια. 

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/2019/11/blog-post_95.html
https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/2020/10/blog-post_616.html )

Κάποτε είχα διαβάσει ένα βιβλίο για τη ζωή του.. πριν πολλά χρόνια ήταν κόκκινο. Θυμάμαι ένα περιστατικό ήρθαν ληστές και του την έπεσαν και μια και δεν έβρισκαν τίποτα με τανάλια του έβγαζαν κάποια χρυσά δόντια που είχε και αυτός από τη μια αισθανόταν άσχημα που πάνω του βρέθηκε χρυσός από την άλλη φχαριστιόταν που δεν του την έπεσαν άδικα και βρήκε κάτι να τους φιλέψει..

Αυτό είναι το ήθος της αυθεντικής Εκκλησίας αλλόκοτο..εντελώς άλλο.

dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: