Τρίτη 15 Αυγούστου 2023

40χρονος πέθανε από υποσιτισμό λόγω του αποκλεισμού του Αρτσάχ από το Αζερμπαϊτζάν! 300.000 χριστιανοί κινδυνεύουν από γενοκτονία! ΦΩΤΟ

 

Σοκαριστικές εικόνες έρχονατι από το πολύπαθο Αρτσάχ. 40χρονος πέθανε από υποσιτισμό λόγω του αποκλεισμού του Αρτσάχ από το Αζερμπαϊτζάν! 300.000 χριστιανοί κινδυνεύουν από γενοκτονία!

O J-Christophe Buisson αναπληρωτής Διευθυντής στη FigaroMagazine μεταδίδει μια τραγική είδηση και κάνει μια δραματική έκκληση:

”Είναι περισσότερο από ποτέ επείγον να φτάσει η ανθρωπιστική βοήθεια στους Αρμένιους στο Αρτσάχ/Artsakh που είναι εγκλωβισμένοι κι αποκλεισμένοι μέσα στη δική τους χώρα από το Αζερμπαϊτζάν και στερημένοι από τα πάντα εδώ και 9 μήνες. Σήμερα στις 15 Αυγούστου ένας 40χρονος άνδρας πέθανε από υποσιτισμό σύμφωνα με τοπικό ακτιβιστή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.”

O ίδιος επιβεβαίωσε ότι ο Hovhannisyan K., κάτοικος Στεπανακέρτ, γεννημένος το 1983, πέθανε λόγω χρόνιου υποσιτισμού και ανεπάρκειας πρωτεΐνης-ενέργειας.

Το Αρτσάχ βρίσκεται ήδη υπό παράνομο αποκλεισμό από το Αζερμπαϊτζάν για 247 ημέρες, γεγονός που αποτελεί σαφή επίδειξη γενοκτονικής πολιτικής και εθνοκάθαρσης.

 Λιμός μαστίζει το Ναγκόρνο-Καραμπάχ που προκλήθηκε αποκλειστικά από τον παράνομο αποκλεισμό του Αζερμπαϊτζάν. Στις 7 Αυγούστου 2023, ο Λουίς Μορένο Οκάμπο, ο πρώην εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, εξέδωσε γνώμη χαρακτηρίζοντας τη σκόπιμη πείνα των 120.000 Χριστιανών του Ναγκόρνο-Καραμπάχ ως πράξη γενοκτονίας .

dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: