Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2020

"Από τους Κινέζους δεν είδαμε κανένα καλό ούτε πρόκειται να δούμε". Δυναμική παρέμβαση του Βαγγέλη Μαρινάκη στο Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά



 – Δυναμική παρέμβαση του Βαγγέλη Μαρινάκη στο Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά 

– Δικαιώνεται για όσα έλεγε από το 2014 ο πρώτος σε σταυρούς Δημοτικός Σύμβουλος του Λιμανιού

– «Δεν πρόκειται να δούμε κανένα καλό. Θα ρημάξουμε με μαθηματική ακρίβεια» αναφέρει μεταξύ άλλων ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

Από τους Κινέζους δεν είδαμε κανένα καλό ούτε πρόκειται να δούμε. Γι’ αυτό αν είναι δυνατόν να βάλουμε ακόμα και λουκέτο στις εξόδους του λιμανιού για να μην μπορούν τα φορτηγά που μεταφέρουν υλικά για την επέκταση του λιμανιού να περνάνε μέσα από την πόλη”.

Αυτό τόνισε σε παρέμβαση του στο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής, ο πρώτος σε σταυρούς δημοτικός σύμβουλος Ευάγγελος Μαρινάκης, ο οποίος τόνισε ότι από το 2014, ήταν αντίθετος με την μονοπωλιακή ανάθεση του λιμανιού στην COSCO.

“Όσο περνούν τα χρόνια φαίνεται ότι δικαιώνομαι, γιατί τόσο ο Πειραιάς όσο και οι υπόλοιποι δήμοι που ακουμπάνε στο λιμάνι, δεν έχουν κανένα απολύτως όφελος. Παρόλο που οι Κινέζοι λένε ότι πάνε πολύ καλά και έχουν αυξήσει κατακόρυφα τις δουλειές τους, αυτό δεν αντανακλάται καθόλου στον Πειραιά”, είπε ο κ. Μαρινάκης.

“Είναι δύσκολο”, υπογράμμισε, “να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση χωρίς όφελος για την πόλη”.

“Δεν ξέρω τι θα κάνουμε αλλά θα πρέπει να πάρει το Δημοτικό Συμβούλιο μία απόφαση που θα απαγορεύει οποιαδήποτε μεταφορά υλικών για την επέκταση του λιμανιού μέσα από τους δρόμους του Δήμου Πειραιά.

Ας βρει ο ΟΛΠ, τρόπο να μεταφέρει τα υλικά δια θαλάσσης. Με αυτή την μονοπωλιακή σχέση”, κατέληξε ο κ. Μαρινάκης, “δεν πρόκειται να δούμε κανένα καλό. Θα ρημάξουμε με μαθηματική ακρίβεια”.

Η τοποθέτηση του κ. Μαρινάκη προκάλεσε αίσθηση και μάλιστα ο επικεφαλής του συνδυασμού “Πειραιάς για όλους” Νίκος Μπελαβίλας εξέφρασε την έκπληξη του, για να του απαντήσει ο διοικητικός ηγέτης του Ολυμπιακού ότι αν ανατρέξει σε αναφορές του 2014 θα δει ότι από τότε έχει εκφράσει την αντίθεση του για τον τρόπο που έγινε η παραχώρηση του λιμανιού.

https://piraeuspress.gr/piraeus/dimos-peiraia/463588/vangelis-marinakis-louketo-sta-fortiga-tis-cosco/

Δεν υπάρχουν σχόλια: