Τρίτη 11 Ιουλίου 2017

Μητροπολίτης Φθιώτιδος Νικόλαος: Μας ήλθαν από την εσπερία όλα τα παράξενα και ανώμαλα


Μητροπολίτης Φθιώτιδος Νικόλαος

Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος Νικόλαος σε συνέντευξη του στο περιοδικό της Λαμίας «ΠΙΛΟΤΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ» μίλησε για τον θεσμό του γάμου.
Δεν κρύβει τον προβληματισμό του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος στην συνέντευξη του όταν ερωτάται για τον γάμο.
Στην αναλυτική του απάντηση όμως σημειώνει πως παρά τις δυσκολίες ο γάμος θα είναι πάντα το ασφαλές καταφύγιο που θα αναζητούν οι Χριστιανοί και τονίζει:
Ο θεσμός του Γάμου και της Οικογένειας περνά μεγάλη κρίση.
Μας ήλθαν από την εσπερία όλα τα παράξενα και ανώμαλα, που δυστυχώς ανέτρεψαν τις μέχρι σήμερα απόψεις πολλών για το Μυστήριο του Γάμου και τον ιερό θεσμό της οικογένειας. Τα αποτελέσματα αυτής της αλλοτριώσεως τα βλέπετε και τα ζείτε.
Πολλοί αδελφοί μας έχουν μπει σε μεγάλες περιπέτειες γιατί θέλησαν να αποτινάξουν τον παραδοσιακό τρόπο ζωής και να ζήσουν όπως διδάσκονται στην τηλεόραση και όπως οι θιασώτες της νέας εποχής τα προβάλλουν.
Προσπαθούν οι νομοθέτες να δώσουν επικάλυμμα νομιμότητος στα αφύσικα και ανήθικα και αντί να εξομαλυνθούν τα πράγματα, τα μπλέκουν περισσότερο και εισάγουν τους ανθρώπους σε αδιέξοδους λαβυρίνθους.
Γάμος χωρίς γνησία αγάπη, που είναι έτοιμη για θυσίες, δεν υπάρχει και δεν διατηρείται. Μέσα σ΄αυτή την κατρακύλα τού Γάμου ευτυχώς, πού υπάρχουν και σοβαρές οικογένειες νέων παιδιών, που προσπαθούν να οικοδο­μή­σουν την οικογένειά τους σε γερά θεμέλια.
Όσο ξεχειλίζει η δια­φθο­ρά, τόσο θα αυξάνονται τα ζευγάρια, που θα αναζητούν τον ασφαλή και γνήσιο δρόμο τού Γάμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: